آموزش و تحقیقات کشاورزی محصور در محدودیتهای سازمانی
سازمان تحقیقات که باید در خطمقدم جبهه تولید حرکت کند، حتی به شرایط زارع در تولید هم نمیتواند کمک کنند
اخبار سبز کشاورزی؛ شما همه روزه نماز میخوانید چرا تکرار میکنید؟ برای اینکه به وحدانیت و یگانگی خداوند متعال پیبردید و متوجه شدید جز او کسی چنین قدرتی را ندارد تا خالق آسمان و زمین و گرداننده ایام و روشنیبخش جهان هستی باشد.
سازمان تحقیقات باید در خطمقدم جبهه تولید حرکت کند
بنده با توجه به تجربه خدمتی و بررسی تمامی ایستگاههای تحقیقاتی و مراکز آموزشی و ترویجی در سطح کشور و مقایسه تطبیقی با مراکز تحقیقاتی و علمی- پژوهشی کشورهای صنعتی در جهان به این نتیجه رسیدهام که سازمان تحقیقات، که باید در خطمقدم جبهه تولید حرکت کند، حتی به شرایط زارع در تولید هم نمیتواند کمک کنند و همه مشکلات تولید ما در گرو تحقیقاتی است که در ۷۰ سال معلوم نیست چه کار میکند؛ لذا مناسبترین راهکار زیربنایی در بخش ساماندهی و اصلاح ساختار سازمان تحقیقات است.
ما بعد از این بازه زمانی، هنوز یک مرکز بانک ژن گیاهی و دامی در کشور نداریم. متاسفانه با هیبریداسیون و دورگگیری تمام پوپولاسیونها وژنهای مطلوب آدابته شده مناطق که طی سالیان متمادی توسط طبیعت سکسیونر و ماندگار شده بود با دورگ گیری و آمیختگی ناخالص کردیم و حتی اغلب تودههای بومی محلی را برای ایجاد بانک ژن به دیگر کشورها فرستادیم و خود از آنها لاین و اجداد و مادر و بزورالیت و سوپر الیت وارد میکنیم.
سازمان تحقیقات را از حصاری که در ایستگاهها محصور شده بیرون آورید
در چنین شرایطی که محصولات کشاورزی و دامی و نیز انواع بذور وارد میشود و با تحریم همهجانبه صنعت مرغداری و صنعت گلخانهای نابود میشود؛ باید بدانیم از کجا باید آغاز کرد.
لذا با تنوع اقلیم و شرایط و طرحهای آمایش سرزمین باید به کمک دستگاه تحقیقات الگوهای تولید و بهرهبرداری را با استفاده از مکانیزم انتخاب تولیدکنندگان نمونه که طی چهل سال اخیر صورت پذیرفته میتواند بهعنوان هستههای اولیه برای ایجاد بانک ژن و پایه تولید مورد لمعان نظر قرارگیرند سازمان تحقیقات را از حصاری که در ایستگاهها محصور شده بیرون آورد.
مهندس الهیاری