برای تأمین خرمای ماه رمضان مشکلی نداریم
دبیر انجمن خرمای کشور گفت: هرسال قبل از شروع ماه مبارک رمضان برنامهریزیهای لازم در حوزه فرآوری و نگهداری و همچنین انجمن تولید خرمای کشور انجام میگیرد
دبیر انجمن خرمای کشور گفت: هرسال قبل از شروع ماه مبارک رمضان برنامهریزیهای لازم توسط تولیدکنندگان خرما در حوزه فرآوری و نگهداری و همچنین انجمن تولید خرمای کشور انجام میگیرد و امسال نیز طبق برنامه عمل میکنیم و برای تأمین خرمای ماه مبارک رمضان تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از روستانیوز، مقداد تکلوزاده اظهار داشت: حدود 40تا45درصد تولید سالانه معادل 350تا400هزارتن خرما در ماه مبارک رمضان مصرف میشود و خوشبختانه امسال هم شرایط مناسبی در انبارهای شهرهای بزرگ مصرفکننده خرما مثل تهران، مشهد و تبریز از لحاظ قیمت و میزان تحویلداریم.
تکلوزاده در مورد انواع خرمای مصرفی در کشور عنوان کرد: بیشترین خرمای مورد استفاده در کشور خرمای مضافتی و کبکاب است که با توجه به کیفیت، درجهبندی و بستهبندی قیمتهای متفاوتی دارند.
دبیر انجمن خرمای کشور در مورد قیمت خرما نیز گفت: علیرغم تورم سالیانه رسمی کشور، قیمت خرما نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نداشته است.
وضعیت فعلی تولید و صادرات خرما
تکلوزاده در رابطه با وضعیت فعلی تولید و صادرات خرما نیز بیان کرد: بهطورکلی هشتتا 5/ 8میلیون تن خرما در 12تا 13کشور دنیا از جمله کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه تولید میشود و در این میان کشور ما با تولید حدود یکمیلیون و 300هزار تن خرما دومین کشور تولیدکننده خرمای دنیا بعد از مصر است.
تکلوزاده همچنین افزود: تولید این مقدار خرما در استانهای خوزستان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان انجاممیشود.
صادرات خرما
دبیر انجمن خرمای کشور در رابطه با صادرات خرما بیان کرد: در کشور ما حدود 400تا450نوع خرما ازلحاظ ژنتیکی شناسایی و تشخیص دادهشده که 18تا20نوع آنها خرمای تجاری با توجیه اقتصادی هستند.
تکلوزاده ادامه داد: سالیانه 250 تا 300هزار تن خرما با ارزآوری 300تا350میلیون دلار به 69کشور مختلف دنیا صادر و مابقی آن بهصورت تازه خوری در داخل کشور و همچنین در بخشهای دیگر برای تولید فرآوردههای خرمایی و خوراک دام استفاده میشود.
تکلوزاده در مورد مهمترین مشکلات حوزه خرما عنوان کرد: در حوزه تولید خرما باید گفت افزایش هزینه نهادههای تولید و کارگران منجر به افزایش قیمت نهایی خرما شده که این امر چالش بزرگی برای فعالان حوزه تولید و توزیع خرما ایجاد کرده است.
راهکار رفع مشکلات
دبیر انجمن خرمای کشور در رابطه با راهکار رفع مشکلات گفت: علاوه برافزایش ضریب نفوذ دانش باید از مکانیزاسیون و دانش روز کشاورزی در تولید خرما استفاده کنیم تا بتوانیم هزینههای تمامشده تولید محصول را کاهش دهیم.
وی همچنین افزود: میانگین نسبت تولید در هکتار کشور ما در دنیا تقریباً پنجتن است، ولی ظرفیت بیشتری برای تولید در هکتار در کشور ما وجود دارد.
تکلوزاده با اشاره به اهمیت شرایط نگهداری خرما بیان کرد: در زمینه فرآوری، بستهبندی و نگهداری خرما در برخی از مناطق مثل استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان نیاز به واحدهای نگهداری با درجهبندیهای مناسب وجود دارد؛ همچنین باید به مسأله استفاده از ضایعات خرما پرداخته شود.
دبیر انجمن خرمای کشور با اشاره به اهمیت صادرات بیان کرد: در صورت حمایتهای دولتی بهصورت مستمر میتوانیم نمایشگاههای تخصصی خرما را با دعوت از سایر کشورها برگزار کنیم تا علاوه بر حفظ بازارهای کنونی، بتوانیم بازارهای جدیدی ایجاد کنیم.