خبر فوری
شناسه خبر: 7323

اجماع جهانی برای غلبه بر نابودی تنوع زیستی

اجلاس جهانی کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد به بخش نخست کار خود پایان داد که آخرین نسخه چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ که تا این مقطع نهایی و مطرح شد

اجماع جهانی برای غلبه بر نابودی تنوع زیستی
پانزدهمین اجلاس جهانی کشورهای عضو کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد در حالی به بخش نخست کار خود پایان داد که آخرین نسخه چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ که تا این مقطع زمانی نهایی شده بود مطرح شد و به اطلاع کشورهای عضو رسید.
در این رابطه محمد مدادی، مدیر کل دفتر موزه و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست در تشریح این اجلاس گفت: در این اجلاس، رهبران و مقامات عالی‌رتبه کشورهای جهان در قالب نشست سطح بالا پیرامون وضعیت تنوع زیستی جهان در حال حاضر و دهه‌های آتی و راهکارهای مقابله با از دست رفتن این سرمایه عظیم، اقدام به بحث و تبادل نظر کردند.
وی افزود: در این اجلاس هیئت جمهوری اسلامی ایران متشکل از نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مراجع ملی ذیل کنوانسیون تنوع زیستی به سرپرستی اسکندر زند، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی حضور داشتند. مدادی گفت: در این اجلاس پیرامون چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ که یک سند راهبردی برای حفاظت از تنوع زیستی است، بهره‌برداری پایدار از تنوع زیستی و تسهیم عادلانه منافع ناشی از آن تا سال ۲۰۵۰ است تصمیم‌گیری شد.
مدیر کل دفتر موزه و ذخایر ژنتیکی با اشاره به اینکه پیش‌نویس اولیه این چارچوب که در تابستان ۱۴۰۰ منتشر شده است، بر اساس تجاربی است که جامعه جهانی از برنامه راهبردی تنوع زیستی آیچی طی سال‌های ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۰ آموخته است تصریح کرد: چارچوب جدید پیشنهادی برای تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ بر مبنای تئوری تغییر بنا نهاده شده است و سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات فوری در سطح تمام جامعه و در مقیاس‌های جهانی، ملی و محلی با هدف توقف روند زوال تنوع زیستی تا سال ۲۰۳۰ و پرداختن به احیاء تنوع زیستی از دست رفته تا سال ۲۰۵۰ لازم است صورت پذیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در پایان این اجلاس چین به عنوان رئیس ادواری پانزدهمین اجلاس تنوع زیستی سازمان ملل متحد به مدت دو سال و وزیر اکولوژی و محیط زیست چین به عنوان رئیس این اجلاس انتخاب شدند.
گفتنی است، نخستین بخش پانزدهمین اجلاس جهانی کشورهای عضو کنوانسیون تنوع‌زیستی سازمان ملل متحد با هدف تدوین چارچوب جهانی تنوع زیستی پسا ۲۰۲۰ از ۱۹ تا ۲۳ مهر سالجاری به صورت مجازی برگزار شد و بخش دوم این اجلاس هم از ۵ تا ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به صورت حضوری در کونمینگ چین برگزار می‌شود.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای