قیمت نهادهها از هزینه تمام شده محصولات کشاورزی جلو زده
قیمت نهادهها از هزینه تمام شده محصولات کشاورزی جلو زده/ سیدحسین میرطالب، مدیرعامل شرکت کهن دشت پارسیان
اخبار سبز کشاورزی؛ با توجه به برپایی نهمین دوره نمایشگاه جامع بینالمللی نهادههای کشاورزی(اگروپارس) به همت انجمنهای صنایع تولیدکنندگان سموم و کودهای شیمیایی و با توجه به حضور چشمگیر تولیدکنندگان و فعالان این صنعت، در خصوص ظرفیتهای تولید کود و سم، استفاده از ظرفیتهای خاص، موانع، چالشها و مشکلات و… با طرح چند سوال دیدگاه برخی از مدیران عامل و فعالان این حوزه را جویا شدهایم که به منظور رعایت اختصار برای مشاهده سوالات ( اینجا ) را کلیک کنید.
سیدحسین میرطالب، مدیرعامل شرکت کهن دشت پارسیان
۱- در اکثر موارد، در صورت داشتن ماده اولیهی موثر و با کیفیت، امکان تولید آن نوع کودها در همان ردهبندی امکانپذیر است.
۲- نداشتن برنامهریزی، هدف گذاری و فرهنگ درست استفاده از این کودهای موثر و با کیفیت و البته نداشتن دانش تولید، از جمله مشکلات این صنعت است.
۳- افزایش قیمت نهادهها و متناسب نبودن با قیمت فروش محصولات کشاورزی و باغی از مهمترین مشکلات و چالشهای این صنعت است.
۴- دریافت ارزشافزوده گمرک، باعث افزایش قیمت نهایی نهادههای تولیدی و سختی در سیستم فروش میشود.
۵- در بُعد آموزشی کشاورزان در خصوص مصرف کود و سم طبیعتا، در طی سالهای اخیر، اقداماتی صورت گرفته که باید مستمر و همراه با آموزش و اصولیتر بیشتر باشد.
۶- تاثیر تکنولوژی و استفاده از پهپادهای سمپاش، به شرط آنکه کاربرد آن فراگیر باشد، مطلوب است.
۷- طبیعتا تولید تکنیکال، به دانش و امکانات و ابزار لازم نیاز دارد، از این رو، داشتن ماده اولیه با تکنیکال موثر و با کیفیت، بسیار به روند تولید کودهای با کیفیت کمک خواهد کرد.
۸- در داخل کشور از ظرفیت تولید خوبی بهرهمندیم اما بر اساس آمار، میزان مصرف سم در کشور ما از میزان استاندارد در سطح جهانی بسیار بالاتر است که باید به دنبال راهکارهای مناسب باشیم.
۹- در زمینهی تولید کودهای اصلی مانند اوره، سولفات پتاسیم و کود سوپرفسفات تریپل در داخل کشور تا حدودی باکمبود مواجهیم؛ اما به غیر از این نوع کودها، ظرفیت تولیدی سایر کودها مطلوب به نظر میرسد.
۱۰- با توجه به مشکلات تولید در کشور ما، طبیعتا واردات بسیار آسانتر و مقرون به صرفهتر از تولید است.
ماهنامه دام و کشت و صنعت شماره ۲۷۰ - دی ۱۴۰۱