فروشندگان و خریداران از وضعیت اقتصادی ناراضی هستند
بازارهای شب عید سوت و کور و در آستانه تعطیلی
در حالی که بازار شب عید همواره یکی از پررونقترین مقاطع سال برای کسبه و مردم بوده است، امسال بازار با رکود بیسابقهای مواجه شده است.

اخبار سبز کشاورزی؛ در حالی که بازار شب عید همواره یکی از پررونقترین مقاطع سال برای کسبه و مردم بوده است، امسال بازار با رکود بیسابقهای مواجه شده است. کاهش چشمگیر فروش، افزایش بیرویه قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، نارضایتی گستردهای را در بین کسبه و خریداران به وجود آورده است.
رکود بیسابقه در بازار شب عید
بسیاری از مغازهداران از کاهش چشمگیر فروش و رکود اقتصادی گلایه دارند و مردم هم به دلیل افزایش مداوم قیمتها، قدرت خرید خود را از دست دادهاند. افزایش بیرویه قیمتها، نبود نظارت کافی بر بازار و پایین ماندن دستمزدها سبب شده است تا بسیاری از خانوادهها حتی برای خرید مایحتاج اولیه شب عید هم با مشکل مواجه شوند.
گلایه کسبه از نوسانات شدید قیمتها
کسبه بازار از نبود ثبات در قیمتها و نوسانات شدید گلایه دارند و معتقدند که در چنین شرایطی نه فقط مردم قدرت خرید ندارند، بلکه فروشندگان هم ضرر میکنند. بسیاری از آنها مجبور شدهاند اجناس خود را زیر قیمت بفروشند و یا حتی به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهیها، بخش بزرگی از سرمایههای خود را از دست بدهند.
کاهش چشمگیر فروش مغازهداران
یکی از مغازهداران بازار در شهر قزوین با اشاره به کاهش چشمگیر فروش میگوید: «در گذشته، بازار شب عید شور و هیجان خاصی داشت و مردم از چند ماه قبل برای خرید عید اقدام میکردند. آن زمان، روزهای جمعه هم بازار باز بود و ما برای پاسخگویی به مشتریان مجبور میشدیم ساعات طولانی کار کنیم، اما حالا حتی ۲ هفته مانده به عید، خبری از مشتریان نیست.»
گلایه مردم از گرانیها و کاهش قدرت خرید
در این میان، کارگران و حقوقبگیران از همه بیشتر تحت فشار هستند. افزایش حقوق آنها در برابر رشد افسارگسیخته قیمتها ناچیز بوده و همین موضوع سبب شده است تا فاصله درآمد و هزینههای زندگی روزبهروز بیشتر شود.
مرتضی شفیعی، شهروند قزوینی، از وضع اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم انتقاد میکند و میگوید: «با مدرک کارشناسی مهندسی و ۱۰ سال سابقه کار، فقط ۱۵ میلیون تومان حقوق میگیرم. در حالی که قیمت تمامی کالاها طی سال چند بار افزایش مییابد، ولی حقوق کارگران و کارمندان ثابت مانده است. در این شرایط، خرید لباس نو و آماده شدن برای عید، بیشتر به یک رؤیا بدل شده است.»
فعالان کارگری: افزایش حقوق پاسخگوی تورم نیست
عیدعلی کریمی، دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین، با اشاره به مشکلات کارگران میگوید: «اگر حتی ۲۰۰ درصد هم حقوق کارگران افزایش یابد، باز هم از سبد معیشت ۲۴ میلیون تومانی عقب هستیم. کارگران و بازنشستگان بیشترین فشار اقتصادی را متحمل شدهاند و انتظار دارند مسئولان برای حل مشکلات معیشتی آنها گامهای جدی بردارند.»
ضرورت نظارت دقیقتر بر قیمتگذاری
بسیاری از کسبه معتقدند که اگر نظارت دقیقتری بر قیمتها وجود داشت، شرایط اینگونه بحرانی نمیشد. یکی از بازاریان در این باره میگوید: «زمانی که نظارت بر بازار وجود داشت، قیمتها کنترل میشد و ثبات بیشتری داشتیم. اما حالا، قیمتها کاملاً سلیقهای تعیین میشوند. برخی از تولیدکنندگان و عمدهفروشان بدون دلیل خاصی قیمت کالاهای خود را افزایش میدهند، و چون نظارتی بر آن نیست، ما هم مجبور میشویم با قیمت بالاتر خرید کنیم و در نتیجه، مشتریان ما نیز تحت فشار قرار میگیرند. این چرخه معیوب سبب شده است که نرخ تورم بهشدت افزایش پیدا کند و هیچ راهکاری هم برای مهار آن وجود نداشته باشد.»