عمارت کشاورزی،امروز مال توست!پسش بگیر!
عمارت ۵۰ ساله وزارت کشاورزی را که بهخاطر نوع طراحی فضای سبز اطرافش؛ در محافل داخلی و خارجی، بهعنوان هویت اختصاصی اقتصادی کشور شناخته میشد.
جناب آقای رییسی، رئیس جمهوری محترم
اخبار سبز کشاورزی؛ همانطور که مستحضرید رئیس دولتهای نهم و دهم در اظهار مطالب و اقدامات غیرکارشناسی فیالبداهه که زبانزد خاص و عام بود! یکی از این موارد(که گویا به تبعیت از دیدگاه خمرهای سرخ کامبوج در۱۹۷۰ صورت گرفت!) بازگشت نیروهای شاغل درستاد وزارت کشاورزی به روستاها بود!
علیرغم اینکه اینگونه اظهارات، عمدتاً با هدف عوامفریبی صورت میگرفت، اما معاون اول متملق و ریاکار و وزیر ضعیف و کارنابلدش، آن حرفها را جدی گرفته و در قدم اول و در یک اقدام عجولانه و شاید متوقعانه!؟ از قوه قضاییه، عمارت ۵۰ ساله وزارت کشاورزی را (که بهخاطر نوع طراحی فضای سبز اطرافش؛ در محافل داخلی و خارجی، بهعنوان هویت اختصاصی این عرصه مهم اقتصادی کشور شناخته میشد) به ثمنبخس به قوه قضاییه واگذار کرد!؟
این در حالی بود که این قوه؛ دارای بناهای ستبر و بهمراتب جادارتر از اینجا بود و از این حیث، مطلقاً در مضیقه مکان و محل نبود! در تایید این نکته؛ همین بس که به رغم گذشت قریب ۱۰سال از واگذاری عمارت کشاورزی، هنوز طبقهای از این عمارت بیست و چند طبقهای، پرنشده است!؟ اما در جایجای تهران، بناهای بزرگ و متعدد قوهقضاییه خودنمایی میکند.
با این اقدام ضدانگیزشی و ضدتولیدی، از ابتدای سال، ۹۰ تمام کارمندان ستاد وزارتخانه(حدود 70 هزار نفر)؛ آواره و دربهدر خیابانهای تهران و کوچه پسکوچههای آن شدند!(رجوع شود به مقاله چاپ شده با عنوان: وزارت درکارتن، نویسنده:صفاخو- ماهنامه دام کشت و صنعت- فروردین۹۰) در همان ایام و به محض اطلاع بنده ودیگر دوستان از ماوقع؛ در قالب پیامک و مقالاتی، به این اقدام !عتراض کردیم! ولی آنکه به جایی نرسید "فریاد" بود!!
درسال۹۲ و با رئیسجمهوری شدن روحانی، از ایشان نیز استمداد طلبیده و خواستیم با ابطال این واگذاری؛ عمارت را به صاحبان اصلیاش (دهها هزار کشاورز، دهها اتحادیه و تشکل مردمنهاد) برگرداند موضوعی که با انتخاب مجددش درسال ۹۶ نیز تکرار شد! ولی افاقهای نبخشید!؟
درهمین حال از آقای حجتی خواستم تا با فشار به آقای آملیلاریجانی به ویژه اینکه رقمی در این خرید و فروش مبادله نشده و در حقیقت مبایعه منعقد نشده است میتوانست عمارت را پس بگیرد! ولی وی اظهارداشت: "گویا در اینجا بهدلیل چشمانداز(view) زیبا و فضای سبزدلنشیناش، بسیار به آقای صادق آملیلاریجانی، خوش آمده و حاضر به استردادش نیست! و حتی گفته: "در هر جلسهای با حجتی؛ نباید موضوع عمارت مطرح شود!؟" از او خواستم استرداد عمارت ما بهازاء خودکفایی با رهبری مطرح شود! که از نتیجهاش مطلع نشدم!
نظر به شناخت دورادوری که از روحیه اعیانی و تجملگرای آنان داشتم و نیز اظهارات آقای وزیر؛ از پیگیری موضوع منصرف شده وآن را به زمان سپردم!
با آمدن شما به راس قوه قضاییه و نظر به شناخت اندکی که در هنگام ریاست شما بر سازمان بازرسی از یکدیگر داشتیم و با توجه به روحیه کاخگریزی و مستضعفگرایی جنابعالی؛ دوباره طی مقالاتی از جنابعالی استمداد طلبیدم(این در حالی بود که در این فاصله، از نمایندگان مجلس دهم نیز که اکثریت اعضاء کمیسیون کشاورزی مخالف این واگذاری بودند، کمک خواستم) وشما به بازرسی دستورپیگیری دادید؛ اما از نتیجه آن تحقیق نیز بیخبرم!
امروز رئیس دولت باید مطالبهگر باشد
آقای رئیسی! اگر تا دیروز در اینخصوص؛ درمقابل مطالبهگری دولت بودید، امروز خودتان مطالبهگر شدهاید! مطالبهگری که پشت سرش لشکر عظیمی از کشاورزان پیشرو، مروجان، کارشناسان، محققان و مدیران عرصه کشاورزی (اعماز دولتی و غیردولتی) قرار دارند لشکری که طی این ۱۰ سال بهدلیل نادانی دولت دهم و بیتعصبی دولت دوازدهم نسبت به فعالیت کشاورزی؛ این درد را تحمل کرده و منتظر یک منجی بودند! نجاتدهندهآی که امیدوارم هویت مخدوش شده ایشان را احیاء و خانهشان را به آنها برگرداند!
زخم ناسور
آقای رئیسجمهوری! این موضوع برای فعالان عرصه کشاورزی آنقدر مهم است که همچون زخمی ناسور بر پیکرشان، آزارشان میدهد! برخی از ایشان قید آمدن به تهران را زده و اگر هم آمدهاند؛ دل و دماغی برای عبور از بلوار کشاورز را نداشتهاند!؟
پیگیری استرداد این عمارت، نه نفعی به حال مدیران خانهنشین کشاورزی، بنده و دوستانم دارد و نه گنجی در محوطهاش پنهان نمودهایم! ما طی این سالها فقط خواستار اعاده حیثیت و هویتمان هستیم که درقالب این عمارت متجلی است! عمارتی که از هر نظر متناسب با ماموریتهای محوله به وزارت متبوع است! هویتی که مراجع بینالمللی همچون سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد(FAO)، کشاورزی ایران را با این هویت میشناسند! و برای آن ارزش قائلند.
کاخ کشاورزی، احیاء هویت صنفی
آقای رئیسجمهوری! رجاء واثق دارم که درصورت باز پسگیری این عمارت و احیاء هویت صنفی عرصه کشاورزی، فعالان این عرصه تولیدی و بهویژه همکاران ستاد وزارت که از پاسخهای چکشی آملیلاریحانی مایوس و ناامید شده بودند، دوباره روحیه گرفته و در خانه سازمانی خودشان، آماده اجرای منویات حضرتعالی و وزیر منصوبتان، خواهند بود.
این در حالی است که اگر هر آیینه درمقابل سوال مدیران FAO و دیگر مجامع جهانی درباره سرنوشت عمارت قرار گرفتید؛ با سربلندی و افتخار از بازپسگیری آن؛ درشروع دوره ریاستجمهوریتان خبرخواهید داد!
جمعیت حدود یکصد هزار نفری کارشناسان و پرسنل وزارت جهادکشاورزی(ادغام دو وزارتخانه) چهار و اندی میلیون بهرهبردار کشاورزی و تولیدکنندگان یکصد و اندی میلیون تُن محصولات کشاورزی همچنان چشم انتظار بازگشت کاخ کشاورزی با بدنه تصمیمساز، تصمیمگیر و متولیان اصلی میباشند.
علی فریدونی
عضو هیات علمی وزارت جهاد کشاورزی