جامعه اقتصاددانان ایران یکی از استادان برجسته خود را از دست داد
مهدی تقوی، اقتصاددان برجسته ایرانی درگذشت
جامعه اقتصاددانان ایران یکی از استادان برجسته خود را از دست داد. صبح دیروز چهارشنبه نهم خرداد، دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان ایرانی درگذشت.
اخبار سبز کشاورزی؛ جامعه اقتصاددانان ایران یکی از استادان برجسته خود را از دست داد. صبح دیروز چهارشنبه نهم خرداد، دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان ایرانی درگذشت. این استاد پیشکسوت اقتصاد و حسابداری مدتها در بستر بیماری بود و با وجود اینکه یک چهره رسانهای به شمار میآمد، در سالهای بیماری بهناچار از دنیای رسانه و تدریس فاصله گرفته بود.
این استاد پیشکسوت اقتصاد و حسابداری متولد سال ۱۳۲۴ در همدان بود. دکتر تقوی لیسانس بازرگانی خود را از مدرسه عالی بازرگانی تهران و فوق لیسانس مدیریت را از دانشگاه پلیتکنیک کینگستون انگلیس دریافت کرد.
او همچنین فوق لیسانس بازرگانی را از دانشگاه بیرمنگام انگلیس و دکترای اقتصاد را از دانشگاه تهران دریافت کرد. این استاد گرانقدر علم اقتصاد در تمام سالهای زندگی کاری خود مشغول تدریس در دانشگاه و پژوهش بود. تقوی سابقه تدریس در دانشگاه الزهرا را داشت و در سالهای پایانی عمر گرانقدر خود در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تدریس میکرد. او همچنین عضو هیئت تحریریه فصلنامه
علمی-پژوهشی پژوهشنامه اقتصاد ایران، عضو هیئت تحریریه فصلنامه رفاه اجتماعی، مدیرمسئول ماهنامه حسابدار، عضو هیئت تحریریه اطلاعات
سیاسی-اقتصادی و عضو هیئت تحریریه و سردبیر پژوهشنامه اقتصادی بود.تقوی همچنین صاحب دهها تألیف در زمینه اقتصاد، حسابداری و علوم مالی بود. بسیاری از اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران سابقه شاگردی و همکاری با استاد و بهرهمندی از دانش و تجربه این اقتصاددان گرانقدر را داشتند.
دکتر تقوی که از سالهای پیش از انقلاب در دانشگاهها تدریس میکرد، در دهه ۱۳۶۰ بهعنوان مدیرمسئول نشریه «حسابدار» نقش مهمی در توسعه دانش مدرن حسابداری ایفا کرد.
از دکتر تقوی مقالات ارزشمندی به یادگار مانده است که از آن جمله میتوان از مقاله «تأثیر فناوری اطلاعات بر بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران»، «الگوی علمی توسعه بهینه میادین نفتی، مطالعه موردی میدان نفتی آزادگان»، «بررسی تأثیر شاخص توسعه انسانی بر بهرهوری کل عوامل تولید در ایران»، «بررسی عوامل مؤثر بر سودآوری بانکهای خارجی با توجه به متغیرهای کلان اقتصادی در کشورهای اسلامی» و «الگوی مناسب بودجهریزی برای افزایش بهرهوری در نظام بودجهریزی کشور مطابق استاندارد ۲۰۱۴ صندوق بینالمللی پول» نام برد. «بررسی وضعیت فرهنگی و تأثیر آن بر رشد اقتصادی استانهای ایران»، «تبیین مفهوم، ابعاد و مؤلفههای تابآوری اقتصادی»، «رابطه غیرخطی بین درآمد و شدت انرژی در کشورهای منتخب منا (MENA) با در نظر گرفتن نقش توسعه مالی و درجه بازبودن اقتصاد»، «بانک مرکزی و رهاوردی نوین برای برقراری ثبات مالی در اقتصاد ایران»، «تأثیر واردات کالاهای سرمایهای، واسطهای و مصرفی بر رشد اقتصادی منطقه منا» و «رابطه فساد اداری و رشد اقتصادی در کشورهای عضو اوپک» دیگر عناوین مقالات این استاد پیشکسوت اقتصاد ایران است.