آخرین خبرها:
شناسه خبر: 7065

اقتصاد غذاهای نیمه‌آماده

افزایش تصاعدی جمعیت جهان و به موازات آن توسعه صنعتی و تکنولوژیکی در تمام زمینه‌های زندگی، به ناچار در تهیه و طبخ غذا با مشکل کمبود وقت، نکته‌ای مهم است.

اقتصاد غذاهای نیمه‌آماده
افزایش تصاعدی جمعیت جهان و به موازات آن توسعه صنعتی و تکنولوژیکی در تمام زمینه‌های زندگی، الزام و اجبار به گذراندن زمان بیشتر در خارج از خانه را به وجود آورده که به ناچار در تهیه و طبخ غذا برای اعضای خانواده با مشکلاتی مواجه می‌شوند که کمبود وقت، نکته‌ای مهم در این مقوله است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی ب ه نقل از بازار ، در بسیاری از کشورها افراد صبحانه و ناهار را در بیرون خانه صرف می‌کنند، مانند تایلند، هنگ‌کنگ و … اصولا بسیاری از آپارتمان‌ها، آشپزخانه ندارند.
کارگاه‌ها و تولیدکنندگان این نوع غذاها به‌تدریج و با در نظر گرفتن تقاضای روزافزون به این مواد خوراکی در گوشه و کنار جهان حتی در مناطق روستایی برپا شدند.
امروز، به محض ورود به هر فروشگاه بزرگ یا کوچک با انبوهی از این دسته از مواد خوراکی مواجه می‌شویم که فقط با صرف چند دقیقه زمان می‌توان غذایی را گرم یا آماده کرد.

گروه‌بندی غذاهای نیمه‌آماده

غذاهای نیمه‌آماده در سه گروه قرار دارند.
گروه اول شامل تمام کنسروها که از موادگوشتی نظیر ماهی‌ها، میگو، انواع خورشت‌های گوشتی و … حتی کله‌پاچه درست شده‌اند.
گروه دوم انواع ناگت‌ها، برگرها و … که آنها نیز از گوشت قرمز، مرغ و ماهی ساخته شده و به شکل نیمه‌آماده می‌توان آنها را سریع طبخ و مصرف کرد.
گروه سوم شامل انواع برنج‌های همراه با خورشت است که می‌توان آنها را در اندک زمانی آماده کرد.
امروزه، سیب‌زمینی نیم‌پز شده، الویه مرغ و کالباس، کوکوسیب‌زمینی و کوکوسبزی ذرت، خوراک لوبیا، عدسی و سایر مواد نیمه‌آماده نیز به بازار آمده که هر کس می‌تواند بنا بر سلیقه خود از آنها استفاده کند.

صنایع پیشرفته

جنبه دیگر غذاهای نیمه‌آماده ظهور و بروز صنایعی است که با گستردگی و تنوع هر چه تمام‌تر، روزانه در حال تحول و پیشرفت است و بر اساس ضرورت و خلاقیت، پیوسته در حال نوآوری و دگرگونی است. ملزومات، خطوط تولید، مواد، انواع بسته‌بندی، حمل و نقل، تبلیغات و … روزانه در حال تغییر و تحول است و به دلیل نیاز مستمر مصرف‌کنندگان تعطیل‌بردار نیست.
در این جا به علت نوع مواد، چگونگی فرآوری و آماده‌سازی، دوره زمانی قابل نگهداری، تجهیزات، رعایت نکات بهداشتی که با سلامت مصرف‌کنندگان رابطه مستقیم دارد و حداقل‌های الزامی، مورد توجه مسئولان غذا و بهداشت قرار گرفته تا سلامت مصرف‌کنندگان مورد تهدید واقع نشود.
در موضوع تهیه این مواد از برخی افزودنی‌های مجاز که به شکل مواد طبیعی یا شیمیایی هستند استفاده می‌شود و استانداردهای مشخصی برای کاربری آنها تدوین گردیده است که تخطی از این استانداردها می‌تواند موجب پیگرد قانونی شود.
نکته دوم، مواد نگهدارنده برای افزایش طول عمر غذاهای نیمه‌آماده است که به حفظ رنگ مواد و به جلوگیری از تغییرات احتمالی مخرب و فاسدکننده کمک می‌کند. موادی نظیر نیتریت سدیم، اسید اسکوربیک و نمک طعام به خاصیت نگهدارندگی و جلوگیری از رشد میکروب‌ها به‌ویژه در محصولات گوشتی کمک می‌نماید.

اقتصاد غذاهای نیمه‌آماده

امروزه، در هر ساعت میلیون‌ها دلار یا پول رایج هر کشوری برای خرید مواد نیمه‌آماده مصرف می‌شود که خود می‌تواند پایه‌گذار یک اقتصاد و ایجاد اشتغال شود. آنچه در رابطه با موادغذایی و سیر شدن شکم‌های گرسنه است این که تقریبا هیچ‌گاه منجر به ضرر نمی‌شود، چرا که انسان‌ها باید حداقل روزی سه وعده غذا بخورند.

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۵۶

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای