خبر فوری
شناسه خبر: 50780

اعلام قیمت رسمی لوبیا چیتی و آخرین اخبار از بندر شهید رجایی: چه خبر از واردات کالاهای اساسی؟

بازار مواد غذایی ایران تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد در این میان قیمت حبوبات به ویژه قیمت لوبیا چیتی و وضع واردات کالاهای اساسی اهمیت ویژه‌ای دارد

اعلام قیمت رسمی لوبیا چیتی و آخرین اخبار از بندر شهید رجایی: چه خبر از واردات کالاهای اساسی؟

بازار مواد غذایی در ایران همواره تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. در این میان، قیمت حبوبات به ویژه قیمت لوبیا چیتی و وضعیت واردات کالاهای اساسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ در همین راستا، گفتگویی با رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی انجام شده که به بررسی این مسائل می‌پردازد.

 

رئیس اتحادیه بنکداران: کمبودی نداریم، اما قیمت‌ها در حال افزایش است!

رضا کنگری با اشاره به وضعیت کلی بازار مواد غذایی اعلام کرد که در حال حاضر کمبودی در زمینه تامین کالا وجود ندارد. با این حال، محدودیت‌های موجود در واردات کالاهای اساسی، به خصوص در حوزه حبوبات، سبب شده تا قیمت‌ها روند صعودی به خود بگیرند.

اعلام-قیمت-رسمی-لوبیا-چیتی

داغ‌ترین خبر بازار حبوبات: قیمت واقعی لوبیا چیتی چقدر است؟

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تمرکز بر بازار حبوبات، بیشترین نوسان قیمت را در بخش قیمت لوبیا چیتی عنوان کرد. به گفته وی، محدودیت در واردات این محصول و همزمانی آن با فصل کاشت داخلی، عامل اصلی این افزایش چشمگیر بوده است.

کنگری در بازدیدهای میدانی از بازار مشاهده کرده که قیمت لوبیا چیتی به صورت عمده‌فروشی از ۲۸۰ هزار تومان به ۳۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. در خرده‌فروشی نیز با احتساب هزینه‌های جانبی، حدود ۱۵ درصد به این نرخ افزوده شده و به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

 

هشدار نسبت به قیمت‌های غیرواقعی لوبیا چیتی و لزوم برخورد با متخلفان

کنگری با ابراز نگرانی شدید نسبت به برخی قیمت‌های غیرواقعی در بازار تاکید کرد که ارقامی مانند ۵۰۰ هزار تومان برای هر کیلو لوبیا چیتی کاملاً غیرمنطقی و مصداق بارز تخلف است. وی از نهادهای نظارتی خواستار برخورد قاطع با این سودجویان شد.

به اعتقاد رئیس اتحادیه بنکداران، یکی از دلایل اصلی نوسانات فعلی، وجود نرخ‌های متفاوت ارز (ترجیحی، نیمایی و توافقی) برای واردات کالاهای اساسی است که بازار را دچار بی‌ثباتی کرده است.

اعلام-قیمت-رسمی-لوبیا-چیتی1

چالش بزرگ واردات کالاهای اساسی: دو فاکتوره شدن قیمت‌ها!

کنگری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت واردات کالاهای اساسی از جمله برنج اشاره کرد.

وی خاطرنشان ساخت که کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد کشور شده‌اند، باید با قیمت مناسب به دست مردم برسند. اما متاسفانه، در بسیاری از موارد شاهد عرضه این کالاها به صورت دو فاکتوره و فروش آن‌ها به نرخ روز هستیم که این امر علاوه بر بی‌عدالتی اقتصادی، سودهای هنگفتی را نصیب واردکنندگان انحصاری می‌کند.

 

راهکار تنظیم بازار: حذف ارز چند نرخی و پایان دادن به رانت واردات

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تاکید بر لزوم تک‌نرخی شدن ارز، بیان کرد که سیاست ارز چند نرخی جز ایجاد رانت و فساد اقتصادی نتیجه‌ای ندارد. وی یادآور شد که در سال‌های گذشته با وجود نرخ ارز واحد، بازار کالاهای اساسی از ثبات بیشتری برخوردار بود.

کنگری پیشنهاد داد که در زمینه واردات کالاهای اساسی، بین واردکنندگان واقعی (تولیدمحور) و سودجویان تمایز قائل شده و نظارت دقیقی بر نحوه عرضه کالاها صورت گیرد. وی همچنین پیشنهاد داد که مدیریت عرضه کالاهای وارداتی به اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف واگذار شود تا عرضه مستقیم و با قیمت مصوب به مصرف‌کننده نهایی انجام شود.

 

پیشنهادات اصلاحی برای بهبود وضعیت بازار کالاهای اساسی

اتحادیه بنکداران مواد غذایی پیشنهاداتی را برای تنظیم بهتر بازار ارائه کرده است، از جمله توزیع کالاهای وارداتی با ارز دولتی از طریق کالابرگ یا واگذاری کامل مدیریت آن به اتحادیه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای. اگرچه مصوباتی در این زمینه وجود دارد، اما هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.

 

آخرین وضعیت بارها در بندر شهید رجایی: نگرانی‌ها برطرف شد؟

در بخش پایانی این گفتگو، رضا کنگری به شایعات مربوط به آسیب دیدگی کانتینرهای مواد غذایی در بندر شهید رجایی اشاره کرد و بر اساس اطلاعات دریافتی از وزیر جهاد کشاورزی، اطمینان داد که خوشبختانه آسیب جدی به کالاهای اساسی وارد نشده و بارها به بندر امام خمینی منتقل شده‌اند. این خبر، نگرانی‌ها در مورد تاثیر منفی این حادثه بر بازار داخلی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

 

مقابله با انحصار، کلید ثبات بازار کالاهای اساسی

کنگری در پایان سخنان خود، یکی از چالش‌های اساسی بازار مواد غذایی را وجود انحصار در بخش واردات کالاهای اساسی دانست و تاکید کرد که حذف انحصار و ایجاد فضای رقابتی سالم می‌تواند بسیاری از مشکلات فعلی را حل کند و به ثبات پایدار در بازار مواد غذایی کشور منجر شود/ گسترش نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای