نخلهای صادراتی ایران برگشت خورد
نخلهایی که برای صادرات به کشور قطر از شهرستان دشتستان برداشت شده بودند، به دلیل مخدوش شدن گواهی بهداشت برگشت خوردند.
نخلهایی که برای صادرات به کشور قطر از شهرستان دشتستان برداشت شده بودند، به دلیل مخدوش شدن گواهی بهداشت برگشت خوردند.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از مهر، موضوع نخلفروشی در دشتستان و انتقال این نخلها به کشورهای حاشیه خلیج فارس در ماه گذشته حسابی خبرساز شد و واکنشهای متعددی را در پی داشت. هر چند در ابتدا برخی از مسئولان صادرات نخل را تکذیب و رد کردند ولی بالاخره این تکذیبکردنها هم تکذیب شد و مشخص شد که این نخلها به مقصد کشور قطر بارگیری شده است.
فروش نخل به خاطر کمآبی
یکی از کشاورزان شهرستان دشتستان گفت: بیآبی باعث شده است تا مشکلات زیادی برای تأمین آب مورد نیاز نخیلات داشته باشیم. نخلهای ما سالی یک بار هم آبیاری نمیشوند.
نیکنام با اشاره به اینکه نخلهای خود را با پائینترین قیمت به کشورهای عربی میفروشیم، ادامه داد: آخرین محموله نخلهای ما برای کشور قطر ارسال شده است. وی افزود: میتوان با احداث یک سد مخزنی نخلها را نجات داد ولی اکنون هیچ منبع آبی نداریم و نخلها در حال نابودی هستند و راهی جز فروش آنها نداریم.
این کشاورز دشتستانی ادامه داد: روانآبهای فراوانی از استان بوشهر راهی دریا میشود و اگر سدی وجود داشته باشد، میتوان هم از وقوع سیل جلوگیری کرد و هم آب مورد نیاز کشاورزان را تأمین کرد. در همین حال بخشدار ارم، صادرات به دلیل کمآبی را رد کرد و تعداد نخلهای صادر شده را کم دانست.
علی بهرامنژاد تغییر کاربری زمین، نامرغوب بودن گونه نخل، نر بودن و پیر بودن درخت و جایگزینی گونههای جدید را از دلایل فروش نخلها عنوان کرد.
نخلها به مقصد نرسیدند
با توجه به برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر، این نخلها به منظور توسعه فضای سبز این کشور از استان بوشهر به قطر ارسال شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در این زمینه بیان کرد: محموله نخلهای ارسالی به کشور قطر به خاطر مخدوش کردن گواهی بهداشت گیاهی برگشت خورده است.
خسرو عمرانی داشتن این گواهی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: تعداد ۵۸۸ نفر نخل با مجوز وزارت جهاد کشاورزی به کشور قطر صادر شده که برگشت خورده است.
وی با اشاره به بررسی پرونده تخلف از طریق واحد حقوقی سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، برگشت خوردن نخلها از کشور را مقصد را پدیدهای نادر دانست معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: پس از تعیین تکلیف و بررسی مسائل حقوقی تصمیم گیری میشود.
۶۰۰ تن نخل طی 8 ماه گذشته به قطر صادر شد
مدیرکل گمرک بوشهر نیز با اشاره به برگشت محمولههای نخلهای صادراتی به کشور قطر اظهار داشت: بیش از ۶۰۰ تن نخل طی هشت ماه گذشته به مقصد کشور قطر صادر شده است.
بهروز قرهبیگی با اشاره به صادرات نخلها با انجام تشریفات قانونی شامل ارزیابی کالا، بازرسی و مجوزهای قرنطینه سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: خروج با مجوز وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است. وی با اشاره به حساسیتهای صادرات نخلها تصریح کرد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی استان بوشهر قبل از اتمام تشریفات گمرکی از این محمولهها بازدید کردند. ناظر گمرکات استان و مدیر کل گمرک بوشهر تاکید کرد: صادرات این محمولهها با دریافت مجوز لازم و قرنطینه نباتی و مجوز سازمان جهاد کشاورزی و بارگذاری آن در سامانه جامع امور گمرکی انجام شد.
وی تاکید کرد: دلیل برگشت این محموله مسائل گمرکی نیست و صاحب کالا میتواند بر اساس قانون گمرک دوباره کالای برگشتی را با در نظر گرفتن رفع نواقص و با گرفتن مجوز از سازمان جهاد کشاورزی صادر کند.
انتهای پیام/