حق رای ایران در سازمان فائو: واقعیت یا نمایشی بینالمللی؟
حق رای ایران در سازمان فائو: ادعای احیا واقعیت داشت؟ بررسی شواهد و شوافهای بینالمللی، سفر پرحاشیه معاونت و پرسشهایی درباره شفافیت در مدیریت دولتی

آقای رئیس جمهور، نمیدانم تا چه حد پیگیر اخبار تلویزیون و فضای مجازی هستید. اما در بهار امسال، آقای قزلجه بستانآبادی با افتخار در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که «حق رای ایران در سازمان فائو پس از ۱۵ سال احیا شد» و «اتاق ایران در فائو رم بازسازی و راهاندازی مجدد شد».
اخبار سبز کشاورزی؛ حتی اشاره شد که شاید اعضای هیئت دولت، از جمله آقای پزشکیان، برای این موفقیت همشهری خود کف زده باشند! اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا واقعاً ایران با تعلیقی روبرو بود که نیاز به احیا توسط وزیر داشته باشد؟ یا موقعیت ایران در فائو تعطیل شده بود که حالا دوباره راهاندازی شود؟
بررسیها نشان میدهد ایران نه تعلیق شده بود و نه حق رایش سلب شده بود؛ تنها یک بدهی عضویت وجود داشت که پرداخت شده است. به نظر میرسد این ادعاها بیش از آنکه بازتابدهنده یک اقدام دیپلماتیک مهم باشد، نوعی مانور رسانهای یا همان «شُوفاژ» بینالمللی بوده است.
بیشتر بخوانید: وزیر جهاد کشاورزی در سایه سفرهای خارجی؛ از وعدهها تا سقوط خرید گندم
سفر به ایتالیا؛ توجیه ماموریت یا گردشگری برای معاونت توسعه منابع؟
در کنار این مسائل، خبری نیز مبنی بر سفر معاون توسعه منابع و مدیریت وزارتخانه به ایتالیا منتشر شده است. این سفر که با هدف ماموریت ارزی و بازدید از این کشور صورت گرفته، ظاهراً فرصتی برای خرید سوغات فرنگی برای خانواده نیز فراهم کرده است.
برای راستیآزمایی دقیق جزئیات این سفر و توجیه آن، میتوان با کارشناسانی چون دکتر عیسی کلانتری، از پیشکسوتان کشاورزی ایران، یا دکتر نورینائینی، سفیر سابق ایران در فائو، مشورت کرد. اینگونه سفرها، بهویژه در شرایط اقتصادی فعلی، نیازمند شفافیت کامل در مورد اهداف و نتایج آنها هستند.
بیشتر بخوانید: قطع اشتراک نشریات کشاورزی، تیغ سانسور به دست وزیر منتقد ستیز
شفافیت در انتصابات؛ آیا همه مدیران ریاست جمهوری از یک قومیت هستند؟
آقای رئیس جمهور، مگر در ابتدای پذیرش مسئولیت، با مردم پیمان نبستید که با صداقت و شفافیت عمل خواهید کرد؟ آیا این وضعیت، نتیجهی همان صداقت است؟ چرا هیچکس در مجموعه ریاست جمهوری مسئولیت بررسی و شفافسازی اینگونه مسائل را بر عهده ندارد؟
این پرسش که “آیا همه مدیران و پرسنل ریاست جمهوری از یک قومیت خاص هستند؟” در چنین شرایطی مطرح میشود و ضرورت پاسخگویی شفاف را دوچندان میکند. حفظ اعتماد عمومی مستلزم روراستی و پاسخگویی در قبال تمامی تصمیمات و اقدامات است.
بیشتر بخوانید: وزیر جهاد کشاورزی، معاونان را از گفتگو با رسانهها منع کرد: پنهانکاری یا تدبیر؟