89 کشور و 196 انجمن عضو sv
اتحادیه جهانی انجمنهای ژرمنشپهرد
در سراسر جهان، تقریبا نیم میلیون دوستدار نژاد ژرمن شپهرد هستند که با عضویت در باشگاه های ژرمن شپهرد با هم در ارتباط و متحد هستند.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ دوستداران این نژاد بیشتر در کلوپهای تکنژادی گردهم جمع میشوند و برای محبوبیت این نژاد و گسترش آن تلاش میکنند. کلوپهای تکنژادی انجمنهایی هستند که تنها روی یک نژاد خاص سگ بهصورت متمرکز فعال هستند. اهداف این انجمنها با توجه به گونهها و نیازهای مختلف متغیر خواهد بود.
50 هزار عضو رسمی
این سازمان به عنوان یکی از اولین انجمنهای تخصصی تکنژادی سگ در دنیا، در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد و در حالحاضر با بیش از ۵۰ هزار عضو رسمی در سراسر دنیا بزرگترین سازمان تکنژادی در دنیا است.
در گذشته SV فقط کار فروش سگ به کشورهای مختلف را انجام میداد و از این راه برای تقویت روابط خود با انجمنهای خارجی تلاش میکرد. در سال 1968، اما، اتحادیه SV ابتکار عمل را با هدف ارتقاء و گسترش همکاری بینالمللی در زمینههای مختلف و حفظ یکنواختی نژاد در دست گرفت.
هدف؛ گسترش اتحادیه در کشورهای همسایه
در ماه مه 1968، نمایندگان انجمنهای ژرمنشپهرد یازده کشور در آگسبورگ گردهم آمدند تا در مورد تاسیس انجمن بینالمللی ژرمنشپهرد مشورت کنند. بعد از یک آخر هفته شلوغ، سرانجام اتحادیه اروپایی انجمنهای ژرمنشپهرد(EUSV)، متولد شد: بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، انگلستان، هلند، ایتالیا، اتریش، سوئیس، چکسلواکی سابق و جمهوری فدرال آلمان، اتحادیه جدید را تأسیس کردند.
پنج سال بعد، این اتحادیه بینالمللی به هسته فدراسیون بزرگتر و مهمتری تبدیل شد و اتحادیه جهانی انجمنهای ژرمنشپهرد شکل گرفت.
مسابقات قهرمانی اروپا در نژاد ژرمنشپهرد
در سال ۱۹۸۸، مسابقات قهرمانی اروپا در نژاد ژرمنشپهرد با مسابقات جهانی WUSV جایگزین شد. اکنون این مسابقات یکی از برجستهترین رویدادهای مهم سالانه بینالمللی برای علاقهمندان به ژرمنشپهرد است. از آن زمان، WUSV به 96 انجمن عضو در 89 کشور افزایش یافته است. مقر دفتر مرکزی SV در آگسبورگ آلمان قرار دارد. هدف این سازمان بینالمللی تکنژادی ایجاد استاندارد یکنواخت نژادی، مقایسه موقعیت و ارزیابی ژرمنشپهرد در پرورش و عملکرد، فراهم کردن زمینه برای پرسیدن سوالات آزاد در مورد پرورش، آموزش و نگهداری و همچنین کاهش بیماریهای ارثی است.
آزمون شوتزهوند
آزمون شوتزهوند که اولین دوره آن در سال ۱۹۰۱ برگزار شد دستاورد این سازمان و موسس آن، کاپیتان فوناشتپانیتز Max von Stephanitz است. این آزمون نیز از اولین آزمونهای تخصصی سگ در دنیا بوده و بهطور کلی تشکیل این سازمان باعث ایجاد استانداردهای منظم و دارای چارچوب در نژادهای مختلف شد و به رشد پرورش سگ کمک شایانی کرد. این انجمن یکی از اولین سازمانهایی است که از زمان تاسیس، همواره با توجه به علم روز از قوانین موثری برای پرورش علمی سگ(توجه به هر دو والد، نه فقط سگ نر) رعایت حقوق حیوانات تحتپرورش، مبارزه با بیماریهای شایع(مثل دیسپلازی زانو و لگن) و ایجاد الگوی ژنتیکی مناسب(بهوسیله جلوگیری از جفتگیری با هم خونها و انتخاب جفت با توجه به الگوهای رفتاری و مدارک ژنتیکی ثبت شده اجداد) استفاده نموده و آنها را به روزرسانی میکند. بدیهی است کار روی یک نژاد خاص بسیار تخصصیتر انجام میشود و انجمنهای تکنژادی در واقع با فراهم کردن اطلاعات تخصصی و علمی به حفظ نژاد همراه با سلامت فیزیکی و ژنتیکی کمک بسیاری میکنند. شاید اگر انجمنهای تکنژادی وجود نداشتند ممکن بود خیلی از نژادهای سگ(چنانچه در گذشته نیز اتفاق افتاده) تا نابودی پیش میرفتند.
در انتظار انجمن سگهای ایرانی
امیدواریم انجمنهای مشابهی نیز برای سگهای ایرانی فراهم شود تا هم به حفظ این نژادهای نگهبان- چوپان که به لحاظ کاری بسیار ارزشمند هستند(بیشتر سگها یا نگهبان یا مخصوص گله هستند و کمتر سگی این دو خاصیت را با هم دارد) کمک نموده و هم این نژادها را به دنیا معرفی کنند و با جذب علاقهمندان به خرید این نژادهای سگ، سبب ایجاد صادرات و ارزآوری برای ایران شوند.