خبر فوری
شناسه خبر: 15142

تقویت گیاهان آپارتمانی با کود چای

تفاله‌ چای با این‌که دارای فواید بسیار زیادی است، معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با این حال، یکی از مهم‌ترین کاربردهای تفاله چای کود خانگی است.

تقویت گیاهان آپارتمانی با کود چای

اخبار سبز کشاورزی؛ تفاله‌ چای با این‌که دارای فواید بسیار زیادی است، معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با این حال، یکی از مهم‌ترین کاربردهای تفاله چای، استفاده به‌عنوان کود خانگی است.

چای، نوشیدنی محبوب بیش‌تر افراد است که به‌طور مکرر و روزانه مورد استفاده قرار می‌‎گیرد. در پی مصرف مکرر چای، تفاله زیادی تولید می‌‎شود و طبق مطالعات انجام‌شده، استفاده از تفاله چای در باغبانی مزایای بی‌شماری دارد. پس اگر به‌دنبال یک کود خانگی برای گیاهان منزلتان هستید و نمی‌خواهید از کود‌های شیمیایی استفاده کنید، می‌توانید کود چای را امتحان کنید و تأثیر تفاله چای را بر رشد گیاهان خود ببینید.

چای در برگ‌های خود مقادیر فراوانی کافئین، تیانین و آنتی‌اکسیدان دارد؛ البته این تنها بخش کوچکی از فواید چای است. تفاله چای از بهترین کودها برای گیاهان آپارتمانی است. این نوع کود به مرور تجزیه می‌شود و مواد مورد نیاز گیاه را در اختیارش قرار می‌دهد.

برای تهیه کود چای می‌توانید از تفاله چای سبز یا سیاه برای گلدان استفاده یا حتی به‌سادگی یک کمپوست چای در منزل خود درست کنید. این کود بسیار ملایم است و می‌توانید آن را در هر موقعی از سال استفاده کنید.

روش تهیه کود چای

برای تهیه کود خانگی می‌توانید از چای کیسه‌ای به‌عنوان کمپوست استفاده کنید یا خود تفاله چای را مستقیماً اطراف خاک گیاه بریزید. استفاده از چای کیسه‌ای در کمپوست، ترکیبات غنی از نیتروژن را در اختیار خاک قرار می‌دهد. نکته مهم در استفاده از چای کیسه‌ای این است که ابتدا باید مطمئن شوید چای در کیسه تجزیه‌پذیر قرار گرفته، چراکه پوسته برخی از انواع چای کیسه‌ای از پلی‌پروپیلن ساخته شده که تجزیه‌پذیر نیست. در این صورت باید ابتدا کیسه چای را باز و محتوای چای آن را خالی کنید. چای کیسه‌ای‌هایی که از کاغذ، ابریشم یا پارچه تهیه شده‌اند، برای کمپوست مناسب هستند و نیازی به بازکردن آن‌ها و جداکردن پوسته نیست.

برای استفاده از تفاله چای به‌صورت مستقیم می‌توانید آن را پای گیاه بریزید تا از مواد مغذی آن بهره ببرد یا می‌توانید آن را با خاک گیاه مخلوط کنید. استفاده از تفاله چای نه‌تنها برای رشد گیاه مفید است،‌بلکه به حفظ رطوبت در محدوده سیستم ریشه گیاه و جلوگیری از رویش علف‌های هرز نیز کمک می‌کند.

مزیت‌های استفاده از چای به‌عنوان کمپوست یا کود

برخی از مزیت‌های استفاده از چای به‌عنوان کود عبارتند از:

-تقویت و رشد گیاه: تفاله چای سرشار از مواد مغذی است که منجر به رشد و زیبایی بیش‌تر برگ گیاهان می‌شود. همچنین کود چای باعث تقویت ریشه گیاهان و رشد سریع‌تر آن‌ها خواهد شد.

-شفافیت برگ‌ها: تفاله چای موجب شفاف و روشن‌ترشدن برگ گیاهان می‌شود و کنتراست رنگ آن‌ها را بالا می‌برد.

-غنی‌کردن خاک: وقتی از تفاله چای به‌‌عنوان کود استفاده می‌کنید، سطح برگ گیاهان با میکروب‌های مفید پر می‌شود و برای فعالیت موجودات مضر و آسیب‌رسان جایی باقی نمی‌ماند. گیاهانی که با کمپوست چای کوددهی می‌شوند، معمولاً تحت‌تأثیر کپک‌ها، قارچ‌ها و بیماری‌ها قرار نمی‌گیرند.

-جایگزین مناسب برای کودها و سموم شیمیایی: بزرگ‌ترین مزیت استفاده از تفاله چای به‌عنوان کود این است که از شر کودها و سموم شیمیایی راحت می‌شوید،‌زیرا برخی از کودهای شیمیایی حتی برای سلامتی انسان هم مضر هستند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای