آخرین خبرها:
شناسه خبر: 7883

۹۸ درصد سموم مصرفی کشاورزی وارد می‌شود

اکنون 98 درصد سموم مصرفی کشور از خارج وارد می‌شود، درحالی که تامین سموم بخش کشاورزی لازمه امنیت غذایی کشور است

۹۸ درصد سموم مصرفی کشاورزی وارد می‌شود
اکنون 98 درصد سموم مصرفی کشور از خارج وارد می‌شود، درحالی که تامین سموم بخش کشاورزی لازمه امنیت غذایی کشور است و سالانه ۲۰ میلیون هکتار مبارزه با آفات با مصرف حدود ۳۵ هزار تن سم انجام می‌شود که در حال حاضر نه تنها تا پایان امسال بلکه تا شهریور ۱۴۰۱ پیش بینی لازم برای تمام سموم مورد نیاز بخش کشاورزی انجام شده و ذخیره مناسبی در این مورد وجود دارد.
کیسخرو چنگلوایی، رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: در حال حاضر ذخیره سموم کشاورزی بسیار مناسب است به طوری که تا شهریور ۱۴۰۱ تمام سموم بخش کشاورزی آماده عرضه است. در حال حاضر تمامی سیاست‌ها درجهت حذف سموم پرخطر از چرخه مصرف است به طوری که در چندسال گذشته ۱۰۰ قلم از این دست سموم از فهرست استفاده کشاورزان حذف شده است.
رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: درباره توسعه روش‌های بیولوژیک، اولین اقدام ارتقای سطح دانش زنجیره‌های تولید، تامین و مصرف است و در قالب توافق با معاونت علمی ریاست جمهوری از محصولات فناورانه در این حوزه حمایت می‌شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: آفت سن گندم در خاورمیانه دومین عامل محدودکننده توسعه کشت گندم است، ولی خوشبختانه در این خصوص در کشورمان کارهای بسیار مناسبی انجام شده به طوری که در پنج سال اخیر با تدابیر صورت گرفته و مبارزه‌های انجام شده میزان گندم سن زده از ۲۱۷ هزار تن به ۳۷ هزار تن کاهش یافته و افت غیرمفید گندم از یک ممیز ۳۴ ظرف سه سال به ۹۸ صدم درصد رسیده است.
چنگلوایی گفت: در کنار تامین آفت‌کش‌ها نظارت‌های کیفی هم حائز اهمیت است و تمام سموم وارداتی در هفت آزمایشگاه نمونه برداری و بررسی می‌شود که در شش ماه اول امسال در همین راستا چهار هزار و ۴۴۳ مورد بازدید توسط کارشناسان از ۲۱ هزار و ۶۲۸ فروشگاه صورت گرفته است. دو هزار و ۹۰۷ فروشگاه غیرمجاز فروش سم داشتیم که از ابتدای سال تاکنون دو هزار و ۴۵۸ مورد آن مجوز اخذ کردند.
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: همچنین امسال در سطح ۱۹ هزار هکتار مبارزه با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته و هیچ آسیبی به محصولات زراعی از بابت وجود این آفت وارد نشده ضمن این که نگرانی نیز برای مبارزه با این آفت وجود ندارد چرا که سم و سمپاش مورد نیاز همچنین اعتبار لازم برای این کار پیش بینی شده است.
چنگلوایی خاطرنشان کرد: سال گذشته چهار میز هفت میلیون تن محصول کشاورزی از کشورمان صادر شد که یک گرم آن برنگشت و این به خاطر نظارت‌های مناسبی است که در حوزه استفاده از سموم و آفتکش‌ها درباره محصولات کشاورزی صورت می‌گیرد.
وی در خصوص کلیپ منتشر شده که در آن موزهای آلوده به تصویر کشیده شده‌اند اظهار داشت: کلیپ پخش شده مربوط به کشور فرانسه است و نه ایران ضمن این که این برای اولین بار نیست که این کلیپ منتشر می‌شود، از سوی دیگر تاکنون حتی یک گرم موز از کشور سومالی وارد ایران نشده و فراموش نکنیم که قرنطینه ایران جزو سختگرانه‌ترین قرنطینه‌ها در دنیاست.
رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به علت گرانی سموم کشاورزی مختلف اظهار داشت: ۹۸ درصد سموم مصرفی کشور چه آماده و چه تولید داخل از خارج وارد می‌شود چرا که ماده موثره سموم تولید داخل نیز وارداتی است و از آن جا که از ۲۰ فروردین ۹۹ ارز ترجیحی برای واردات آفت کش‌ها حذف شده و ارز نیمایی به آن‌ها تعلق می‌گیرد قیمت سم افزایش پیدا کرده است. تاکنون ۱۲۴ پرونده در خصوص سم قاچاق و تقلبی ثبت شده که رسیدگی به این پرونده‌ها در جریان است.
گفتنی است، کل سموم پرخطر مصرفی کشاورزان در حال حاضر حدود ۵ درصد است و ۸۱ درصد سموم کم خطرند و مابقی را سموم با خطر متوسط تشکیل می‌دهند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای