تمرکز اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد بر سرمایهگذاری برای تولید در سال ۱۴۰۴
اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تمرکز بر «سرمایهگذاری برای تولید»، از تعاونیهای دانشبنیان، بانوان کارآفرین و جذب سرمایه مردمی حمایت میکند.

میثم لطفی، سرپرست مدیریت تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» اعلام کرد: رویکرد این اداره کل در سال جاری، همراستا با سیاستهای کلان کشور، برنامه هفتم توسعه و ظرفیتهای بخش تعاون، بر توسعه تولید، اشتغالزایی و جذب سرمایهگذاری مردمی، دولتی و خصوصی متمرکز شده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ وی افزود: با حمایتهای راهبردی مدیرکل محترم استان و در سایه منویات مقام معظم رهبری، مجموعه برنامهها و اقدامات این حوزه با هدف مردمیسازی اقتصاد و پشتیبانی از تولید داخلی در حال اجراست
برنامهها و اقدامات شاخص بخش تعاون در سال ۱۴۰۴
لطفی با بیان این که بخش تعاون، بستری مؤثر برای تجمیع سرمایههای خرد و هدایت آن به سمت تولید است، به برخی از اقدامات شاخص سال جاری به شرح زیر اشاره کرد:
-حمایت از تشکیل شرکتهای تعاونی دانشبنیان و دانشمحور در حوزه تولید و فناوری
-تشکیل اتحادیه توسعه و عمران برای تجمیع سرمایههای مردمی و توسعه پایدار
-راهاندازی اتحادیه بانوان خلاق و کارآفرین با هدف توانمندسازی اقتصادی زنان
-فعالسازی اتحادیههای غیرفعال و بهرهگیری از ظرفیت آنها در حوزههای تولیدی و خدماتی
اهداف شعار سال ۱۴۰۴ و راهکارهای اجرایی
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، افزایش صادرات تعاونیها، حرکت بهسوی اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید صادراتمحور را از اهداف کلان در راستای تحقق شعار سال دانست و افزود: در این راستا، بستههای مشوق سرمایهگذاری، تسهیلات بانکی کمبهره، حمایتهای ارزی و نقدی، و شناسایی صنایع صادراتمحور در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تسهیلگری مالی، حمایت از تعاونیهای دانشبنیان، جذب سرمایههای داخلی و خارجی، شفافسازی فرآیندها و تقویت نظارت، از دیگر محورهای عملیاتی سال ۱۴۰۴ است.
نقش اداره کل تعاون در اشتغالزایی و اقتصاد منطقهای
میثم لطفی با اشاره به جایگاه کلیدی بخش تعاون در اشتغالزایی، خاطرنشان کرد: توسعه تعاونیها در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، خدمات و مسکن، نهتنها باعث توزیع عادلانه فرصتهای شغلی میشود، بلکه با ایجاد بستر مشارکت جمعی، به تقویت اقتصاد مردمی استان کمک میکند.
چالشها و راهکارهای پیشنهادی
سرپرست اداره تعاون، ضعف فرهنگ تعاون، مشکلات تأمین مالی، بوروکراسی اداری، نبود بازار مناسب فروش و ضعف در مدیریت برخی تعاونیها را از چالشهای پیشرو برشمرد و برای رفع این موانع، راهکارهایی همچون؛ گسترش آموزش و فرهنگسازی، تسهیل دسترسی به منابع مالی و تسهیلات، ارتقای مهارتهای مدیریتی و فنی مدیران تعاونیها، توسعه بازار فروش و بازاریابی، تقویت سامانههای نظارتی و شفافسازی مالی را ضروری دانست.
لطفی در پایان تأکید کرد:اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با نگاهی تحولگرا، در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۴ گام برمیدارد و با بهرهگیری از ظرفیتهای تعاونی، سرمایه اجتماعی مردم و پشتیبانی دولت، به دنبال توسعه پایدار و اشتغالزایی مؤثر در سطح استان است.