شهرکهای کشاورزی در مسیر رشد و توسعه
توسعه کشت گلخانه و ایجاد شهرکهای کشاورزی در سطح کشور با توجه به محدودیت و کمبود آب اهمیت بسیار بالایی دارد.

اخبار سبز کشاورزی؛ توسعه کشت گلخانه و ایجاد شهرکهای کشاورزی در سطح کشور با توجه به محدودیت و کمبود آب اهمیت بسیار بالایی دارد که در سالهای اخیر نیز همواره شاهد شتاب کشتهای گلخانهای در کشور بودهایم.
اکنون نیز به گفته سیدجمال سجادیپور، مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، در سال جاری ۵۰۰ هکتار شهرک کشاورزی در حوزه گلخانه، شیلات، دامپروری در سطح کشور به بهرهبرداری خواهد رسید.
سجادیپور با اشاره به اینکه فعالیت شرکت شهرکهای کشاورزی از سال ۹۲ در کشور آغاز شد، گفت: تاکنون در عرصه شهرکهای دامپروری، شیلاتی و گلخانهای عملیات ساخت و اجرای ۲۹۵ شهرک کشاورزی در مساحت بیش از ۳۸ هزار هکتار آغاز شده است، که از این تعداد ۱۰۲ شهرک کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده است. در این مدت از مجموع ۳۸ هزار هکتار مساحت شهرکهای کشاورزی بیش از ۱۱ هزار هکتار در اختیار سرمایهگذاران بخش خصوصی قرار گرفته، که اجرای این شهرکها پیشرفت فیزیکی متفاوت دارد.
بهرهبرداری از ۵۰۰ هکتار شهرک کشاورزی در سالجاری
به گفته وی، از ابتدای فعالیت شهرکهای کشاورزی یکهزار و ۳۰۰ هکتار شهرک کشاورزی به بهرهبرداری رسیده است و امسال نیز ۵۰۰ هکتار دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید. سجادیپور با تاکید بر توسعه کشت گلخانه در سطح کشور با توجه به محدودیت منابع آبی، گفت: کشتهای گلخانهای در کشور شتاب خوبی گرفته است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی اظهار داشت: هماکنون ۱۱هزار و ۶۰۰ هکتار از شهرکهای کشاورزی در حوزه گلخانه، ۲۵هزار هکتار در حوزه شیلاتی و یکهزار و ۷۰۰ هکتار در حوزه دامپروری است. به گفته وی، با توجه به محدودیت در منابع آبی در کشور توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی و دامپروری در دستور کار قرار دارد و در شهرکهای دامپروری، استفاده از دامهای پربازه سبک و سنگین در اولویت قرار دارد.
اهمیت جهش تولید در شهرکهای کشاورزی
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: به منظور افزایش سرمایهگذاری و ارائه تسهیلات بهتر و توسعه بخش این شهرکها، طرح جهش تولید در شهرکهای کشاورزی تهیه و به مجلس اراده شده است که در این طرح زمینه سرمایهگذاری برای بخش خصوصی و واگذاری زمین دارای آب، صدور مجوز در کوتاهترین زمان فراهم خواهد شد.
وی اظهار داشت: با تصویب این طرح در چندماه آینده اتفاقات خوب در حوزه توسعه شهرکهای کشاورزی رقم رخ خواهد داد تا زمینه فعالیت و سرمایهگذاری افراد علاقه مند به بحث سرمایهگذاری در شهرکهای کشاورزی در بخش گلخانه، شیلات و دامپروری فراهم شود.
سجادیپور با اشاره به اینکه در استان چهارمحال و بختیاری در حوزه گلخانه دیر ورود کردیم، گفت: ۲ شهرک گلخانهای در استان در مساحت ۳۰ هکتار فعال است. به گفته وی، تاکنون ۱۷ شهرک کشاورزی در ۲۴۰ هکتار در استان توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است و در استان ظرفیت سرمایهگذاری بخش خصوصی برای توسعه شهرکهای کشاورزی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: هماکنون ۲.۵ میلیون تن تولید محصولات گلخانهای کشور است که به معادل تولید کنونی نیز در شهرکهای کشاورزی ظرفیت تولید در دست اجراست.
سجادیپور گفت: تولیدات میگو در کشور هم اینک حدود ۵۰ هزار تن است که ۲.۵ برابر ظرفیت موجود در شهرکهای کشاورزی ظرفیت در دست احداث است. وی به حمایت بیشتر از سرمایهگذاران در حوزه شهرکهای کشاورزی اشاره کرد و افزود: امسال از محل بند "الف" تبصره ۱۸ بیش از هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی شده است که این میزان به تدریج تامین و در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.
گفتنی است، مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی به همراه اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده بود.