هزاران هکتار باغهای پسته و صنایع وابسته بالادستی این محصول در استان کرمان،بر اثر خشکسالی در معرض خطر قرار گرفتهاند که مسئولان راهکاری برای حل مشکل ندارند.
هزاران هکتار باغهای پسته و صنایع وابسته بالادستی این محصول در استان کرمان، در شرایطی بر اثر خشکسالی در معرض خطر قرار گرفتهاند که مسئولان راهکاری برای حل مشکل ندارند.
پیشبینیهای هواشناسی در خصوص ادامه روند کاهشی بارندگی در استان کرمان و همچنین کاهش ۸۰ درصدی بارندگی طی سال آبی گذشته کشاورزی استان را به عنوان پر درآمدترین بخش اقتصادی تحت تأثیر قرار داده است.
هر چند مسئولان هنوز اعداد دقیق خسارت خشکسالی را به بخش کشاورزی اعلام نکردهاند اما میزان تولید پسته ۴۰ تا ۵۰ درصد و خرما نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است، همین روند را در سومین محصول پر درآمد استان یعنی گردو و خشکبار هم میتوان مشاهده کرد.
متاسفانه خشکسالی تغییرات اقلیمیو افزایش قیمت نهادههای کشاورزی به محصولات صیفی و سایر محصولات در جنوب کرمان نیز صدمات زیادی وارد کرده است اما در این میان پسته با درآمدزایی سالانه 5/1 میلیارد دلار مهمترین محصول ارزآور کرمان در بخش کشاورزی و دومین عامل ازرآوری در استان کرمان است که سال جاری با افت تولید قابل توجهی مواجه بوده است.
طبق سنوات گذشته هر سال ۹۰ درصد از محصول تولیدی در استان وارد بازارهای بینالمللی میشود و بخش اندکی از آن به بازار داخلی تزریق میشود که در سال جاری به دلیل افت تولید بخش قابل توجهی از مشتریهای خارجی پسته کرمان به سمت بازار کشورهای رقیب یعنی آمریکا، ترکیه و یونان رفتند.
به گزارش مهر، دو سال قبل نیز همین وضعیت روی داد و ۹۵ درصد از محصول پسته به دلیل تغییرات اقلیمی و بیآبی از بین رفت و ادامه این روند یکی از مهمترین پایههای ارزآوری کشور را با خطر جدی مواجه میکند.