خبر فوری
شناسه خبر: 50609

گرانی دارو به بهای جان انسان‌ها

دارو از مهم‌ترین اقلامی است که ارتباط مستقیمی با جان و حیات انسان‌ها دارد. نه می‌توان آن را حذف کرد و نه می‌توان از میزان آن کاست

گرانی دارو به بهای جان انسان‌ها

دارو از مهم‌ترین اقلامی است که ارتباط مستقیمی با جان و حیات انسان‌ها دارد. نه می‌توان آن را حذف کرد و نه می‌توان از میزان آن کاست، زیرا هر نوسانی در کاهش یا افزایش قیمت دارو، مستقیماً بر جان مردم تأثیر می‌گذارد.

اما دارو نیز مانند بسیاری از کالاهای خوراکی و پروتئینی، شاهد افزایش بی‌رویه قیمت بوده است. موج تورم، همه‌گونه داروها و خدمات پزشکی را دربرگرفته، به‌ویژه داروهای بیماران صعب‌العلاج و مبتلایان به بیماری‌های خاص که مجبورند هزینه‌های چند میلیونی یا حتی چندصد میلیونی را برای تهیه این داروها متقبل شوند. 

بر اساس گزارش ظفر قندی در تاریخ ۱۴ دی سال گذشته درباره افزایش قیمت دارو، نرخ ترجیحی ارز از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۱۴۰۴ افزایش یافته است و این مسئله بازار دارویی کشور را تحت تأثیر قرار داده و منجر به رشد قیمت دارو شده است. 

همچنین رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: قیمت دارو در سال ۱۴۰۴ تا ۷ برابر افزایش خواهد یافت و برای تأمین بودجه خدمات درمانی و دارویی، به ۳۵ هزار میلیارد تومان نیاز است. طبیعتاً این کسری بودجه بر دوش مردم تحمیل می‌شود و آن‌ها باید تاوان افزایش سرسام‌آور قیمت دارو را بپردازند.

این در حالی است که به گفته مسئولان یکی از داروخانه‌ها، قیمت برخی اقلام دارویی در ابتدای سال جاری تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته که خود فاجعه‌بار است.

همان‌طور که اشاره شد، دارو جزو کالاهای حیاتی است و حتی در تحریم‌هایی که سال‌هاست کشور را درگیر کرده، دارو مستثنی شده است. با این حال، دولت نه‌تنها هیچ راهکاری جز افزایش قیمت دارو و خدمات درمانی در پیش نگرفته، بلکه این کمبود مالی را از جیب مردم جبران می‌کند.

این مسئله در کنار مواردی همچون بدهی دولت به سازمان‌های بیمه‌گر (مانند تأمین اجتماعی)، عدم تسویه‌حساب با داروخانه‌های سراسر کشور و تخصیص نیافتن ارز مناسب برای تهیه دارو، مشکلات متعددی در عرضه و قیمت‌گذاری داروها ایجاد کرده است.

علاوه بر این، باید به مافیای دارو نیز اشاره کرد که مانند بسیاری از رانت‌ها و باندبازی‌های موجود در حوزه مواد غذایی و سایر بخش‌ها، متأسفانه در این عرصه نیز چشمگیر است. به‌عنوان مثال، دارویی که در هیچ داروخانه‌ای یافت نمی‌شود، در بازار آزاد یا به‌اصطلاح در ناصرخسرو تهران با قیمت‌های چندبرابری قابل خریداری است.

به هر حال، در سال جاری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو باید سیاست افزایش قیمت دارو و خدمات پزشکی را اصلاح کنند و جامعه را که عمدتاً زیر خط فقر زندگی می‌کنند، از این بحران نجات دهند. زیرا مرگ و زندگی افراد به این بخش حیاتی (دارو) وابسته است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای