حوادث تلخ و بیپایان
خبر کوتاه، اما تلخ و دردناک بود؛ در شامگاه 24 بهمنماه جوان دانشجوی 19سالهای به نام امیرمحمد خالقی، مورد حمله دو سارق موتور سوار قرار گرفت

اخبار سبز کشاورزی؛ خبر کوتاه، اما تلخ و دردناک بود؛ در شامگاه 24 بهمنماه جوان دانشجوی 19سالهای به نام امیرمحمد خالقی، مورد حمله دو سارق موتور سوار قرار گرفت و با ضربات چاقو بهشدت زخمی شد و فردای آن روز در بیمارستان فوت شد.
این جوان دانشجو که کار هم میکرد و اولین روز کارش بود، بهخاطر لپ تاپ و موبایلش با سارقین درگیر و به شدت مجروح میشود.
بحث امنیت در جامعه که مسئولان هم بارها به آنها اشاره کردهاند از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و یکی از افتخارات مسئولان بودن امنیت در جامعه است.
اما بارها شاهد بودهایم که آمار جرم و جنایت در کشور بالاست و بهخصوص در زمان شب، بسیاری از افراد اعم از زن یا مرد مورد کیف قاپی، موبایل قاپی و سرقت و زورگیری قرار میگیرند و کسی هم متاسفانه پاسخگو نیست.
اینکه تا حادثهای رخ میدهد از رئیسجمهور گرفته تا مسئولان نیروی انتظامی و غیره بیانیه میدهند و دستور به پیگیری میدهند، هنر نیست، بلکه میباید قبل از وقوع این چنین حوادث تلخی بازدارندگی ایجاد شود و منبع و ریشه آن شناسایی و جلوگیری گردد.
این جوانان سرمایههای این کشور هستند که بهراحتی از بین میروند و بهخصوص قشر تحصیلکرده و دانشجو که در این سالهای اخیر، اماج انواع تهدیدها و فشارهای قرار گرفتهاند و جالب است که حراست دانشگاهها بهجای پیگیری قضایی درمورد این قیبل حوادث، مشغول به سرکوب دانشجویانی که اعتراض میکنند و درمورد عدم امنیت خودشان شعار میدهند، هستند.
خواستههای بهحق دانشجویان بهخاطر در معرض خطر بودن جانشان مسئله کوچک و بیاهمیتی نیست، ولی کجاست گوش شنوا؟!
دانشجوی بیبضاعتی که بهخاطر لپ تاپ جان خود را به خطر میاندازد، گویای فقر و فشاری است که در جامعه وجود دارد؛ چراکه او میدانست دیگر نمیتواند یک لپ تاپ یا موبایل دیگری بخرد و در این رابطه کل زندگی و تحصیلش دچار بحران میشد. جان یک انسان گرفته میشود به خاطر هیچ و پوچ.
البته از یک زوایه دیگر هم میتوان به این موضوع نگاه کرد و آن این است که سارقین نیز بهخاطر فقر، بیکاری و انواع مسائل روحی یا روانی دست به سرقت میزنند که آن هم جای بحث و ریشهیابی فراوان دارد.
به هر روی، حوادث این چنینی را یک طرفه نباید قضاوت کرد، ولی هرچه هست این تکلیف دولت و نهادهای امنیتی و انتظامی است که باید این حوادث را جدی گرفته و جان شهروندان برایشان مهم و ضروری باشد و فقط به محکوم کردن و بیانیه صادر کردن بسنده نکنند.
این حادثه تلح جامعه را جریحهدار کرد و متاسفانه آخرین بار هم نخواهد بود، ولی پلیس و مسئولان قضایی کشور باید به خود بیایند و کاری انجام دهند.