خبر فوری
شناسه خبر: 16146

صادرات ۳۰۰ هزار تن ماکارونی با آرد دولتی

300 هزار تن ماکارونی با آرد دولتی و یارانه‌ای صادر می‌شود و باید بگویم که سود حاصل از صادرات این محصول عاید عده‌ای خاص می‌شود.

صادرات ۳۰۰ هزار تن ماکارونی با آرد دولتی

قیمت آرد در بازار افزایش بی‌رویه داشته است

عضو شورای عالی قیمت‌ گذاری گندم گفت: 300 هزار تن ماکارونی با آرد دولتی و یارانه‌ای صادر می‌شود و باید بگویم که سود حاصل از صادرات این محصول عاید عده‌ای خاص می‌شود.
مزرعه سبز : علیقلی ایمانی، ادامه داد: نرخ آرد در بازار تغییر محسوسی کرده و این وظیفه دستگاه‌های نظارتی است که در این زمینه ورود کنند. هنوز گندمی که کیلویی 11 هزار و 500 تومان از گندمکاران خریداری شده تبدیل به آرد نشده است، از این‌رو نباید شاهد افزایش بی‌رویه قیمت آرد در بازار باشیم.
وی با اشاره به دلایل افزایش نرخ آرد صنف و صنعت، گفت: چند نوع آرد در بازار موجود است؛ آرد نوع اول آرد نرخ دولتی است و به خبازان داده می‌شود که تغییری در نرخ این آرد ایجاد نشده است. قیمت این آرد بر مبنای گندم کیلویی 665 تومان تعیین می‌شود؛ آرد نوع دوم آرد نانوایان نیمه آزاد است که قیمت این آرد بر مبنای گندم کیلویی 900 تومان معین می‌شود.
وی با بیان اینکه آرد صنف و صنعت بر مبنای گندم 2 هزار و 700 تومانی محاسبه می‌شود، خاطرنشان کرد: دولت بعد از افزایش نرخ تضمینی گندم به این نتیجه رسید که تولیدکنندگان ماکارونی گندم کیلویی 2 هزار و 700 تومان خریداری و اقدام به صادرات آن را می‌کند؛ به عبارت دیگر صنف و صنعت از دولت یارانه می‌گیرد و اقدام به صادرات محصول می‌کنند اما از یارانه‌ایی که پرداخت می‌کنند چیزی عاید دولت و مردم نمی‌شود از این‌رو شورای عالی قیمت گذاری گندم تصمیم گرفت که این صنف را از شمول دریافت یارانه گندم خارج کند.
به گفته ایمانی؛ 300 هزار تن ماکارونی با آرد یارانه‌ای صادر می‌شود باید بگویم که سود حاصل از صادرات این محصول عاید عده‌ای خاص می‌شود.

صادرات آرد یارانه ای در قالب ماکارونی صادرات آرد یارانه ای در قالب ماکارونی

نرخ مواد اولیه 70 درصد در تعیین قیمت نهایی محصولات تاثیر می‌گذارد

عضو شورای عالی قیمت‌ گذاری گندم با بیان اینکه نرخ مواد اولیه 70 درصد در تعیین قیمت نهایی محصولات تاثیر می‌گذارد، خاطر نشان کرد: اگر صنف و صنعت، آرد را با افزایش نرخ 4 برابری خریداری کنند به همان نسبت شاهد افزایش قیمت شیرینی در قنادی‌ها، نان‌های حجیم و ماکارونی خواهیم بود.
رییس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: در این شرایط صنف و صنعت برای تامین گندم مورد نیاز دو راه پیشرو دارد؛ نخست اینکه مستقیم با کشاورزان وارد معامله شود و یا اگر می‌خواهد از دولت گندم خریداری کند باید کیلویی 12 هزار تومان خریداری کند. نرخ 12 هزار تومان با احتساب نرخ تضمینی گندم و هزینه‌های جانبی معین شده است.

افزایش بی‌رویه قیمت آرد در بازار

بنا به اظهارات ایمانی؛ نرخ آرد در بازار تغییر محسوسی کرده است و این وظیفه دستگاه‌های نظارتی است که در این زمینه ورود کنند هنوز گندمی که کیلویی 11 هزار و 500 تومان از گندمکاران خریداری شده است تبدیل به آرد نشده است. از این‌رو نباید شاهد افزایش بی‌رویه قیمت آرد در بازار باشیم. (بخشی از این گندم در سیلوهای دولتی ذخیره شده اما هنوز تبدیل به آرد نشده است)
وی با بیان اینکه دولت آرد دولتی را کیلویی 820 هزار تومان به نانوایان می‌دهد، خاطر نشان ساخت: خرید یک کیسه آرد 40 کیلویی برای نانوایان 36 هزار تومان تمام می‌شود اما همین آرد دولتی غیر آزاد یارانه‌ای در بازار آزاد کیسه‌ای 600 هزار تومان خرید و فروش می‌شود و دستگاه‌های نظارتی متاسفانه بر این روند فروش ندارند اما باید این رانت را کنترل کرد. به نظر من تنها راه اصلاح این سیستم و پایان دادن به رانت این است که یارانه نان مستقیم به مردم داده شود.

نرخ گندم داخلی با بازار جهانی متفاوت است

عضو شورای عالی قیمت گذاری گندم تصریح کرد: نرخ تضمینی گندم در سال زراعی 1401 رضایت برخی از کشاورزان را جلب نکرده است چرا که آنها بر این باورند که نرخ خرید تضمینی گندم در داخل کشور با نرخ جهانی آن متفاوت است اما باید بگویم که دولت در بخش تحقیقات و اجرا به کشاورزان کمک می‌دهد، همچنین یارانه کود شیمیایی به گندمکاران می‌دهد از این‌رو نرخ گندم داخلی با بازار جهانی متفاوت است.
ایمانی ادامه داد: اگر دولت از تولیدکنندگان حمایت نکند چالش‌هایی جهانی چون جنگ روسیه و اوکراین ما را در تامین نیاز با دشواری‌های جدی مواجه می‌کند از این‌رو ما باید امکان خوداتکایی تولید نان در کشور را فراهم کنیم.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر نرخ آرد صنف و صنعت اعمال شده است؟ افزود: این تغییر نرخ در شورای عالی قیمت گذاری با ریاست وزیر کشاورزی تصویب شده و دولت برای اجرای آن اصرار دارد اما هنوز ابلاغ نشده است./ ایمنا
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای