کاملینا گیاهی با ارزش غذایی بالا و کم آببر
عبدالغفور کم، کشاورز زحمتکش و شریف ۵۱ ساله اهل سیمین شهر از توابع شهرستان گمیشان واقع در شمال غربی استان گلستان است که در سطح ۸ هکتار به از مزارع خود گیاه روغنی کاملینا را کشت کرده است.
اخبار سبز کشاورزی؛ دکتر محمداسماعیل اسدی| کاملینا گیاهی روغنی دارای ارزش غذایی بالا و کم آببر است و هرچه این محصول راهبردی و کمتوقع در زیر سایه تغییرات اقلیمی و خشکسالی رشد مناسبی دارد، به همان اندازه نیز ناشناخته و پنهان است و کشاورزان مناطق دیم آشنایی کمتری با این گیاه دارند و از آن استقبال نشده است.
کاملینا یا (کتانکش) گیاهی است که طی چند سال اخیر، کشت آن بهعنوان یک دانه روغنی در سطح کشور آغاز شده و مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در دانههای روغنی مانند سوسک گردهخوار دارد و این گیاه به عنوان مهمترین منبع تامین کننده روغن با تامین اسید های چرب غیر اشباع شناخته شده است.
گیاه کاملینا علاوه بر مقاومت به خشکی و سرما و شوری مقاومت بالایی نسبت به آفات و امراضی رایج در دانههای روغنی دارد.
این گیاه در اکثر استانهای کشور به ویژه استان گلستان در شرایط دیم کشت شده است و عملکرد رضایت بخشی داشته است که در چند سال گذشته به صورت آزمایشی در عرصههای این خطه کشت شده است و پژوهشگران و کارشناسان در سال جاری به کشاورزان توصیه کردند که زمینهای آیش و دیمزارها را لخت و بیپوشش رها ننمایند و این گیاه کم توقع و اقتصادی را کشت کنند.
آقای عبدالغفور کم کشاورز پیشرو اهل سیمین شهر استان گلستان در سطح هشت هکتار اراضی دیم خود در سال زراعی جاری و در دهه دوم آبان ۱۴۰۲ با استفاده از کارنده بیخاکورز تولید داخل استان (فتاحی) با میزان ۵ کیلو بذر در هکتار مبادرت به کشت این محصول نموده است که با توجه به میزان بارشهای سال زراعی جاری مزرعه از سطح سبز بسیار مناسبی برخوردار است.