آخرین خبرها:
شناسه خبر: 3552

بررسی عملکرد و سودآوری کشاورزان قهوه

بررسی عملکرد و سودآوری کشاورزان قهوه

بررسی عملکرد و سودآوری کشاورزان قهوه
چیزی است که ما اغلب در بخش قهوه، در مورد آن بحث می کنیم، میزان بهره وری مزرعه است. نوسانات قیمت و مشکلات موجود در برابر آفات و بیماری ها به این معنی است که سطح پایین بهره وری، مسئله اصلی کشاورزان قهوه در سراسر جهان است.
با این حال، تولید کنندگان می توانند با سرمایه گذاری در مزارع خود در مناطق مورد نظر، گام هایی در جهت بهبود بهره وری بردارند.

بهره وری و سودآوری

قبل از اینکه در مورد چگونگی افزایش بهره وری صحبت کنیم، بیایید ببینیم که چگونه با مزایای مزارع قهوه در ارتباط است.قهوه یک گیاه چند ساله است، پس از کاشت زمان لازم دارد تا مزارع بهره وری خود را شروع کند.
در بیشتر موارد، این بدان معنی است که کشاورز سرمایه گذار پس از سه سال یا بیشتر، شروع به دریافت سود می کند. بطور کلی این بدان معنی است که سالها طول می کشد تا تولید قهوه به سود برسد.
رابطه بین بهره وری و سودآوری "یکی از اصلی ترین روابطی است که ما باید در رابطه با دوام اقتصادی تولید قهوه تجزیه و تحلیل کنیم" .
«سودآوری ارتباط مستقیمی با بهره وری دارد. اگر به عنوان تولید کننده بهره وری بالایی داشته باشم، هزینه کمتری برای هر کیسه دارم. "
"جهان سالانه حدود 170 میلیون کیسه قهوه تولید می کند. طبق آخرین بررسی های انجام شده توسط فائو ، این تولید در حدود 10.5 میلیون هکتار انجام می شود. به طور میانگین]، ما در حال بررسی میانگین جهانی 16 کیسه در هکتار (کیسه / هکتار) هستیم. "
با این حال "در بیشتر نقاط جهان، این سطح از بهره وری برای کشاورزان خرده مالک از لحاظ اقتصادی پایدار نیست. حتی با پرداخت حق بیمه [قیمت هایی] که برخی بازارها برای قهوه های منحصر به فرد از مبدا شناخته شده پرداخت می کنند، ما می دانیم که این درآمد بسیار چالش برانگیزی برای تولیدکننده است."
از آنجا که سطح بهره وری بسیار پایین است، بسیاری از کشاورزان قهوه درآمد ندارند که هم به خانواده خود غذا بدهند و هم در مزارع خود سرمایه گذاری کنند. این مسئله با پیر شدن درختان قهوه کار را دشوارتر می کند و به طور طبیعی از تولید کمتری برخوردار می شود.

چه چیزی روی بهره وری تأثیر می گذارد؟

بهره وری گیاه قهوه در پاسخ به تعدادی از عوامل مختلف است. این موارد از محیط تولید (خاک، بارندگی، ارتفاع، عرض جغرافیایی، سایه و غیره) گرفته تا ژنتیک، تأثیرات فزاینده تغییرات آب و هوا، روش های مدیریت خاک مزرعه است.

ژنتیک

شاید ساده ترین نکته، گونه های گیاه در حال کشت باشد. از بین بیش از 140 گونه مختلف در تیره Coffea ، arabica و robusta بیش از 99٪ از تولید جهانی را تشکیل می دهند.
در مقایسه با عربیکا، گیاهان روبوستا دارای بازده بالاتر، مقاومت بیشتری در برابر آفت و بیماری هستند و در دامنه بیشتری از ارتفاعات با دامنه دمای مطلوب سالانه 24 تا 30 درجه سانتیگراد رشد خوبی دارند. برعکس، گیاه عربیکا به طور کلی عملکرد کمتری دارد، نسبت به آفات و بیماری ها حساسیت بیشتری دارد و در ارتفاعات بالاتر (800 مترمربع و بالاتر) بهترین رشد را دارد. گیاهان عربیکا در دمای سردتر(به طور کلی بین 18 تا 21 درجه سانتیگراد) رشد می کنند.
با این وجود، گیاهان عربیکا علیرغم اینکه برای رشد چالش برانگیزتر هستند، طعم های مطلوبتری دارند. در نتیجه ارزش بازاری بالاتری دارند.
در داخل هر گونه، صدها نوع (یا رقم) نیز وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که با بهره وری و سازگاری مرتبط هستند. این موارد شامل اندازه میوه و تراکم لوبیا، ارتفاع و عرض گیاه، سرعت رشد و نیازهای غذایی است که همگی می توانند بر عملکرد تأثیر بگذارند.

حاصلخیزی خاک

حاصلخیزی خاک ارتباط مستقیمی با سلامت خاک دارد. درست مانند سایر گیاهان، درختان قهوه مواد مغذی را از خاک جذب می کنند تا در طول چرخه رشد خود فرآیندهای متابولیکی انجام دهند. مواد مغذی مختلف مسئول فرایندهای مختلف مانند رشد ریشه، رشد برگ، گلدهی، رشد لوبیا و رسیدن هستند.
با این حال، برخلاف محصولات غلات (مانند سویا یا ذرت) که عمر کمتری دارند گیاهان قهوه پس از برداشت در خاک باقی می مانند. هرچه زمان می گذرد، بدون مداخله مناسب مواد مغذی موجود در خاک نامتعادل می شوند و بر بهره وری تأثیر منفی می گذارد.
حاصلخیزی خاک یک ماده اصلی رشد گیاه (به ویژه در مراحل اولیه) و ثبات در بهره وری است. تجزیه و تحلیل خاک ابزاری قدرتمند است که به کمی سازی خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک کمک می کند. اینها شامل pH، ظرفیت تبادل کاتیونی (CEC) و سطح مواد مغذی آن است که همگی برای عملکرد گیاه بسیار مهم هستند.
تجزیه و تحلیل خاک در مناطق تولید کننده قهوه باید بررسی شود تا قبل از کشت یک برنامه تغذیه متعادل برای بهینه سازی بهره وری ایجاد کنند.

شیوه های کشت

شیوه های کشت تصمیماتی است که تولیدکنندگان قهوه برای مدیریت محصولات خود می گیرند. برخی از روش های کشت بر میزان بهره وری تأثیر می گذارد.
ازجمله:

• انتخاب گونه و تنوع : برای کشاورزان، مهم است که انواع مختلف را مشاهده کنند تا در مورد ویژگی های آنها (به ویژه بهره وری) اطلاعات کسب کنند و از بین آنها انتخاب کنند.

• تراکم محصول: تعداد بهینه درخت در هر هکتار مشخص است که بسته به نوع، شرایط محلی (به عنوان مثال آب و هوا و احتباس آب خاک) و سیستم تولید متفاوت می باشد. یافتن سطح تراکم مناسب محصول برای بهبود عملکرد حیاتی است.

• روش برداشت: مدیریت گیاه با توجه به نحوه برداشت درخت تغییر می کند. به عنوان مثال، ماشین های مکانیکی نمی توانند گیلاس ها را از گیاهان بلندتر قهوه برداشت کنند، بنابراین تولیدکنندگانی که به صورت دستی برداشت می کنند، می توانند درختان خود را بلندتر کرده و در نتیجه محصول را بهبود ببخشند.

• موقعیت گیاه: تعیین کننده میزان نور خورشید دریافتی گیاه است، که به طور مستقیم هم بر فتوسنتز (و در نتیجه رشد و عملکرد) تأثیر می گذارد.

• آماده سازی و آبیاری عمیق خاک: این روش ها، مناطق را در دوره های خشکسالی یا دمای بالا مقاوم تر می کند. تولیدکنندگان حتی در جایی که کودهای محلول به آب مورد استفاده برای آبیاری گیاهان اضافه می شود،می توانند "کوددهی" را نیز انجام دهند.

• هرس و کنده شدن: هرس منظم این امکان را برای گیاهان فراهم می کند تا پس از برداشت با تولید شاخه های جدید بهبود یابد.

• سن محصول: با گذشت زمان، سطح بهره وری نیز کاهش می یابد و هنگامی که بهره وری به ویژه پایین می آید، باید زمین ها احیا شوند.

با این حال، لازم به ذکر است که آنچه در یک مزرعه عمل میشود ممکن است برای مزرعه دیگر مناسب نباشد.

شرایط اقلیمی

گیاهان قهوه برای به حداکثر رساندن بهره وری به نور خورشید و میزان بارندگی و همچنین محدوده دمایی مطلوب نیاز دارند. دمای شدید عملکرد گیاه را به خطر می اندازد، که باعث می شود رشد محصولات (به ویژه عربیکا) در ارتفاعات با دمای مناسب اهمیت بیشتری پیدا کند.
با این حال، تأثیر تغییرات آب و هوایی به این معنی است که مقدار زمین مناسب برای تولید عربیکا در حال کاهش است. در نتیجه، تولیدکنندگان مجبور می شوند از سطح استوا بالاتر رفته و یا دورتر از خط استوا را نگاه کنند تا بهترین دما را برای محصولات خود "دنبال" کنند.

آفات و بیماریها

آفات و بیماری ها مسئله ای مداوم برای تولیدکنندگان قهوه است و در صورت عدم مدیریت صحیح، ویرانگر می شود. آفت زدگی یا شیوع قارچ باعث می شود تولیدکنندگان بخش قابل توجهی از محصول خود را فدا کنند و در نتیجه متحمل خسارات مالی فراوانی می شوند.
با وجود این واقعیت که صدها آفات و بیماری وجود دارد که می تواند گیاهان قهوه را تحت تأثیر قرار دهد، برخی از آنها شیوع بیشتری نسبت به بقیه دارند.
سوراخ دانه قهوه، خیش برگ قهوه، حالت آردی قهوه، سه تا از رایج ترین حشرات آسیب رسان به این گیاهان هستند.
از نظر بیماری ها، زنگ زدگی برگ قهوه، بیماری پژمردگی قهوه و بیماری صورتی از موارد شایع است.
سلامتی گیاهان با تغذیه مناسب شروع می شود. اگرچه این بدان معنا نیست که گیاهان دارای تغذیه خوب از آفات و بیماری ها در امان خواهند بود، اما وی می گوید در مقایسه با گیاهانی که اینگونه نیستند، گیاهان در تحمل و بهبودی بهتر خواهند بود.
تکمیل تغذیه با استفاده از مواد مغذی محلول پاشی (به طور مستقیم به برگها) می تواند تغذیه گیاه را برای عملکرد بالاتر تنظیم کند و حتی از انعطاف پذیری گیاه نیز پشتیبانی کند.

تغذیه محصولات و سودآوری

سود تولید کنندگان قهوه، تحت تأثیر چهار عامل اصلی است: بهایی که پرداخت می شود، هزینه تولید، و عملکرد و کیفیت محصول آنها. از آنجا که به حداقل رساندن هزینه دشوار است، و از آنجا که تولیدکنندگان قهوه عمدتا "قیمت گیرنده" هستند، تنها دو عامل داخلی که تولید کنندگان می توانند تحت تأثیر قرار گیرند عملکرد و کیفیت گیاهان آنها است.
بهبود عملکرد گیاهان قهوه، مستقیماً درآمد کل کشاورزان در هکتار را بهبود می بخشد و در نتیجه سودآوری را افزایش می دهد.
در بسیاری از موارد، این افزایش عملکرد (و در نتیجه سودآوری) ناشی از افزایش مصرف کود نیست، بلکه یک برنامه غذایی متعادل برای محصولات متناسب با پتانسیل سطح زیر کشت است.
این بدان معنی است که مواد مغذی موجود در خاک را از طریق منابع کود مناسب و تعادل مناسب مواد مغذی، در زمان مناسب و در دوز مناسب استفاده کنید.

ویتنام و برزیل: چه چیزی می توانیم یاد بگیریم؟

امروز ویتنام با تولید حدود 40 کیسه قهوه در هر هکتار بیشترین متوسط بهره وری را برای قهوه روبوستا در جهان دارد. با این حال، برای arabica، می گوید که برزیل پیشگام است. "[ برزیل بهره وری بسیار خوبی دارد ] در سالهای تولید بالا … به طور متوسط بالای 30 کیسه در هکتار. "
می توان نتیجه گرفت که میانگین تولید بین این دو کشور در حدود 30 تا 40 کیسه در هکتار است. که بیش از دو برابر میانگین جهانی تقریباً 16 کیسه در هکتار است.
بنابراین، ویتنام و برزیل چه کارهایی انجام می دهند که سایر کشورها نمی کنند؟

تحقیق و توسعه

این چیزی است که هم برزیل و هم ویتنام طی چند دهه گذشته، بر روی آن سرمایه گذاری کرده اند.
تحقیق و توسعه در برزیل یکی از اصلی ترین عوامل تمایز است. در حال حاضر انواع مختلفی داریم که در برابر آفات و بیماری ها مقاومت بیشتری دارند ، که به بهره وری کمک می کند.

تراکم و هرس گیاه

که تراکم محصول یک عامل اصلی است که روی بهره وری تأثیر می گذارد. همچنان مشاهده مزارع با تراکم بوته بسیار کم … شاید 1000 یا 2000 گیاه در هکتار رایج است، در حالی که برای مثال مزارع مدرن بالای 5000 گیاه در هکتار دارند.
با این حال ، گرچه باید تراکم بهینه شود، اما همیشه بهترین گزینه نیست. فاصله از اهمیت برخوردار است، زیرا گیاهان برای نور، آب و مواد مغذی به رقابت می پردازند. کشاورزان باید به دنبال منابع محلی باشند تا بتوانند نیازهای روش های زراعی و منابع موجود خود را برآورده کنند.
هرس مهم است. "وقتی یک گیاه قهوه حدوداً هشت ساله باشد، می توانید آن را هرس کنید." همانطور که قبلا ذکر شد، باعث بازسازی گیاه می شود و به تجدید بهره وری برای سالهای آینده کمک می کند.
با این وجود سن هرس اول متفاوت است ، زیرا الگوهای مختلف فاصله و شرایط محیطی، رشد سریعتر یا کندتری را ایجاد کنند.

کود و تغذیه محصولات

ما می دانیم که وقتی گیاهان قهوه به اندازه کافی تغذیه شده و از کودها استفاده می شود، بهترین عملکرد را دارند. با این وجود، گاهی اوقات تولیدکنندگان قهوه از نهاده های کشاورزی کم، بیش از حد یا حتی به طور نادرست استفاده می کنند.
در ویتنام و برزیل، تولید کنندگان به طور موثر از استفاده از فن آوری های جدید و برنامه های تغذیه محصولات برای افزایش عملکرد استفاده می کنند.
"گرسنگی پنهان" وضعیتی است که یک محصول قهوه علی رغم دریافت دوزهای خوب کودهای NPK (ترکیبی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم) به بهره وری مطلوب نمی رسد. این بدان دلیل است که کمبود عناصر ریز مغذی و / یا عناصر درشت مغذی، مانع رسیدن گیاه به پتانسیل تولید، حتی بدون نشان دادن کمبود عناصر غذایی در برگها ی گیاه می شود.
"تغذیه فقط افزودن کود بیشتر نیست. درعوض، با تهیه گزارش تجزیه و تحلیل خاک ، تاریخچه منطقه و تولید بالقوه آن ، یک برنامه غذایی مغذی متعادل ایجاد کنید.
برای شروع، خاک و برگ را تجزیه و تحلیل کنید تا مشخص شود محصول به موادی نیاز دارد.
بهبود سطح بهره وری در یک مزرعه قهوه کار آسانی نیست. با این حال، با دنبال کردن بهترین روش ها در سطح مزرعه، تولید کنندگان می توانند سطح بهره وری گیاهان خود را افزایش دهند. که شامل تحقیقات خوب، ژنتیک مناسب، تراکم و هرس گیاهان، مدیریت گیاهان سخت و مهمتر از همه موارد، یک برنامه غذایی متعادل برای محصولات است. با پیروی از این روش ها، تولیدکنندگان می توانند بهره وری را افزایش دهند، که منجر به هزینه کمتری برای هر کیسه و در نتیجه افزایش سودآوری می شود.
دیدگاه تان را بنویسید

  • ابوالقاسم گل باف پاسخ به نظر

    مطلب جالب ست اما از آنجا که در ایران کشت قهوه صورت نمی گیرد ( مگر در گلخانه یا در بخشی از اراضی شمال کشور و هنوز توجیه اقتصادی و هزینه فایده ان در چنین موقعیت هایی بررسی نشده است ) و ا زطرفی ایران یکی از مصرف کنندگان و واردکنندگان قهوه است اطلاعات این مقاله شناخت خوبی به خواننده میدهد

    • golbaf

      سلام
      دقیقا همینطور است که میفرمائید.

چندرسانه‌ای