لطفاً گاوها را به مرخصی نفرستید
اگر گاوها نباشند!
اگر گاوداران و گاوها مدت کوتاهی به مرخصی بروند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اخبار سبز کشاورزی؛ این اتفاق به آن معنا است که دیگر شیری در کار نخواهد بود و به دنبال آن مواد لبنی دیگری هم مانند کره، پنیر و ماست که پایه و اساس بسیاری از غذاهای روزانه انسانها است در اختیار نخواهد بود.
آشپزها سرگیجه خواهند گرفت و فهرست غذاها در رستورانها، هتلها، غذاخوریها و سایر مکانهای سرویسدهنده به آدمهای گرسنه، سرگردان خواهند شد.
اما چه اتفاقی برای مواد غذایی و محیطزیست خواهد افتاد. پاسخ این پرسش میتواند شما را متعجب کند.
وقتی پای موادغذایی به میان بیاید، باید گفت که از شیر 13 نوع موادغذایی که برای سلامتی و خوب بودن حال آدمها از اهمیت بالایی برخوردارند، به دست میآید. همچنین براساس استطاعت و توان مالی، هر کس میتواند غذاهایی را که به ویژه دارای پروتئین بوده و برای سلامت استخوانها ضروریاند، انتخاب نماید.
کلسیم که یک عنصر کلیدی برای سلامت استخوانها است، هر میلیگرم از آن در شیر 12 سنت ارزش دارد و هر میلیگرم از پروتئین آن 45/2 دلار قیمتگذاری میشود.
انسانها در سنین رشد، بیش از نیمی از کلسیم و ویتامین D مورد نیاز خود را از شیر، پنیر و ماست و یکچهارم از ویتامین B12 را نیز از لبنیات به دست میآورند. حال بدون وجود مواد لبنی آیا ما میتوانیم همین عناصر را از سایر موادغذایی به دست بیاوریم؟
اگر اراضی اختصاص یافته برای تولید علوفه و غذای مصرفی گاوها به منظور کشت سبزیها، میوهها، حبوبات و آجیلها مورد استفاده قرار گیرد، 57درصد از دسترسی به ویتامین B12 و 54درصد از ویتامین D کاهش مییابد و برای تهیه کلسیم نیز با کاهشی 28درصد مواجه خواهیم شد.
این کاهش به آن معنی است که انسانها در صورت نبودن گاوها دسترسی کمتری به موادغذایی کلیدی خواهند داشت.
از هنگامی که سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) توصیه نمود که روزانه 1000 میلیگرم(یک گرم) کلسیم مصرف شود، اهمیت شیر و لبنیات به عنوان منبع تامین این عنصر بیشتر شده است.
اما مرخصی رفتن گاوها چه تاثیری بر محیطزیست و تغییرات آب و هوایی خواهد داشت؟ گاوها یکی از عوامل تولیدکننده گاز متان که در تولید گازهای گلخانهای نقش اساسی دارد به حساب میآیند. اما در مقایسه با سیستم حمل و نقل با 28درصد و تولید نیروی برق با 27درصد از تولید گازهای گلخانهای، گاوها فقط 3/1درصد از این گازها را تولید میکنند.
اکنون حذف تمام گاوها، فقط 7صدم درصد در مجموعه آلایندههای گلخانهای تاثیر دارد، اما نبود آنها در کمبود و کاهش مواد غذایی بسیار چشمگیر است. لازم است بدانیم که هیچ راهحل معجزهآسایی برای کاهش آلایندههای گلخانهای نداریم مگر آن که به سراغ صنایع برویم تا گازهای تولیدی خود را کاهش دهند.
اما صنایع لبنی نیز باید با کم کردن ضایعات غذایی، بهبود کیفیت آب و استفاده کردن از راهکارها و تکنولوژیهای پیشرفته، به این پایداری کمک نمایند. در مراتب بالاتر، صنعت لبنیات باید تا سال 2050 تولید کربن را کاهش دهد.
بنابراین با مشاهده مفید بودن گاوها برای حفظ سیاره زمین، بهتر است که گاوها در گاوداریها بمانند و به مرخصی نروند!