آخرین خبرها:
شناسه خبر: 909

فرآورده‌ های کنجدی استان یزد

دومین نشست هم‌ اندیشی فرآورده‌ های کنجدی کشور ، به میزبانی دانشگاه اردکان از سوی اداره استاندارد استان یزد، با حضور رییس دانشگاه اردکان

فرآورده‌ های کنجدی استان یزد

دومین نشست هم‌ اندیشی فرآورده‌ های کنجدی استان یزد

دومین نشست هم‌ اندیشی فرآورده‌ های کنجدی کشور ، به میزبانی دانشگاه اردکان از سوی اداره استاندارد استان یزد، با حضور رییس دانشگاه اردکان، مدیر کل و معاون سازمان ملی استاندارد استان، معاون استاندار یزد، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌ های کنجدی ، اساتید، کارشناسان و تولیدکنندگان محصولات کنجدی، با اهداف توسعه کشت کنجد، بررسی جایگاه استاندارد در صنعت فرآورده‌ های کنجدی و ارزیابی اقتصادی آن، 26 بهمن ماه برگزار شد.

در ادامه گزارش خبرنگار اعزامی نشریه دام و کشت و صنعت از اهم گفت‌وگوهای کارشناسان در این نشست تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

فرآورده‌ های کنجدی ، محصولاتی ارز آور و اقتصادی

دکتر علی نصیری طوسی، رئیس دانشگاه اردکان، در این نشست با تأکید بر جایگاه ویژه فرآورده‌ های کنجدی در سفره‌های خانوار، گفت: فرآورده‌ های کنجدی ، محصولاتی ارز آور و اقتصادی جهت ورود به بازار صادراتی هستند. بنابراین با حمایت‌های بیشتر، افزایش کیفیت و بازاریابی می‌توان این فرآورده‌ها را وارد بازار صادرات کرد.

تأثیر تولید کیفی محصولات در افزایش صادرات

دکتر محمد حسین ماجدی، مدیر کل استاندارد استان یزد، با اشاره به مباحث اولین نشست در سال 94، تشریح کرد: با توجه به اینکه استان یزد قطب تولید فرآورده‌ های کنجدی بوده و 10 درصد از سهم تولید محصولات کنجدی کشور را دارا می‌باشد، این رقم مطلوب نبوده و نیازمند حمایت از صنف و صنعت فرآورده‌ های کنجدی است این امر می‌تواند علاوه بر اشتغالزایی، به توسعه این صنعت کمک شایانی کند.

لذا با فعالیت بیش از 150 واحد تولید صنفی، آئین‌نامه‌ای برای واحدهای غیرصنعتی که امکان اخذ استاندارد را ندارند درنظر گرفته شده است. ماجدی با تأکید بر صادرات محور کردن این محصولات، افزود: استان یزد ظرفیت بالایی در صادرات فرآورده‌ های کنجدی دارد و تولید کیفی محصولات در افزایش صادرات موثر است. در این راستا سازمان ملی استاندارد با تدوین استاندارد روغن کنجد، گامی در جهت افزایش کیفیت این روغن برداشته است.

صیانت از سلامت مصرف‌کنندگان از وظایف ماست

مهندس مرندی مقدم، معاون سازمان ملی استاندارد استان، استاندارد را بخشی از حقوق مصرف‌کنندگان دانست و گفت: پیش رفتن در مسیر توسعه پایدار، نیازمند رعایت استانداردها بوده و استاندارد بخشی از حقوق مصرف‌کنندگان است.

وی مسیر استاندارد را مسیری مطمئن و تضمین‌کننده توسعه پایدار دانست و افزود: حدود 6 استاندارد برای فرآورده‌ های کنجدی تدوین شده که برای حدود 107 محصول پروانه علامت استاندارد تدوین گردیده است. مرندی مقدم، خاطر نشان کرد: برای صادرات محصولات کنجدی می‌بایست تنوع فرآورده داشته باشیم و استفاده از بسته‌بندی‌های متنوع نیز می‌تواند در بازاریابی و اقتصاد این محصولات نقش به‌سزایی داشته باشد.

مقدم، با اشاره به بند 24 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، گفت: با تحقق این بند از سیاست اقتصاد مقاومتی، مبنی بر افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن، کالاها و خدمات غیراستاندارد نخواهیم داشت. چراکه ما نسبت به سلامت مردم مسئول هستیم.

فرهنگ‌سازی در مصرف کالای استاندارد موجب رشد اقتصادی است

دکتر زینی وند، معاون استاندار یزد، با اشاره به بحث خوشه‌های صنعتی، بیان کرد: خوشه‌های صنعتی یکی از تجربه‌های مهم در استان بوده که با استفاده از هم‌افزایی، تبادل دانش، تجربه و تعامل توانستیم این کار را پیش ببریم. در این خصوص حدود 18 خوشه صنعتی در استان شناسایی شده که خوشه فرآورده‌ های کنجدی بخشی از 4 خوشه فعال است. وی افزود: با افزایش دانش جامعه، آگاهی مردم از مصرف محصولات استاندارد بالا رفته است. بنابراین با فرهنگ‌سازی مصرف کالای استاندارد در خانوارها، می‌توان موجب پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور شد.

به علاوه در بحث اقتصاد مقاومتی و استاندارد سازی باید برون‌زا و درون‌نگر باشیم. زینی وند، بر تأمین کنجد به‌عنوان ماده اولیه و اصلی و تجمیع مراکز تولیدی تأکید داشت و افزود: با تجمیع تولیدکنندگان سنتی و بهره‌گیری از علم و تکنولوژی، پیشرفت سازمانی به روشنی دیده می‌شود و این موضوع نیازمند حمایت است. همچنین با توجه به نیاز کم آب در کشت کنجد و تنوع آب و هوایی در ایران، می‌بایست تأمین کنجد تقویت شود.

فرآورده‌ های کنجدی ، تولید غذای سالم و در دسترس موجب ضامن سلامتی

دکتر مورکیان، مدیرکل صنایع غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، در ارتباط با نقش بهداشت و ضوابط موجود در ارتقا کیفیت روغن استحصالی کنجد، گفت: با توجه به مفید بودن دانه کنجد و محتوای اسیدهای چرب غیراشباع، تولید غذای سالم و در دسترس مردم از مهمترین ارکان درنظر گرفته شده است که موجب تضمین سلامت مصرف‌کنندگان می‌شود.

انجمن‌های صنفی، اساس جامعه مدنی است

انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌ های کنجدی نیز در این روز فعالیت خود را آغاز کرد و مهندس احمدی، رئیس این انجمن، خاطر نشان کرد: سندیکاها و انجمن‌های صنفی پایه و اساس جامعه مدنی و میان توده مردم و دولت هستند که بر حسب صلاح دید، خواسته‌ها را ارزیابی و رسیدگی می‌کنند.

احمدی با پیشنهاد حذف تعرفه از کنجد وارداتی افزود: با توجه به اینکه مشکل اصلی، تأمین ماده اولیه بوده و حدود 90 درصد کنجد مصرفی، وارداتی است و تعرفه وارداتی به آن تعلق می‌گیرد، در نتیجه موجب افزایش قیمت تمام شده در محصول نهایی می‌شود.

در ادامه دومین نشست فرآورده‌ های کنجدی، تکنولوژی‌های نوین و بازاریابی این گروه از محصولات مورد بررسی قرار گرفت و با اجرای پنل تخصصی توسط کارشناسان و صاحب نظران سازمان استاندارد، بهبود کیفیت تولید محصولات کنجدی به بحث گذاشته شد.

در پایان جلسه بیانیه‌ای شامل؛ پیشنهادات زیربنایی از جمله؛ ایجاد دبیرخانه دائمی، گردآوری مقالات علمی در جهت برپایی همایش ملی فرآورده‌ های کنجدی، اولویت‌بندی طرح‌های پژوهشی، تجهیز و تکمیل آزمایشگاه‌های مرجع و نظارت بیشتر از تجهیزات تولیدی و وارداتی، تأسیس پژوهشکده فرآورده‌ های کنجدی در دانشگاه اردکان قرائت شد.

سیده طیبه عزتی

کارشناس ارشد صنایع غذایی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای