خبر فوری
شناسه خبر: 44716

تولید سالانه ۱۰۰۰ تُن سبزی فقط در هفت‌هزار متر مربع

کشت عمودی، راهکاری برای آینده کشاورزی

همان‌طور که ما عادت کرده‌ایم در واحدهای آپارتمانی چند ده طبقه‌ای، در کنار و روی سر یکدیگر زندگی کنیم.

کشت عمودی، راهکاری برای آینده کشاورزی

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ چندی است که کشاورزی دارد از حالت افقی به طرف عمودی‌شدن به پیش می‌رود، چرا که عواملی ازقبیل؛ کاهش سطح اراضی کشاورزی و فرسایش خاک، معضل کمبود آب‌شیرین، چگونگی بهره‌وری، تولید و آماده کردن مواد غذایی تازه در مکان‌های مجاور و نزدیک مناطق مسکونی و کاهش هزینه‌ها، روی آوردن به کشت عمودی را به امری الزامی مبدل نموده است.

تا سال 2050، دو میلیارد انسان دیگر به جمعیت‌کنونی کره‌زمین افزوده می‌شود و تغذیه هر فرد می‌تواند مبدل به چالشی واقعی گردد. در این جا است که کشت عمودی می‌تواند یک راهکار باشد.

کشت عمودی چیست؟!

نصب لایه‌های طبقاتی به‌منظور کشت انواع سبزی‌ در حجره‌های این طبقات، اجرای سیستم‌های آبیاری نوین هیدروپونیک و تأمین نور مورد نیاز گیاهان به‌منظور فتوسنتز با هزاران چراغ کم‌مصرف LED، چهارچوب اولیه استقرار یک سیستم کشت عمودی است.

مقبولیت تدریجی این روش، علی‌رغم هزینه‌های بالا در سرمایه‌گذاری اولیه به چند دلیل است:

اول به‌کارگیری حداقل زمین که حتی می‌تواند یک زمین فاقد ویژگی‌های لازم برای کشاورزی باشد، چرا که هیچ گیاهی روی چنین زمینی کشت نمی‌شود.

دوم استفاده از فضای عمودی و بهره‌برداری چند برابری از یک زمین کوچک به‌گونه‌ای که امکان دارد تا بیش از ده برابر مساحت واقعی زمین، اقدام به کشت عمودی نمود.

سوم استفاده از حداقل آب و کود و به صفر رسانیدن به‌کار بردن سموم شیمیایی در این نوع کشت و صرفه‌جویی در مصرف آب که تا 95درصد کاهش می‌یابد.

چهارم امکان ساخت چنین مزارعی در فضای شهری و یا حداکثر در مجاورت شهرها.

پنجم سرعت در عرضه محصولات تازه در کمترین بازه زمانی و مکانی به بازار مصرف، که همین امر می‌تواند ضمن کاهش ضایعات، بازارپسندی و فروش با قیمت بالاتر را موجب گردد.

سیستم‌های به کار گرفته شده در این گلخانه‌های عمودی تمام‌اتوماتیک و براساس برنامه‌ریزی‌های هوشمندانه است. هزاران لامپ LED که هیچگونه حرارتی تولید نمی‌کنند در نزدیک‌ترین فاصله از گیاهان نصب و بیشترین نور را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

با استفاده از هوش مصنوعی و با صرفه‌جویی در مصرف آب، برق، مواد غذایی و بدون هرگونه زمین کشاورزی می‌توان انواع سبزی‌ها را تولید نمود. کشت عمودی می‌تواند بخش بزرگی از کشاورزی آینده را به خود اختصاص دهد.

نوآوری در کشت عمودی

شرکت استارت‌آپ Nordic Harvest دانمارک با همکاری یک شرکت تایوانی سازنده گلخانه‌های هیدروپونیک، در زمینی به مساحت 7 هزار متر مربع اقدام به تأسیس یک گلخانه عمودی نموده است تا محصولات سبزی‌های مورد نیاز کشور دانمارک را در تمام طول سال تولید و به بازار عرضه نماید. این گلخانه می‌تواند کشور دانمارک را از واردات سبزی به‌طور کامل بی‌نیاز کند، چرا که به‌طور واقعی قادر است تا 20 برابر یک زمین فوتبال در تمام چهار فصل انواع سبزی را تولید نماید.

این تکنولوژی توسط شرکت Yes Health تایوان که تجارب بسیاری در ساخت چنین گلخانه‌هایی دارد، عرضه شده است. شرکت مذکور، مالک بزرگ‌ترین مزرعه عمودی در تایوان و کشور چین است که به‌طور روزانه برای کارمندان خود مواد غذایی مجانی تولید می‌کند.

امکانات و نوآوری‌های جدید این شرکت در تأسیس روش‌های هیدروپونیک به آن اجازه می‌دهد که بزرگ‌ترین مزارع عمودی را برپا نماید و با کمترین میزان مصرف آب و بدون هرگونه آفت‌کش انواع سبزی را تولید کند.

نور گلخانه شرکت Nordic Harvest با 20 هزار لامپ LED تأمین می‌شود و در طول سال قادر است تا 1000 تُن سبزی تولید و به دست مصرف‌کنندگان برساند.

آندراس ریمان، بنیانگذار این گلخانه می‌گوید: ما 100درصد انرژی برق مورد نیاز خود را از آسیاب‌های بادی تأمین می‌نماییم. این محصولات به نوعی ارگانیک به‌شمار می‌آیند چرا که هیچ سمی برای دوره رشد آن‌ها مصرف نمی‌شود.

برپا کردن مزارع عمودی به‌تدریج در جهان رو به افزایش است و شرکت تایوانی مذکور در نظر دارد که در سال 2021، گلخانه‌های مشابهی در سایر کشورهای اروپایی، سنگاپور، فیلیپین، دوبی، عربستان‌سعودی و آفریقای‌جنوبی تأسیس نماید.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای