مکتب حجتی (بخش دوم)
روز گذشته با انتشار بخش نخست گزارش تحلیلی درباره مکتب حجتی و الگوسازی وی برای سنجش سطح مدیران ارشد در کشاورزی، دفتر خبرگزاری با تماسهای فراوانی مواجه شد
زنده باد مخالف حجتی
بخش دوم
روز گذشته با انتشار بخش نخست گزارش تحلیل درباره مکتب حجتی و الگوسازی مدیریت وی برای سنجش سطح مدیران ارشد در کشاورزی، دفتر خبرگزاری با تماسهای فراوانی مواجه شد که عمده آنها بر واقعیت کار حجتی، نوآوری وی و مدیریت در خدمت تولید صحه میگذاشتند. علاوه بر این، جذبه مدیریتی وی را یکی دیگر از خصوصیات بارز وی میشناختند؛ بهویژه اینکه چنانچه درمورد طرحی به باور نمیرسید، هیچ تحمیلی را از هیچ مقامی نمیپذیرفت؛ چراکه اعتقاد راسخ به نظر کارشناسی، خدمات کشاورزی در روستا و کشاورزی اقتصادی داشت.
البته زمانی که دیدگاههای کارشناسی مبتنیبر شرایط و بودجه را میپذیرفت، بلافاصله تفویض اختیار میکرد و هرگز مانند مدیران کوتوله در ریز موضوعات دخالت و امر نهی نمیکرد.
اخبار سبز کشاورزی : مخالفین نیز معتقد بودند حجتی روستاها را به ویلا و شورهزار و پایه اصلی غذای کشور را به واردات بهویژه گوشت وارداتی تبدیل کرده است که باید صحت و سقم این ادعا بررسی شود.
با این همه، آنچه مهم است اینکه مهندس حجتی با صداقت و شفافسازی در همه دوران کاری خود موجب شده تا هر حاشیهای در اطراف وی بسیار نازل باشد. ضمناً مدیران منصوب وی تا زمانی که از سوی نهادهای رسمی و نظارتی و قضائی مورد اتهام، پیگرد و صدور حکمی قطعی قرار نمیگرفتند همواره مورد تایید و حمایت حجتی بودند.
دغدغههای ریز و درشت کشاورزان کشور
خلاصه بخش نخست
گزارش قبلی «مکتب حجتی» با هدف آشنایی با تجارب و نظرات مهندس محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در چهار دولت در رابطه با رویدادهای تلخ و شیرین و موفقیتهای و ناکامیهای بخش کشاورزی در دوران پس از وقوع انقلاب اسلامی و در زمان وزارت وی در این وزارتخانه اختصاص یافت. خواندیم که حجتی در گفتههای خود همواره به ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیتهای فردی و اجتماعی در رابطه با افزایش بهرهوری ، تقویت زنجیرههای تولید و «تولید با رعایت محیطزیست» تاکید داشته آنچه خداوند در اختیار ما قرار داده محدودیتی وجود ندارد و ما چون محدود فکر میکنیم، محدود و بد هم عمل میکنیم.
در این گزارش علاوه بر طرح دلایل مخالفت مهندس حجتی با ادغام دو وزارتخانه نیز تصمیم داریم تا ادامه تجربیات مهندس حجتی را با هدف همگرایی و ایجاد یک ساختار متناسب و موفق در صنعت کشاورزی انعکاس دهیم، به امید اینکه ماحصل آن پشتوانه حرکت و اجماع و هم صدایی فعالان این بخش باشد.
بخش سوم نیز روز آینده تقدیم میشود.
******