آخرین خبرها:
شناسه خبر: 8711

ظهور فراتراریخته‌ها

هندوستان دو گونه برنج غیر تراریخته و مقاوم به علف‌کش‌ها را با موفقیت تولید کرد

ظهور فراتراریخته‌ها
هندوستان دو گونه برنج غیر تراریخته و مقاوم به علف‌کش‌ها را با موفقیت تولید کرد. این دو گونه برنج دارای ژن LALS (استوولاکتیک سنتز) هستند که به کشاورزان کمک می‌کند تا علف‌کش ImazethaPyr را که طیف وسیعی از علف‌های هزر را کنترل می‌کند، بدون هیچ نگرانی مورد استفاده قرار دهند.
این‌ها دو برنج غیرتراریخته و مقاوم به علفکش‌ها هستند که هم‌اکنون در هندوستان تولید شده است. این دو واریته برنج به نام‌های پوسا باسماتی 1979 و پوسا باسمانی 1985 هستند که می‌توان به طور مستقیم آنها را کشت نمود و نسبت به برنج‌های سنتی هزینه تولید بسیار کمتری دادند.
در روش سنتی کشت برنج ابتدا می‌بایست اقدام به خزانه‌گیری و پرورش نمود و سپس نشاها را در اراضی غرقاب شده، کشت کرد. این اراضی را می‌بایست به طور مداوم آبیاری و همیشه ارتفاع آن باید 3 تا 4 سانتی‌متر بالاتر از سطح زمین باشد. در یک مدت 4 تا 5 هفته‌ای باید به این روند ادامه داد که مستلزم صرف دقت و نیروی کار زیادی است. حال در این برنج‌های جدید تمامی این موارد حذف شده و می‌توان برنج را نیز مشابه گندم به طور مستقیم در زمین کشت کرد.
سم علف‌کش Imazethapyr که برای مبارزه با علف‎های هرز پهن برگ و باریک برگ و علف هرزهای چند ساله‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد را نمی‌توان بر روی برنج‌های معمولی به کار برد، چراکه علف‌کشی غیر انتخابی بوده و تمام گیاهان موجود در مزرعه را از بین می‌برد؛ اما بر روی برنج‌های جدید به علت داشتن ژن (AIS) تاثیر ندارد. این مکانیسم با عنوان «مقاوم به علف‌کش» و به طریق موتاسیون به دست آمده و هیچ‌گونه ژن خارجی بدان وارد نشده است.
برنج‌های پوسا باسماتی 1979 و 1985 بر اثر تلاقی بین برنج‌های پوسال 1509 و پوسا باسماتی 1121 به همراه «Robin» که از یک برنج مقاوم استخراج گردیده تولید شده‌اند. برنج مقاوم به Imazethapyr توسط یک پرورش دهنده برنج در دانشگاه تامیل ناد و به نام s. Robin شناسایی گردید و به نام وی نام‌گذاری شد.
اما در ایالت پنجاب برنج کاران پیش از این و به دلیل مشکل کم آبی و کارگر برنج را به طور مستقیم کشت و در حدود 6 میلیون هکتار برنج را با این تکنیک کشت می‌کردند. این روش 30 درصد آب کمتری مصرف می‌کند؛ ضمن آن که از نظر هزینه کارگری 90 تا 15 روز زمان کشت صرفه‌جویی می‌شود؛ علاوه بر آن سم علف‌کش «ایماز تاپیر» نسبت به سایر سموم علف‌کش زیان‌آوری کمتری برای انسان و دام‌ها دارد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای