خبر فوری
شناسه خبر: 14344

چرا برخی خود را دکتر و مهندس جا می‌زنند؟

شاید شما هم مانند من در برخی محافل افرادی را دیده باشید که بدون داشتن مدرک علمی و طی مراحل دانشگاهی خود را دکتر، مهندس یا... جا می‌زنند

چرا برخی خود را دکتر و مهندس جا می‌زنند؟
مزرعه سبز : شاید شما هم مانند من در برخی محافل افرادی را دیده باشید که بدون داشتن مدرک علمی و طی مراحل دانشگاهی خود را دکتر، مهندس یا… جا می‌زنند و بدین ترتیب ضمن ارضای حس خودکم‌بینی به فریب افکار دیگران می‌پردازند تا برای خود وجهه‌ای کسب کنند و به نوعی به قوه درک دیگران نیز توهین کنند. این‌که چرا این افراد خود را با عناوین علمی مانند دکتر و مهندس و… جا می‌زنند، جدای از بحث روان‌شناسی، بحث قانونی هم دارد.
یادداشت/ مهدی احمدی لفورکی، فعال رسانه‌ای: شاید از برخی شنیده باشید که در مواجهه با افراد خود کم‌بین به آنان بی‌توجهی کنید و آن‌ها را نادیده بگیرید. ولی آیا این رفتار صحیح است؟ باید گفت خیر، نادیده گرفتن این افراد راهکار مناسبی نیست و همیشه نمی‌توان نسبت به چنین افرادی بی‌توجه بود، چراکه گاه این افراد نزدیکان ما هستند و نادیده گرفتن آن‌ها ممکن نیست.
نادیده گرفتن آنان سبب می‌شود این حقارت و خود کم بینی افزایش یابد و به یک مشکل بزرگ در زندگی ما هنگام برخورد با آنان منجر شود. باید گفت کسی با عقده خود کم‌بینی و حقارت به دنیا نمی‌آید و نوع تربیت، شرایط اجتماعی و مالی سبب می‌شود فردی حقارت پیدا کند؛ لذا می‌توان گفت این افراد بیمارند و باید نسبت به آن‌ها با ترحم رفتار کرد.
اما به لحاظ قانونی باید گفت در تاریخ 16/ 12/ 1388 قانون‌گذار ماده واحده‌ای را با عنوان «قانون مجازات استفاده غیرمجاز از عناوین علمی» تصویب کرد که با تأیید شورای نگهبان در تاریخ 25/ 12/ 1388 به اجرا درآمد.
مطابق ماده واحده مذکور «استفاده از عناوین علمی دکتر، مهندس و مانند این‌ها که شرایط اخذ آن مطابق قوانین و مقررات مربوط تعیین می‌گردد توسط هر فرد برای خود مستلزم داشتن مدرک معتبر از مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و یا خارجی مورد تأیید رسمی وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مرتکبین استفاده غیرمجاز از عناوین علمی مذکور به مجازات ماده ۵۵۶ فصل هشتم کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.
همچنین طبق این قانون استفاده غیرمجاز از عناوین فوق شامل استفاده در مکاتبات اداری یا در تبلیغ عمومی از طریق وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله، تارنما (سایت) یا نطق در مجامع و یا انتشار اوراق چاپی یا خطی خواهد بود.
فارغ از این‌که چرا برخی خود را به دروغ دکتر و مهندس جا می‌زنند و به فریب افکار دیگران می‌پردازند، توجه این عزیزان را باید به تبعات قانونی آن جلب کرد و به آنان گفت «عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری».

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای