بانک کشاورزی در ۱۴۰۳: حمایت مالی گسترده از کشاورزی با اولویت گندم، مکانیزاسیون و طرحهای تولیدی
بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۷۴۰ هزار فقره تسهیلات به ارزش ۲۴۰ هزار میلیارد تومان گام بلندی در حمایت از بخش کشاورزی و صنایع غذایی برداشت

بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ با پرداخت ۷۴۰ هزار فقره تسهیلات به ارزش ۲۴۰ هزار میلیارد تومان (۲۴۰ همت)، گام بلندی در حمایت از بخش کشاورزی و صنایع غذایی برداشت.
اخبار سبز کشاورزی؛ بر اساس اعلام مدیرعامل این بانک، ۷۱ درصد از این تسهیلات به بخش کشاورزی، صنایع غذایی و تأمین مالی خرید گندم اختصاص یافته است.
تأمین مالی گندم: رشد ۳۶ درصدی نسبت به سال گذشته
وهب متقینیا، مدیرعامل بانک کشاورزی، با اشاره به خرید ۱۲ میلیون تن گندم به ارزش ۲۱۱ هزار میلیارد تومان (۲۱۱ همت) از کشاورزان، اعلام کرد که این میزان نسبت به سال قبل ۳۶ درصد رشد داشته است.
وی افزود: "برای پرداخت بهموقع مطالبات گندمکاران، بانک کشاورزی ۵۰ هزار میلیارد تومان (۵۰ همت) از طریق اوراق مالی اسلامی تأمین کرد و این نقدینگی را به چرخه خرید گندم تزریق نمود."
توسعه مکانیزاسیون: افزایش سهبرابری تسهیلات
با تأکید بر لزوم مکانیزهسازی کشاورزی برای افزایش بهرهوری، بانک کشاورزی در سال گذشته ۱۲ هزار و ۷۱۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۵۴۰۰ میلیارد تومان (۵.۴ همت) برای نوسازی ماشینآلات کشاورزی پرداخت کرد که نسبت به سال ۱۴۰۲ سه برابر افزایش داشته است.
حمایت از طرحهای تولیدی و روستایی
از دیگر اقدامات بانک کشاورزی در سال گذشته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرداخت ۲۲۷ فقره تسهیلات بذر گواهیشده به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان (۵ همت)
- اعطای ۱۱ هزار و ۷۵۸ فقره تسهیلات نوسازی مسکن روستایی به مبلغ ۳۳۰۰ میلیارد تومان (۳.۳ همت)
- تأمین مالی ۱۶ هزار و ۸۰ فقره تسهیلات فناوری و صادرات به ارزش ۲۳۰۰ میلیارد تومان (۲.۳ همت)
چالشها و برنامههای آینده
متقینیا با اشاره به چالشهایی مانند نوسانات قیمتها و کمبود زیرساختها، اظهار داشت:
"با برنامهریزی دقیق و هدایت هدفمند تسهیلات به بخشهای مولد، تلاش داریم بستر مناسبی برای سرمایهگذاری در بخش تولید و تحقق شعار سال فراهم کنیم."
بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر تأمین مالی گندم، توسعه مکانیزاسیون و حمایت از طرحهای تولیدی و روستایی، نقش کلیدی در تقویت امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی ایفا کرده است.
با این حال، نیاز به سرمایهگذاری بیشتر در زیرساختها و مدیریت نوسانات بازار از جمله مواردی است که باید در سال جاری مورد توجه جدی قرار گیرد.