مهندس اسکندری و همه وزرای کشاورزی
کافی است نام اسکندری در جایی مطرح شود و یک پیشوند محمدرضا و پسوند وزیر سابق داشته باشد.
اخبار سبز کشاورزی؛ کافی است نام اسکندری در جایی مطرح شود و یک پیشوند محمدرضا و پسوند وزیر سابق داشته باشد؛ تا همه به آن حساس و سرها، چشمها و گوشها به آن سوی بچرخد.
مهمتر اینکه هر کلامی، نقدی و نظری که از زبان مهندس اسکندری بیان شود، هزاران دنبالکننده و تحلیلکننده موافق یا مخالف خواهد داشت، مهم این است که تیر بر چله کمان مینشاند، هدف میگیرد و ملاحظه سیاست، رفاقت، پُست و مقام را نمیکند.
آنچه را که اعتقاد دارد و از نظر کارشناسی و مدیریتی به آن رسیده است(حتی اگر خوشایند دیگران نباشد) طرح میکند و شجاعانه "هَل مِن مبارز" میطلبد و اعلام مناظره میکند.
بارها شاهد شور سخنان اسکندری در مورد مناظره با دکتر عیسی کلانتری و مهندس محمود حجتی بودهایم. چرا که این وزرا در عرصه وزارت کشاورزی، مطرح و نامدار، اثرگذار، حاشیهساز، پرجاذبه، پردافعه و … بودهاند.
عیسی کلانتری 13 سال و محمود حجتی جهادگر معروف در مجموع 11 سال و اندی وزارت این وزارتخانه پرحاشیه را در اختیار داشتهاند.
اسکندری اما از جهادگران خوزستانی بود که برخی از صاحبمنصبان این ایام، در آن روزها توسط وی استخدام شدند (ازجمله خلیلیان نامزد ریاستجمهوری در دو دوره و شاید دورههای بعد).
اسکندری، کارشناس مهندسی کشاورزی از دانشگاه تهران و کارشناسارشد مدیریت، که 42 سال فعال در عرصه کشاورزی است و در دوره اصلاحطلبان و مشارکتیها نشان لوح خودکفایی طرح گندم را گرفت (گرچه برخی معتقدند حتی حق معنوی تقدیر از وی، دریغ شد).
انتخاب مشاوران جوان، نگاه به مزرعه و عرصه تولید، سرسختی در مقابل سیاسیونی که نظراتی خاص یا درخواستهای ویژه داشتند (بهخصوص مقاومت در مقابل تاراج کاخ کشاورزی، واگذاری مکان سازمان تحقیقات و آموزش در ولنجک تهران و …) از وی نامی بیشتر از ثبت در ویکیپدیا و آرشیو عکس وزرای قبلی وزارتخانه را ماندگار کرد.
او نیز پس از 4 سال بهدلیل مواضع سرسختانهاش نتوانست نظر احمدینژاد را برای صدرات در دولت دوم وی جلب کند، در بنیادشهید و سازمان اقتصادی کوثر، یک وزارت جهادکشاورزیِ پایلوت، بنا کرد و سعی نمود هلدینگ کشاورزی کوثر را توسعه دهد.
اسکندری تقریبا سالی یک بار، صمیمانه و با پوشش لباس ساده کارشناسی، در جمع رسانههای تخصصی کشاورزی ظاهر میشود و نظرات و برنامههایش را در قالب دانشمحوری در کشاورزی، شکستن تحریمها، تقویت مخترعان و مبتکران مرتبط، بها دادن بیشتر به فرزندان متخصص و کارآمد شهدا و بهرهگیری از دانشآموختههای کشاورزی که به هر دلیل از کار دولتی دلزده شده اما پُر انرژی و پایدارند، عرضه میکند.
مهندس اسکندری، مدیرعامل و نایبرئیس هیاتمدیره سازمان اقتصادی کوثر، سهشنبه 18 خرداد امسال در یک محیط ساده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی(جالب توجه اینکه تمام اسپریها، ماسکها و اقلام بهداشتی، از تولیدات سازمان اقتصادی کوثر بود که مورد استقبال اهل رسانه قرار گرفت)، با شعار«تجلی جوانگرایی و کار با مردم» در جمع مدیران مسئول حدود پانزده نشریه تخصصی کشاورزی، پایگاه خبری، خبرگزاری و روزنامه به ابداعات و نوآوریهای سازمان اقتصادی کوثر و حمایت از تولید با هدف جهش و مانعزدایی از آن پرداخت که از آن جمله: خودکفایی در تولید ماشین هوشمند جوجهکشی، احیاء مرغ لاین برای تامین جوجه یکروزه گوشتی کشور، راهاندازی طرح روغنکشی از هسته انگور و روغن خوراکی از سبوس برنج، تولید جلبک علوفهای، پیشرفت در احداث واحد پرورش یک هزار راسی گاومیش و دهها طرح دیگر نام برد.
اسکندری، همچون همیشه خود را بیعلاقه به پستهای دولتی و وزارت نشان میدهد و میگوید: سوگند خوردهام به وزارت کشاورزی بازنگردم اما به هر صورت فکر میکنم وزیر کشاورزی باید دانا، توانا، مدیر، جسور، عملگرا، پاکدست، با اشراف به مسائل مدیریتی، اقتصادی و حقوقی باشد و حق انتخاب مستقل معاونان توانمند و کاردان را داشته باشد که بحمدا.. از این دست مدیران در کشور و حتی در سازمان اقتصادی کوثر فراوان داریم.
وزیر اسبق در این مراسم از مانعتراشان تولید بهویژه مدیران ارشدی که خود در برههای وزیر کشاورزی بودهاند، اما اینک و بهعنوان مثال در سازمان محیطزیست یا وزارت کشاورزی و … به جای مانعزدایی از تولید، با مجوزهای مندرآوردی، مانع تولید شده حرکت فعالان را آهسته و یا تعطیل مینمایند، گلایه کرد.
جالب اینکه اسکندری برخورد سیاسی و با کشاورزان را محکوم کرد چرا که معتقد است گوشت و نان و روغن، جناح چپ و راست نمیشناسد. وی اعتقادی به کمبود آب بهمعنای انجام نشدن کشت و کشاورزی ندارد. وی میگوید: در همین کشور نیمهخشک با کمک دانش ایرانیان میتوان با آبخیزداری و آبخوانداری، مدیریت مصرف بهینه آب و … در مواردی بیش از این به خودکفایی و خوداتکایی رسید.
وی به اداره کردن علمی و مهارتمحور وزارتخانه، ضرورت اجرایی صحیح الگوی کشت، جدی نگریستن به پروژههای کشت فراسرزمینی، دامپروریِ فراسرزمینی و واردات آب مجازی، معتقد است.
در ابتدای جلسه مهندس مجتبی پویانمهر، مدیرکل روابطعمومی سازمان(که دانشآموخته کشاورزی است) ضمن خیرمقدم به حاضران، از مهندس اسکندری درخواست کرد رسانهها را در جریان پیشرفت کار کشاورزی سازمان قرار دهد.
وی در ادامه نیز با مدیریت خوب خود و فرصت دادن به همه نمایندگان رسانهها برای طرح سوال و با همکاری آقای محمد اذقاب، ریاست اداره مطالعات سازمان در دعوت از اصحاب رسانه و تعامل با آنان، هماهنگی با تصویربرداران و … شرایط یک نشست مطلوب رسانهای را فراهم کرد.
ابوالقاسم گلباف