آخرین خبرها:
شناسه خبر: 16092

قوز بالا قوز مرغداران

سقوط قیمت‌ مرغ و تخم مرغ به پایین‌تر از قیمت مصوب؛ طبق برخی اظهار نظرهای فعالان عرصه مرغ و تخم مرغ، قیمت این محصولات پروتئینی در روزهای اخیر دچار کاهش شده

قوز بالا قوز مرغداران

سقوط قیمت‌ مرغ و تخم مرغ به پایین‌تر از قیمت مصوب

مزرعه سبز : طبق برخی اظهار نظرهای فعالان عرصه مرغ و تخم مرغ ، قیمت این محصولات پروتئینی در روزهای اخیر دچار کاهش شده و به زیر قیمت مصوب رسیده است که کار تولیدکنندگان را سخت‌تر از گذشته می‌نماید.
پیش از این نیز تولید کنندگان به طور معمول و مکرر به اقیمت های مصوب اعتراض داشتند و آن را منطبق بر واقعیت های تولید و هزینه های تمام شده مرغداران نمی دانستند اما حال که قیمت ها به دلیل عرضه بیشتر از نیاز و تقاضای بازار از قیمت های مصوب نیز پایین تر آمده است، مشکلات جدی تری به تولیدکنندگان این محصولات وارد خواهد کرد.
بیست ودوم فرورین ماه ایوب فصاحت، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌ بار تهران به خبرگزاری صدا و سیما گفته است که قیمت مرغ در میادین میوه و تره‌بار کاهش یافته است.
وی اظهار داشت که قیمت هر شانه 30 عددی تخم مرغ داخلی که پیش از این با قیمت 43 هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد با 1200 تومان کاهش به 41هزار و 800 تومان رسیده است و قیمت مرغ گرم در میادین میوه و تره‌بار از 27 هزار و 500 تومان به 26 هزار و 600 تومان رسیده است. طبق همان گزارش مرغ در خرده‌فروشی‌ها به قیمت 26 هزار و 900 تومان رسیده است. در حالی که قیمت مصوب این محصول 31 هزار تومان است.
از جمله دیگر اظهار نظرها در مورد قیمت مرغ می‌توان به صحبت‌های مهدی یوسف‎خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با باشگاه خبرنگاران جوان اشاره کرد که در مورد قیمت مرغ گفته است با توجه به حجم بالای جوجه‌ریزی، روزانه 8 هزار تن مرغ در سطح کشور عرضه می‌شود، در حالی که نیاز کشور بین 7-6 هزار تن است و این موضوع باعث ریزش قیمت مرغ حتی به پایین تر از نرخ مصوب شده است.

بازار مرغ و تخم مرغ راکد است بازار مرغ و تخم مرغ راکد است

زیان مرغداران

این موارد فقط دو نمونه از اظهار نظرها در مورد گوشت مرغ و تخم مرغ بود که نشان می‌دهد قیمت مرغ از نرخ مصوب پائین‌تر آمده است. خبرهای مشابه حاکی از آن است که تقریبا در سایر استان‌ها نیز همین موضوع اتفاق افتاده است.
در چنین شرایطی نیازی به گفتن ندارد وقتی که محصولی با این هزینه‌های تمام شده زیر قیمت مصوب به فروش می‌رسد، تولیدکنندگان با چه زیان‌های سنگینی مواجه خواهند شد؟! حال بماند که همین قیمت مصوب هم جای بحث دارد.

لزوم ورود شرکت پشتیبانی

در چنین شرایطی شرکت پشتیبانی دام و طیور باید بدون درنگ به موضوع ورود و به وظیفه ذاتی خود عمل نماید و مرغ اضافی تولید شده توسط مرغداران را به شکل مناسبی که «منافع مرغدار تامین شود» خریداری نماید و این مرغ را به ذخایر استراتژیک خود اضافه کند.

صادرات مرغ و تخم مرغ

یکی دیگر از راه‌های تعدیل بازار توجه به صادرات است که البته این هم شرایط و ضوابط خودش را دارد اما با توجه به وجود مشتریانی در اطراف کشور می‌تواند یکی از گزینه‌های پیشنهادی برای حل این مشکل باشد.

حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای