فرار وزیر جهاد کشاورزی؛
قزلجه بستانآبادی در مازندران، کشور در بحران!
جزئیات سفر قزلجه بستانآبادی وزیر کشاورزی به مازندران در اوج بحران، چرا وزیر به جای مدیریت مشکلات بندرعباس، بوشهر و اصفهان و قزوین، رفتن به شمال کشور را ترجیح داد؟

بیمسئولیتی در اوج بحران!
در شرایطی که کشور در روزهای ابتدایی حمله، نیازمند حضور فعال وزیر جهاد کشاورزی در مرکز ستاد امنیت غذایی بود، اتفاقی عجیب و سوالبرانگیز رخ داد.
اخبار سبز کشاورزی؛ قزلجه بستانآبادی، وزیر جهاد کشاورزی، پس از اقامتی کوتاه در قزاقستان و بازگشت «قهرمانانه» از سیاحت سهروزه خارجی، تنها یک روز در تهران ماندگار شد. اما با اعلام رسانههای بیگانه مبنی بر احتمال حمله سراسری به تهران و هشدار ترک پایتخت، وزیر به همراه مدیرکل دفتر وزارتی وزارتخانه، ناگهان کل وزارت جهاد کشاورزی و ستاد امنیت غذایی را رها کردند!
این اقدام در حالی صورت گرفت که در چنین شرایطی، انتظار میرود وزیر، مدیرکل دفتر وزارتی و تمامی وزرا و مقامات ارشد به صورت شبانهروزی در وزارتخانه مستقر بوده و هدایت، نظارت و هماهنگی کامل را اعمال کنند. درست مانند وزیر قبلی که در ایام تعطیلی نوروز 1403، تمام مرخصی و استفاده از تعطیلات نوروز خود، مدیرکل دفتر وزارتی و معاونین را لغو کرده و و همگی به صورت شبانه روزی در تهران در خدمت و نظارت و کنترل تولید، عرضه و تقاضا بودند.
چرا مازندران، نه بندرعباس؟
منابع آگاه گزارش دادهاند که قزلجه بستانآبادی، احتمالاً با نزدیکان خود، به مازندران سفر کرده تا «مثلاً» امنیت غذایی را از کنار ساحل دریای شمال و دور از احتمال حمله، رصد و مدیریت کند.
این در حالی است که در این شرایط، وزیر میبایست در بندرعباس یا بوشهر مستقر میشد تا بر ترخیص کالا از بنادر جنوبی نظارت کرده و موجبات کاهش تنش لجستیکی را فراهم میآورد. یا نهایتاً در تبریز استقرار مییافت و توزیع تراکتورسازی تبریز را سامان میداد. یا در اصفهان مدیریت آب منطقه را کنترل میکرد.
یا حتی در عسلویه حضور مییافت تا بر جریان اصولی توزیع گاز برای گلخانهها اشراف داشته باشد. اما در میان 21 استان دارای مشکل و تنش، ایشان تنها استان بدون تنش و دور از تهران را انتخاب کردهاند!
رفاه شخصی به جای مدیریت بحران
این غیبت وزیر جهاد کشاورزی در شرایطی رخ داده که تأخیر در ترخیص کشتیهای حامل کالا در بنادر جنوبی ، احتمال بروز مشکلات جدی به همراه دارد.
بر اساس اطلاعات موجود، وزیر کشاورزی اما بهجای تمرکز بر مدیریت بحران و رفع مشکلات لجستیکی، مشکلات تأمین نهادههای تولید، حمایت و تسهیل گری تولید مواد غذایی و... به مازندران سفر کرد. این اتفاق باعث شده تا مدیریت جهاد کشاورزی استان و تشکیلات، تدارکات و عوامل ریاست سازمان، به جای رسیدگی به چرایی کمبود سهمیه آرد و نایابی یا کمیابی مواد پروتئینی و کنترل گرانی روغن، حبوبات، شکر و مرغ، مجبور باشند در خدمت رفاه و آسایش جناب وزیر و مهمانسرای محل اقامت ایشان و مدیر کل دفتر وزارتی باشند.
این اقدام، انتقادهای شدید را در میان مردم، مدیران و کارشناسان بدنه ، تشکل ها و کانون های تولید را به دنبال داشته است. آنها معتقدند در شرایط حساس کنونی، حضور مستمر وزیر و دیگر مقامات ارشد وزارت در مراکز تصمیمگیری برای حفظ ثبات و امنیت کشور ضروری است.
سکوت و فرار از پاسخگویی؛ روابط عمومی وزارتخانه چرا بیانیه نمیدهد؟
جالبتر اینکه، قزلجه بستانآبادی حتی اجازه نداده تا روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی (که خود در مظان پاسخگویی به نحوه خرج کردن یک میلیارد و 300 کارت های عیدی خبرنگلرلن و... است) در خصوص دلایل این سفر تفریحی یا کاری، آن هم به شمال و نقطه خوشآبوهوای دور از احتمال حمله اسرائیل یا اقدامات انجامشده برای رفع مشکلات معیشتی مذکور مردم، بیانیهای تشریفاتی صادر کند.
در حالی که وزیر باید به جای مصاحبههای تشریفاتی و خوداقناعی با جملاتی نظیر: "با توجه به ارتقای ذخایر در ماههای گذشته و وضعیت مناسب تولید مواد غذایی در کشور، به وفور کالاها و موجودی ذخایر غذایی در کشور وجود دارد و در سراسر کشور مشکلی در تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی نداریم"، در صدا و سیمای میلی توضیح میداد که چه «معجزه مدیریتی» کرده که پس از حدود یک سال وزارت، به بزرگترین واردکننده گندم تبدیل شدهایم!
گرانیهای افسارگسیخته و سفرهای لاکچری
وزیر چه کرده که طی 11 ماه وزارت، اکثر مواد غذایی بین 30 تا 300 درصد گران شده است؟ چرا وزیر در مدت حدود یک سال وزارت، تقریباً هر یک ماه و نیم به یک سفر لاکچری خارج از کشور رفته که دستاورد آن، واردات بیش از معمول و گرانسازی مواد غذایی بوده است؟
با توجه به در پیش بودن ایام محرم، وزیر چه تدارکی دیده که مواد غذایی گرانتر از این نشود و اگر گرانتر شد، چه پاسخی خواهد داشت؟ آیا عذرخواهی و استعفا خواهد کرد یا تدارک هشتمین سفر خارجی را خواهد دید؟