آخرین خبرها:
شناسه خبر: 6921

چیدمان معاونین وزارت فنی و تولیدی جهادکشاورزی

چیدمان معاونین وزارت فنی و تولیدی وزارت کشاورزی برگی از کتاب اسامی و انتصاب‌های دولت سیزدهم خواهد بود.

چیدمان معاونین وزارت فنی و تولیدی جهادکشاورزی
چیدمان معاونین وزارت فنی و تولیدی وزارت کشاورزی برگی از کتاب اسامی و انتصاب‌های دولت سیزدهم خواهد بود. با آن که سید ایراهیم رئیسی به هنگام معرفی کابینه به مجلس بارها تاکید کرد در انتخاب افراد و همکاران خویش تحت تاثیر هیچ یک از جریان ها و گروه های سیاسی نبوده و فقط توانایی های حرفه ای، پاک دستی و امانت‌داری را معیار انتخاب همکاران خود قرار داده است.
اما بسیاری از ایرانیان می پرسند که چرا دیدگاه های سیاسی همکاران رئیس جمهور سیزدهم تا این حد به محافظه کاران نزدیک است و آیا این نزدیکی، شائبه استیلای سیاست بر معیارها را ایجاد نمی کند؟ ابهام بدتر آن است که تیم گزینش کنندگان اعضای کابینه، احتمالا فهرستی از افراد نزدیک به خود را تهیه کرده باشند و به ترتیب، آن ها را در مناصب ارشد و میانی قرار دهند.
با این حال و اگر چه هنوز نمی توان درباره سلامت اخلاقی و رفتاری، کارایی تخصصی، مدیریت و تجارب ذیربط مدیران انتخاب شده اظهار نظر کرد اما براساس آن چه در مجلس شورای اسلامی و به هنگام دفاع وزیران برای کسب رای اعتماد گذشت، می توان باور داشت که بسیاری از افراد انتخاب شده برای کابینه دولت فعلی، دست کم بهترین داشته‌های موجود نبوده اند. برخی ناظران پا را از این هم فرا می گذارند و می گویند تعدادی از افراد انتخاب شده حتی در اردوگاه محافظه کاران هم بهترین فرد موجود نبوده اند.
همین امر احتمال سیاسی کاری در انتخاب و معرفی اعضای کابینه را بیشتر می کند. به ویژه آن که تقریبا همان فهرست گمانه زنی که از سوی برخی پایگاه ها و رسانه های خبری نزدیک به محافظه منتشر شده بود، به مجلس معرفی شد و برخی افراد موجود در آن فهرست نیز به مسوولیت های هم رده ی دیگر گمارده یا در یک سطح، جابه‌جا شدند.

بالاخره اتفاق افتاد!

اما حالا انتخاب اعضای کابینه با همه فراز و نشیب هایش به پایان رسیده و هر آن چه که قرار بود رخ دهد، اتفاق افتاده است. با این حال گمان می رود همه آن کسانی که قرار بوده به خاطر نزدیکی به تیم چینش اعضای هیات دولت، مورد سپاسگزاری واقع شوند، هنوز در ترکیب دولت قرار نگرفته و در واقع فعلا از قافله دولت سیزدهم جا مانده اند.
البته در این میان کسانی مانند فرهاد رهبر(که اخیرا حکم تقریبا تشریفاتی مشاور اقتصادی گرفته) و علی نیکزاد هستند که گفته می شود به طور کلی(به چه دلیل؟!) شانس حضور در میان همراهان سید ابراهیم رئیسی را از دست داده اند. ولی با این حال گروهی هم هستند که اگر نه در رده های ارشد که در رده های میانی قرار است مورد استفاده قرار گیرند و به ایشان پیشنهاد داده شود.
از جمله این سمت ها و رده های پیشنهادی، معاونان و مدیران وزارت علوم تحقیقات و آموزش عالی است که برای فهرستی از دوستداران رهبران دولت سیزدهم مطرح شده و گفته شده که قرار است بر کرسی های مدیریتی این وزارت خانه تکیه بزنند.
البته برخی وزارت خانه های فنی مانند وزارت جهاد کشاورزی که فعالیت در آن علاوه بر داشتن شاخصه های مدیریتی به توانایی ها و تجربه‌ی حرفه ای و علمی نیز نیاز دارد، بیشتر در بین کارشناسان و ناظران مورد توجه، کنکاش و مداقه قرار گرفته است.
چه، گزینش مدیران در این گونه وزارت خانه ها نه فقط سیاسی نیست و نمی توان معیارهای حزبی و جناحی را برای انتخاب افراد به کار بست بلکه اصولا علاوه بر علم، نیاز به تجربه عملیاتی کردن علم در فضای واقعی دارد که اگر مدیری با این مهم بیگانه یا کم آشنا باشد، تصمیم هایی از جمله انتخاب معاونین وزارتخانه یا روسای سازمان‌ها خواهد گرفت که در کوتاه و میان مدت کشور را با چالش مواجه خواهد ساخت. کما این که این مسئله گاهی در مورد مدیران گذشته وجود داشته است و به همین دلیل بحران هایی پدید آمده که همگان از آن آگاهی کافی دارند.
سید جواد ساداتی نژاد که هم اکنون سکان وزارت جهاد کشاورزی را در دست گرفته تا حدودی مدیران وزارت خانه را می شناسد و به بحران های رخ داده شده(به دلیل حضور موثر در کمیسیون کشاورزی مجلس)، اشراف دارد. او می داند هم اکنون بزرگترین جامعه اقتصادی کشور یعنی کشاورزان در آستانه کشت پاییزه قرار دارند و اقلام مهم و استراتژیکی مانند گندم، جو و … در این فصل کاشته می شوند.
در عین حال که نه تنها گندم در سیلوها نیست(به جز همین اندک گندم برداشت شده) بلکه ذخایر استراتژیک هم خورده شده و لااقل باید 8میلیون تن گندم آنهم به قیمت هر کیلو 10 هزار تومان وارد کنیم.
هم چنین دومین محصول پر مصرف یعنی برنج در این فصل برداشت می شود و بازار مواد غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد. در این صورت تغییر مدیران ارشد که ناگزیر بر روند سیاست های کلی یا شیوه اجرای آن تاثیر می گذارد، ممکن است آشفتگی هایی را پدید آورد که زیان بار باشد.
این تاثیر احتمالی هنگامی منفی و تخریب کننده می شود که مدیران ارشد انتخابی آقای وزیر از میان همراهان سیاسی ایشان و تیم گزینش کننده ابراهیم رئیسی و بدون توجه به توانایی ها و تجربه مدیریت حرفه ای در حوزه کشاورزی به کار گمارده شوند. در این صورت حتما نتیجه تغییر مدیر، آسیب زا خواهد بود.

شتاب نکنید

آقای وزیر که در بیش از یک سال اخیر در جایگاه رئیس کمیسیون کشاورزی از نزدیک اوضاع وزارت جهاد کشاورزی را رصد کرده است حتما می داند که پرهیز از شتاب در انتخاب معاونان و مدیران ستادی وزارت جهاد کشاورزی و به تاخیر انداختن تغییر مدیران نه فقط تاثیر مخربی بر اوضاع فعلی نخواهد داشت بلکه احتمالا منافعی نیز در بر دارد و جامعه کشاورزی ایران می تواند ماه‌های آینده را با همین مدیران فعلی سپری سازد تا در فرصتی مناسب و با دوراندیشی، صبر و دقت مدیران جدید انتخاب و به کار گمارده شوند.
امید که چیدمان معاونین وزارت فنی و تولیدی جهادکشاورزی در این شرایط خاص با مهارتی خاص و ارزشیابی و ارزیابی متقن صورت بگیرد.

نادر کریمی جونی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای