آخرین خبرها:
شناسه خبر: 4905

زنان روستایی کارآفرین، پیش‌قراولان تولید

شرکت تعاونی زنان روستایی سلیمان آباد زرند کرمان در تاریخ ۱۳۹۶٫۱۰٫۲به ثبت رسید تا با نظامند کردن فعالیتهای خرد زنان روستای یاد شده در قالب یک تشکل مردمی

زنان روستایی کارآفرین، پیش‌قراولان تولید
شرکت تعاونی زنان روستایی سلیمان آباد زرند کرمان در تاریخ ۱۳۹۶٫۱۰٫۲به ثبت رسید تا با نظامند کردن فعالیتهای خرد زنان روستای یاد شده در قالب یک تشکل مردمی واستفاده از ظرفیت هاو پتانسیل های شبکه گسترده تعاون روستایی و همچنین اطمینان خاطر اعضا از دیده شدن فعالیت‌ها و خدمات‌شان و نهایتا موجب هم‌افزایی، ایجاد ارزش افزوده و اثرگذاری بر اقتصاد منطقه شود.
خانم طیبه رحمانی که ۲ سال صندوق خرد محلی مشاغل خانگی داشته، اینک ۳ سال است که به عنوان مدیرعامل شرکت تعاونی زنان روستایی سلیمان آباد زرند کرمان به ارائه خدمات به اعضاء می‌پردازد.
رحمانی با کارشناسی ارشدناپیوسته مدیریت مالی توانسته برای 2۰ نفر به طور مستقیم و۲۶۰ نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند وی همچنین عضو هیات مدیره اتحادیه نظارت تعاونی های استان کرمان ،عضو شرکت گیاهان دارویی زیره سیاه دیار کریمان ،عضو هیات مدیره شرکت سوهان جوانه ارغوان زراوند،نماینده ترویجی جهادکشاورزی ، راهبر شغلی کمیته امداد ، و عضو فعال بسیج وهلال احمر هم می‌باشد و در گفتگویی اختصاصی با مزرعه سبز به طرح مسایل زنان روستایی کارآفرین، معضلات پیش‌رو و انتظارات از دولت پرداخته است.

با چه رویکردی شما و شرکت تعاونی زنان روستایی سلیمان حرکت را آغاز کردید؟

انگیزه و رویکرد ما از تشکیل شرکت این بود که چون شخصی کارآفرینی می‌کردیم ، کارهایمان دیده نمی‌شد و برای فروش محصولات و دریافت مجوزها مشکلات زیادی داشتیم، این بود که تصمیم گرفتیم درکنار هیات مدیره، شرکت تشکیل داده تا شخصیت حقوقی پیدا کنیم و بتوانیم محصولات اعضاء را به بیرون از شهرستان وکل کشور صادر کنیم ،حتی اینک امیدوار شده‌ایم در بخش صادرات برون‌مرزی هم نفوذ نماییم .

میزان اثرگذاری و فعالیت شما این تعاونی در اشتغال زنان و پتانسیل‌های کشاورزی منطقه چگونه است؟

قطعا تاثیر پذیری تعاونی در جهت نیل به اهداف تعین شده موفقیت‌آمیز بوده و مسیر را مشخص و معین و هدفمند کرده وتشکیل کارگاه های گروهی در ترغیب انگیزه و فعالیت بخش زنان تاثیر بسزایی داشته است در شرکت‌های تعاونی با ایجاد انگیزه برای تولیدات محلی و سنتی ،صنایع دستی ،دامپروری وکشاورزی از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری شده و هر خانه روستایی به یک کارخانه کوچک تبدیل شده است.
توانمندی‌های این تعاونی در بخش‌های مختلف کشاورزی(زراعی، دامی و…) را بیان کنید؟
توانمندی این تعاونی در بخش کشاورزی بالاخص فعالیتهای خرد زنان منجمله صنایع تبدیلی تولید عرقیحات و ترشیحات، شیرینی‌جات، کارهای هنری دستی با استفاده از بازمانده‌های گیاهی، پشم، پوست و… بالاست و می‌توان با برنامه ریزی دقیق در فرآوری و پسا فرآوری و توزیع بی‌واسطه، حذف دلالان و ضایع‌کنندگان حقوق بهره برداران را میسر ساخت هر منطقه یک ظرفیت ویک یا چند محصول عالی دارد که در منطقه و حوزه فعالیت شرکت تعاونی برنامه ریزی درخصوص گیاهان دارویی وتوسعه آن و همچنین فرآوری پسته می‌توان ایفای نقش کرد که شرکت های تعاونی درجهت آموزش های لازم درجهت تولید بهتر وفروش محصولات ازتولید به مصرف وحذف دلالان نقش بسزایی دارند.

وزارت جهادکشاورزی از تعاونی کارآفرینان روستایی شما حمایت می‌کند؟

بله هم جهاد کشاورز ی و تعاون روستایی به عنوان متولیان بخش کشاورزی با نقش نظارتی حمایتی هدایتی تاثیر گذار بوده و ماه هم موفقیت های این شرکت تعاونی را از حمایت های این دو نهاد داریم.

نقش زنان روستایی در اقتصاد کشاورزی را تا چه حد مهم و مثبت ارزیابی می‌کنید؟

نقش زنان به فرموده مقام معظم رهبری می‌تواند راهبری و اجرایی باشد و قطعا می‌تواند در اقتصاد کشور بالاخص اقتصاد خرد زنان اشتغالزایی داشته باشد.
خاطر نشان کنم زنان درهمه عرصه ها حتی جنگ در پشت صحنه ها نقش آفرین بودند و در این شرایط کرونا اولین کسانی بودند که چرخ های خیاطی را درکنار هم قراردادند ودرجهت پیشگیری از شیوع کرونا دردوخت ماسک وگان بیمارستانی به کمک مردم وکادر بیمارستانی به عنوان مدافع سلامت شتافتند.

ممکن است آماری از عملکرد سال 99 ارائه کنید؟

عملکردهای شرکت تعاونی زنان درسال 99 دوخت ماسک وگان بیمارستانی ، تولیدات قالی وتابلو فرش کرمانی ، تولیدانواع صنایع دستی با پته کرمانی( مبل قالی ،تابلو ،صندوقچه ، زیورآلات ،بقچه ،وغیره) ، تولید شیرینی جات سنتی (سوهان ،قاووت ،کلمپه وغیره)انواع صنایع چرم ، صنایع چوب ،سفال ،میناکوب ،دکوپاژ ، انواع ترشی جات ،شوریجات ،سبزیجات ،عرقیجات ،رشته آشی وخشکبار وغیره بوده است که در خانه ها وکارگاه های خرد کوچک محلی انجام و توزیع شده است.

به نظر شما دولت به عنوان بازوی اجرایی می‌تواند در بسط و پشتیبانی از تعاونی‌های روستایی نقش ایفا کند؟

بله ،دولت وجهادکشاورزی در تامین مجوزات لازم در بخش مجوزات مشاغل خردخانگی از طریق نظام مهندسی درگرفتن مجوز وکد بهداشتی اعضا نقش بسزایی داشته و دارد. در اینجا به عنوان مدیرعامل شرکت تعاونی استدعا دارم ، برای تامین تجهیزات کار برای اعضا و همچنین تامین مواد اولیه مورد نیاز به صورت تعاونی ( شکر ،آرد ،روغن وغیره) به کمک مابشتابند و وام های اشتغالزایی با بهره کم(بهره تک رقمی) در اختیار اعضا کارآفرین قرار دهند تا شاهد ارتقا و گسترش کارهای زنان روستایی باشیم.
وهم چنین درحال حاضر چون زنان به عنوان مدیر فعال و سرپرست خانواده هستند می‌توانند مشوق وحامی خوبی برای همسران و فرزندان درعرصه تولید در روستاها باشند.

و سخن پایانی و انتظاری که از دولت و نهادهای ذیربط دارید؟

قطعا دستگاهای دولتی میتوانند پشتیبان و حامی تعاونی ها در بسط وگسترس فعالیتها واخذ مجوز ها باشند مهم این است که روستا به عنوان پایگاه و خاستگاه اصلی تولید تلقی شود.
چنانچه زنان در روستاها حمایت بشوند وبخش آموزش به کمک آنها بیاید، مطمئنا رونق اقتصادی در کشور صد افزون خواهد شد و نیاز کشور را می‌توان از روستاهای کشور تامین کرد نه از واردات.

امیر هوشنگ سمنانی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای