راستان دنباله دار: فساد سیستمی در واردات نهادهها و اثرات آن بر کشاورزی
به استقبال نفت در برابر غذا
نفت در برابر غذا: فساد سیستمی در واردات نهادهها و اثر آن بر کشاورزی، بررسی واردات برنج در فصل برداشت، رانت ارزی و سفرهای لاکچری مرتبط با واردات گوشت

آقای رئیس جمهور، اقدامات انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی توسط رفیق ایام مجلس و همزبان شما، کار را به جایی رسانده است که سود و رانت حاصل از واردات، به واسطه تغییر سهمیهها و دستکاری در زمانبندی تقاضاها، به شکل بیسابقهای افزایش یافته است.
اخبار سبز کشاورزی؛ این وضعیت شرکتهای تخصصی واردکننده نهادهها، روغن و سایر محصولات را به سمت صادرات نفت و تهاتر آن با نهادهها و مواد غذایی سوق داده است که این خود منجر به ایجاد قیمتهای انحصاری و ایجاد فساد سیستماتیک در این حوزه شده است. (سازی که صدای آن فردا شنیده می شود).
از جنگ قندان تا واردات برنج در فصل برداشت: اوج بیتدبیری
در گامی دیگر، وضعیت واردات به صحنه درگیری مستقیم واردکنندگان در معاونت توسعه بازرگانی کشیده شد. گزارشها حاکی از جنگ تن به تن واردکنندگان در معاونت توسعه بازرگانی و طوفانی از پرتاب قندان و درب قندان است، چرا که برخی از واردکنندگان معتقدند سهمی از رانت ارزی آنها توسط رقبا تصاحب شده است.
نکته قابل تأمل اینجاست که آیا آقای پزشکیان از این موارد بیاطلاع هستند یا با علم به این مسائل، سکوت اختیار کردهاند؟
این شرکتهای واردکننده که مدعی تضمین و مطالبهگری هستند، زمینهساز آن شدند که دولت شما برای اولین بار در ۱۰ تا ۱۲ سال اخیر وزارت کشاورزی، مجوز واردات برنج را در فصل برداشت صادر کند.
این اقدام در شرایطی صورت گرفت که کشاورزان در حال برداشت محصول خود بودند و این تصمیم عملاً به معنای نابودی برنجکاران و تسهیل اجرای سیاست «نفت در برابر غذا» بود.
سفرهای لاکچری و واردات گوشت: اولویتهای غیرکارشناسی
در اقدامی دیگر، همشهری شما که تنها ۶۰ کیلومتر با تبریز فاصله دارد، با اتکا به حمایت شما، سفری پرهزینه به برزیل انجام داده است.
این سفر با بلیتهای فرست کلاس و هزینهای بالغ بر یک و نیم میلیارد تومان (برای سه فقره بلیت)، ظاهراً منافع سرشاری برای کشور به همراه داشته است، تا جایی که واردات گوشت صرفاً از برزیل صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: مجلس و عملکرد وزیر جهاد کشاورزی زیر ذرهبین: از سفرهای لاکچری تا شرمندگی کشاورزان
در مقابل، گوشتهای تازه کشورهایی چون مغولستان، پاکستان و قزاقستان به دلیل اختلال در روند دریافت مجوز واردات، همچنان در انتظار سفرهای مشابه و تسهیل فرآیندها هستند.