خبر فوری
شناسه خبر: 48565

مهرداد ​لاهوتی نماینده مجلس:

آقای وزیر جلوی آدم‌های نفوذی حافظ منافع دیگران را در وزارتخانه بگیرید+ ویدئو

مهرداد لاهوتی در کمیسیون کشاورزی گفت: آقای نوری قزلجه جلوی آدم‌های صاحب منافع را که منافع و نفوذ دارند و در تشکیلات شما هستند، بگیرید.

آقای وزیر جلوی آدم‌های نفوذی حافظ منافع دیگران را در وزارتخانه بگیرید+ ویدئو

اخبار سبز کشاورزی؛  مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس شورای اسلامی در کمیسیون کشاورزی، التماس می‌کند و وزیر را به خدا و مقدسات سوگند می‌دهد و می‌گوید آقای نوری جلوی آدم‌های صاحب منافع را که منافع و نفوذ دارند و در تشکیلات شما هستند، بگیرید. من روی قرآن دست می‌گذارم و از هیچ کسی باکی ندارم، والله افرادی نفوذ دارند و در دستگاه‌های دولتی پیشروی می‌کنند. وزارتخانه فشار چه کسانی یا باندهایی را تحمل می‌کند، افرادی که منافع ملی را به منافع فردی می‌فروشند و کشور را بدبخت می‌کنند.

مهرداد لاهوتی، نماینده دوره دوازهم مجلس از شهر لنگرود است، وی که نقش به‌سزایی در استیضاح مهندس حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم (سال 1396) داشت و 5 سال پیش نیز تذکرات مهمی به وزیر وقت کشاورزی در رابطه با خطر نابودی صنعت ابریشم و پیله ابریشم داده بود اخیرا نقدهای بسیاری در اتباط با واردات بی‌رویه برنج با وجود انباشت این محصول از سال گذشته در انبارها و شالی‌کوبی‌ها داشته است.

آقای-وزیر-جلوی-آدم‌های-نفوذی-حافظ-منافع-دیگران-را-بگیرید

لاهوتی در جلسه 29 آبان‌ماه امسال در کمیسیون کشاورزی مجلس که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، جمعی از معاونین وی و اعضای کمیسیون برگزار شد، گفت: براساس آمار، سرانه مصرف 36کیلویی برنج برای هر نفر ایرانی در مجموع حدود سه‌میلیون تن است، درحالی‌که امسال بنابر آمار وزارتخانه دومیلیون و 700 هزار تن تولید در گیلان و مازندران، گلستان و چندین استان دیگر داشته‌ایم و 500 هزار تن نیز برنج داخلی تولید شده پارسال هنوز مصرف نشده (به‌دلیل واردات بی‌رویه بیش از یک‌میلیون تنی برنج در سال گذشته) در انبارها و شالی‌کوبی‌ها رسوب کرده که جمعا اینک سه میلیون و 200 هزار تن برنج داخلی و افزون‌بر 300 هزار تن برنج خارجی وارداتی مازاد بر مصرف در انبارها یا گمرکات داریم، اما وزیر به‌دلایل نامعلومی با نادیده گرفتن تولید و تولیدکننده، با جدیت به‌دنبال حمایت از واردکنندگان برنج است و مجدد دستور واردات 512 هزار تن برنج داده است. چه تضمینی است که باز هم علاوه بر این، دستور واردات 500 هزار تن دیگر تا پایان سال داده نشود؟

کشور از نبود برنج خارجی به‌هم می‌ریزد

نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، در جلسه کمیسیون کشاورزی خطاب به نمایندگان مجلس اظهار داشت: «کشور از نبود برنج خارجی دچار مشکل شده و کشور دارد به هم می‌ریزد، بازار دارد به هم می‌ریزد، من باید وارد کنم»، درحالی‌که آمار ارائه شده از سوی نماینده مجلس (دریافت آمار وزارت جهاد کشاورزی) موید انباشت برنج مازدا بر مصرف در کشور است.

ذائقه مردم گرایش به برنج خارجی دارد!

وزیر در این جلسه گفت: «باید کار، مدیریت بشود مردم باید دسترسی داشته باشند به غذایی که دوست دارند و از آن استفاده کنند»، مفهوم این جمله این است که ذائقه مردم به برنج خارجی است! و جای تاسف دارد که وزیر در سه دوره نمایندگی و اینک طی چندماه صدارت، تلاشی در جهت تغییر ذائقه (گرچه در این حرف وزیر باید شک کرد) مردم و فرهنگ‌سازی مصرف تولید داخلی نکرده است.

 دفاعی که از نوری‌قزلجه کرده بودم، نگرانم کرده است

مهرداد لاهوتی در ادامه خطاب به وزیر گفت: «آقای نوری هیچ جای دنیا رقابت و واردات با شکستن کمر تولید صورت نمی‌گیرد و به نظرم شما کمر همت بسته‌اید که کمر کشاورزی ما را بشکنید و من از دفاعی که از شما برای وزیر شدن کردم، نگرانم». آیا باید باز هم برنج وارد کنیم؟

راندن نوری در جاده ساداتی‌نژاد

به نظر می‌رسد، مهندس نوری‌قزلجه همچون ساداتی‌نژاد در هوای حمایت مجلس است و در جاده ساداتی‌نژاد می‌راند، درحالی‌که مجلس این بار به او لبیک نمی‌گوید؛ چراکه دولت و وزارت جهاد کشاورزی در طرح دلمشغولی‌های کشاورزان که بانی امنیت غذایی هستند باید نماینده مردم را قانع کرده یا به نظرات آنان گردن بگذارند.

تقابل وزیر با نماینده مجلس

برخی کارشناسان و بینندگان فیلم مذاکرات جلسه مذکور، معتقدند نوری‌قزلجه با گذشت چهار ماه از وزارتش  هنوز خود را در جایگاه نماینده مردم دانسته و با نمانیده مردم هم‌سطح یا به هوای عضویت سابق در هیات رئیسه مجلس یا همشهری بودن با رئیس‌جمهور، خود را بالاتر  از وی می‌داند؛ این درحالی‌ است که وی اکنون در جایگاه خدمت‌گزار مردم باید خود را همانند مشی و وعده‌های رئیس جمهور، خاک پای ملت بداند و پاسخگوی مردم و نمایندگانشان ازجمله مهرداد لاهوتی، نماینده مردم ایران و جامعه کشاورزی بداند.

وزیر باید با احترام به سخنان وی توجه کامل کند و به‌عنوان مسئول پاسخگو باشد که چرا با وجود چند صد هزار تن مازاد برنج علاوه‌بر مصرف داخلی و خارجی همچنان تصمیم به واردات 512 هزار تن برنج دارد.

باغات چای به سرنوشت برنج‌زارها مبتلا شده است

لاهوتی از وزیر می‌پرسد که چرا بر طبل واردات می‌کوبید؟ در حالی که دو سه سال گذشته (در نبود شما) 3 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان گیلان به‌دلیل صرف نداشتن کشاورزی، تغییر کاربری دادند، کشاورز به سمت کشت صنوبری می‌رود علاوه‌بر این در سال گذشته 101 هزار تن چای خارجی با ارز ترجیحی وارد و موجب تغییر کاربری چهار هزار هکتار باغات چای شد! و امسال نیز یک پارتی 31 هزار تنی چای وارد شده و یک پارتی 10 هزار تنی چای نیز در دست اقدام و در حال ورود است؟

خسرانی که با ورود چای به کشور وارد شد نیز توسط چه کسی بود، ایشان (نوری) نبودند اما توسط همان برادر همکار ایشان صورت گرفت.

وزیر می‌گوید فدای سر من که تولید صدمه بخورد

لاهوتی در بخشی دیگر از سخنانش: وزیر می‌گوید فدای سر من که تولید صدمه بخورد یا تغییر کاربری پیدا کند، در چند سال گذشته 3 هزار هکتار از برنج‌زارها و 4 هزار هکتار از باغات چای تغییر کاربری دادند احتمالا سال آینده شالی‌کار رو به کشت صنوبر می‌آورد، زیرا گرسنه است.

وزیر: شما حق نداری به من تحمیل کنی برنج وارد نکنم!

نوری برای قانع کردن نماینده کمیسیون کشاورزی مجلس می‌گوید: در جلسه ستاد اجرایی به نتیجه رسیدیم طی برنامه سه ساله کل برنج را در داخل تولید کنیم، اما لاهوتی معتقد است با این تغییر کاربری شالی‌زارها، تا سه سال دیگر زمین برنجکاری باقی نمی‌ماند، چراکه وزیر بابت هر کیلو برنج وارداتی 30 هزار تومان یارانه (ارزانی ارز) می‌دهد، خوب این یارانه را به برنج تولید داخل بدهید.

لاهوتی تنها نیست، استاندار گیلان و ده‌ها مدیر ملی، از بی‌توجهی به تولید داخلی نگرانند. اخیرا استاندار گیلان از بی‌توجهی دولت به برنج داخلی اظهار نگرانی کرده است و سوال کرده، چگونه است که هنگام واردات خودرو، دولت با افزایش تعرفه (رانت و قدرت خودروسازان داخلی) تعرفه ماشین‌های باکیفیت خارجی را که کشتار کمتری می‌کنند به قدری گران می‌کند تا خودرو بی‌کیفیت داخلی فروش برود، اما زمان تولید و برداشت برنج باکیفیت داخلی تعرفه واردات برنج بی‌کیفیت خارجی را فقط ۱۵ درصد می‌گذارد تا در فصل برداشت (درحالی‌که صدها هزارتن برنج تولید پارسال در حال خراب شدن است و صدها هزار تن برنج خارجی نیز در انبارها رسوب کرده) باز هم واردات برنج صورت بگیرد.

یک بام و دو هوا

جالب است وقتی به تولید خودرو بی‌کیفیت می‌رسیم حمایت از تولیدکننده مطرح می‌شود، اما وقتی به تولید برنج باکیفیت داخلی می‌رسیم حمایت از مصرف‌کننده و دسترسی به غذایی که مثلا ذائقه مردم می‌طلبد (درحقیقت لابی واردات و سینه چاک کردن مدافعان منافع خارجی‌ها) مطرح می‌شود.آن وقت توقع دارید کشاورز برنجکار، تولید را رها نکند.

در پایان این جلسه لاهوتی نماینده مجلس قانع نشد و خواستار رفتن سوال به صحن علنی مجلس شد.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای