آسمان های پوشیده از ملخ
دستههای انبوهی از ملخها در بخشهایی از آفریقا به پرواز درآمدهاند و آسمان به رنگ سیاه در میآید، بنابراین مسئولان در صدد اقدامی فوری برای شکل هستند
اخبار سبز کشاورزی؛ دستههای انبوهی از ملخها در بخشهایی از آفریقا به پرواز درآمدهاند و در بعدازظهرها آسمان به رنگ سیاه در میآید، بنابراین مسئولان در صدد اقدامی فوری برای شکل هستند. مشابه طغیانی که در بهار گذشته اتفاق افتاد و مسئولان محلی در برخی مناطق اعلام کردند، ابرهایی از صدها میلیارد ملخ در حال نابود کردن غذای انسان در این مناطق هستند.
این ملخها مجموعهای از ملخهای شاخک کوتاه هستند که زمانی که به مرحله تجمع انبوه میرسند، شروع به پرواز میکنند و در جمعیتهای میلیونی هر آنچه را که از محصولات گیاهی است، جارو کرده و غذای انسانها را از بین میبرند.
براساس سازمان FAO، ملخها به انسانها یا حیوانات حمله نکرده و آسیبی وارد نمیکنند و هیچ گونه بیماری را نیز منتقل نمینمایند، اما به دلیل تعداد بسیار زیاد آنها در صورت رفاه رفتن در چنین مناطقی بدون نشستن ملخها بر سر و روی لباسهایتان نمیتوانید از آنجا عبور کنید.
در هفته جاری، کشور نامیبیا به شدت از هجوم ملخها دچار آسیب شده و مقدار زیادی از محصولات کشاورزی نابود شدهاند. آنها نه فقط غذای انسانها که حتی علفهایی را که دامها از آنها تغذیه میکنند، از بین بردهاند.
یک مقام محلی میگوید به کشاورزان توصیه کردهایم که در صورت مشاهده ملخها اقدام به آتش زدن لاستیک در اطراف مزارع بنمایند. حتی پلیس با به صدا در آوردن آژیر ماشینهایش برای فراری دادن ملخها اقدام کرده است.
این ملخ در اوایل همین ماه کشور آنگولا، در ماه قبل کشور کنیا و در ماه فوریه(بهمن ماه) کشور سومالی را در نوردیدهاند.
شاید هوای مرطوب اولین مهم در به وجود آوردن طغیان ملخها باشد. کارشناسان عقیده دارند که جبهههای هوای حارهای که بخشهایی از قاره آفریقا در سال 2018 پوشش دادهاند موجب ایجاد رطوبت بیشتر شدهاند، مضاف بر آنکه گرم شدن هوا در سال 2019 و رشد علفها موجب گردیده تا گروههای تودهای انبوهی از ملخها در شرق آفریقا و بخشهایی از خاورمیانه و جنوب شرقی شکل بگیرد.
در ماه نوامبر سال 2020، طوفان بسیار شدید Gati، بارانهای زیادی بر کشور سومالی بارید و آن را بهترین منطقه برای تولید مثل و رشد ملخها کرد و موجب مشکلی گردید که هم اکنون آفریقا و خاورمیانه با آن درگیر هستند.
تاکنون در تاریخ منطقه دیده نشده که این بخش از جهان مواجه با تهدیداتی نظیر آتشسوزیهای عظیم، تغییرات آب و هوایی شدید، محله تودههای میلیاردی ملخها و ظهور تهدیدات بیولوژیکی مانند کووید 19 باشد. این آسیبها نه فقط زندگیها که بخش وسیعی از حیات کشاورزی و اثرگذاری منفی بر اقتصاد را که حتی نسلهای آینده را از خود متاثر میکند، دچار چالشهای جدی مینماید.