باغ گیاهشناسی اصفهان در اغماء
باغ گیاه شناسی اصفهان در راستای امنیت غذایی با هدف کاهش مصرف آب احداث شده است. ساداتینژاد اعلام نموده امنیت غذایی از داخل فراهم شود و کشاورزان جدی گرفته شوند.
وزیر محترم جهادکشاورزی لطفاً توجه بفرمایید!
باغ گیاه شناسی اصفهان در راستای امنیت غذایی با هدف کاهش مصرف آب احداث شده است.
وزیر جدید کشاورزی، آقای دکتر ساداتینژاد اعلام نموده باید امنیت غذایی از داخل فراهم شود و کشاورزان و تشکلها جدی گرفته شوند. از طرفی اهمیت حمایت از افراد مبدع و کارآفرین بر کسی پوشیده نیست و گفتههای مسئولان نیز همیشه صحبت از چنین افرادی به میان میآید اما در عمل«الله اعلم»؟!
مجله «دام و کشت و صنعت» در این مورد به کرات مطالبی عنوان کرده و ازجمله این مطالب نکاتی بوده که بارها در مورد آقای حبیب الله بصیری، یکی از افراد مطلع، کارشناس، دلسوز و کارآفرین بیان شده که در یک اقدام ارزشمند و با هزینه شخصی اقدام به احداث یک باغ گیاهشناسی پیشرفته با اهداف علمی، آموزشی، گردشگری تجاری و … در استان اصفهان نموده است؛ اما متاسفانه با کجسلیقگی و بیمِهری برخی مسئولان مواجه شده و علاوهبر هزینههای گزافی که وی متحمل گردیده، کشور عزیزمان نیز از مزایای اقدام ارزشمند ایشان بیبهره مانده است.
وی اخیرا در نامهای به سیدجواد ساداتینژاد، وزیرجهادکشاورزی، این موضوع را به وسیله ایشان نیز پیگیری و درخواست همکاری نموده است که نامه بصیری در ادامه آمده است. با توجه به تغییر دولت و وزیر جهادکشاورزی و عنایت به حُسن دلسوزی و رویکرد جهادی و انقلابی وزیر جدید، امید است توجه لازم به این موضوع مبذول شود:
بسمهتعالی
تاریخ: 1400/۰۵/23
جناب آقای دکتر ساداتینژاد، وزیر محترم جهادکشاورزی
با عرض سلام و تبریک بهمناسبت انتخاب حضرتعالی برای مسئولیتی بس خطیر که میتواند منبع آثاری عظیم در تهیه غذای ملت و پیشرفت مملکت باشد. متاسفانه باید عرض کنم کلمه "جهاد" عبارتی است که به هیچوجه در دولت گذشته مورد عنایت قرار نگرفته و شامل وزارت کشاورزی امروز نمیشود، همچنانکه ظاهرا جهادسازندگی در آن ادغام شده اما رسالت خود را انجام نمیدهد و بیش از ۲۵ سال قبل، پروژه احیای جنگلها و مراتع و آبخیزداری و تقریبا زمانی که شما در بخش آبخیزداری و منابعطبیعی کار کارشناسی و مدیریتی انجام میدادید اینجانب و همکاران استرالیاییام که براساس استانداردهای جهانی و مناسب اقلیم ایران بود؛ به دلایل سلیقه شخصی دیگران به سرانجام نرسیده است و امروز جنوب کشور در مشکل بیآبی و عقبافتادگی میسوزد.
اینجانب با ۲۵ سال سابقه تحصیل و مطالعه و تجربه در کشورهای پیشرفته جهان و ۴۵ سال شغل کشاورزی، باغداری و تولید انواع محصولات زراعی در ایران نظراتی دارم که در برخی رسانههای مستقل، مانند مجله «دام و کشت و صنعت» شماره ۱۷۳ (شهریور ۹۳) در قسمت «صندلی داغ»، همچنین در شماره ۳۰۲ سال ۵۹۳۱ و در خرداد ۱۴۰۰ با عنوان «فریادهای یک کارآفرین» درج شد.
در مقاله صندلی داغ "اگر وزیر جهادکشاورزی بودم چه میکردم" گزارشی نوشته و نظریات اصلاحی خود را ارائه دادم، اما متاسفانه وزیر و مدیران زیردستش توجه نکردند و در نتیجه، بیدانشی و بیاعتنایی برخی افراد، مملکت را بهروزی انداخته که در کمتر قسمتی از کشاورزی، پیشرفت قابلتوجهی داریم.
خاطرنشان کنم در راستای امنیتغذایی تولیدکنندگان آگاه در استان اصفهان با هدف کاهش مصرف آب در قسمت گلخانه پیشقدم شدند اما با مشکل تسهیلات و نداشتن آگاهی گلخانهسازان مواجه گردیدند. یکسالونیم طی شد تا از هفتخوان رستم مجوز احداث گلخانههای جدید صادر شد.
اما ۱۳ سال است که هنوز مجوز احداث باغ گیاهشناسی-گردشگری اصفهان صادر نشده و ۵ میلیارد سرمایه و ۱۳ سال وقت در تهیه مقدمات این پروژه به هدر رفته است. زیرا در هر نوبت مراجعه همکاران من به ادارات، درخواستها و پیشنهادهای مطرح میشد که، طرح "شدنی" نیست!
در طرح پیشنهادی اینجانب ۱۴۰ نفر بهصورت دائم و ۳۵۰ نفر بهصورت غیرمستقیم به کار مشغول شدند و سالی ۷ میلیون نهال اصلاحشده از راه کشتبافت، تولید میشد که کشاورزی استان را متحول میکرد؛ گردشگری کشاورزی نیز بر رونق کسب و کار در استان میافزود.
شرمباد! بر کسانی که موجب شدند ۱۳ سال عمر من تلف شود و متاسفانه دیگر کسالت و کهولت سن اجازه مدیریت کامل(اگر مجوز هم بدهند) نمیدهد، آقای وزیر هشدار بدهم که کمتر مدیر با اطلاع و علاقهمند به پیشرفت مملکت پیدا میشود زیرا دانشگاهها و سازمانهای جهادکشاورزی چنین کارشناسان و مدیرانی را پرورش ندادهاند و در مقابل، اغراض خصوصی و انتظارهای بیجا و بیاعتنایی به مصالح مملکت، مانع صدور مجوز شدهاند.
در استان اصفهان شخصی باتجربه، دارای باغ و ملک خصوصی و وجدان پاک و بینیاز به مقام و پول به نام مهندس کرمانی در جهادکشاورزی وجود دارد که خدا، وجدان و نگاه کارشناسی را در نظر میگیرد اما معلوم نیست که افراد بیاطلاع یا حتی مغرض را از کجا میآورند و منصوب میکنند.
اگر میخواهید به کالبد بیخاصیت سازمانهای جهاد کشاورزی روح تازه دمیده شود، از بخش خصوصی کمک بگیرید. مثلا در هر استان، ۳ نفر از کشاورزان مطلع و پیشرو(زراعت، باغبانی، دام و طیور) با رئیس کشاورزی محل و یک مهندس کشاورزی مطلع، کمیتهای تشکیل دهند و نوع کشت، صرفهجویی در مصرف آب، تولید بیشتر و بهتر را برنامهریزی و به کار جهادکشاورزی نظارت کنند.
یادتان باشد هیچوقت کارمند دولتی، همکار دولتی خود را به چالش نمیکشد، مگر این که فشار بخشخصوصی این ضرورت را ایجاد کند. آنچه شرط بلاغ است به شما گفتم، شما خواه از سخن من پند بگیرید و خواه ملال.
با تقدیم احترامات
حبیبالله بصیری
پیرمرد شکستهای که بوروکراسی دولتی او را زمینگیر کرد
اتوبان ذوبآهن روستای خیرآباد فلاورجان، مرکز باغبانی گاردنسنتر
مدیرعامل: 09131191700 - مرکز باغبانی: 03195027633 www.gardencenter.ir
ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۵۶