آریا احمدیه، رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبزآور در گفتوگو با اخبار سبز کشاورزی عنوان کرد
نبود هماهنگی در انتقال ارز، چالش عمده در بخش کود و سم کشور
چالشهای کود و سم در ایران: از قاچاق تا قطعی برق؛ رئیس کیمیا سبزآور، آریا احمدیه، راهکارهای کاهش وابستگی به واردات و حمایت از تولید داخلی را تشریح کرد

نبود هماهنگی در انتقال ارز و طولانی شدن مسیر انتقال ارز از عمدهترین چالشهایی است که بخش کود و سم کشور با آن مواجه است. شرکت کیمیا سبزآور بر ضرورت توسعه تولید داخلی، حمایت قوه قضائیه و سیاستهای آیندهنگر برای کاهش وابستگی به واردات و مقاومسازی بازار کشاورزی تأکید دارد.
اخبار سبز کشاورزی؛ رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبزآور معتقد است که عمدهترین معضل این صنعت، طولانی شدن مسیر انتقال ارز و خرید ارز برای واردکنندگان سموم شیمیایی است که ناچارند ماده مؤثره آن را از سایر نقاط دنیا و عمدتا چین وارد کنند.
به اعتقاد وی، این امر نه تنها باعث افزایش قیمتها و کاهش عرضه میشودد، بلکه وابستگی اقتصادی صنعت کشاورزی به واردات و ارز را تشدید میکند و نیازمند راهکارهای عملی و استراتژیک است.
بیشتر بخوانید: رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبز آور: زمان ثبت محصولات جدید کاهش یابد
تأثیر نوسانات ارز بر امنیت غذایی و بازار کشاورزی
دکتر آریا احمدیه، رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبزآور و نیز تولیدکننده آفتکشها و کودهای سازگار با محیط زیست و همچنین عضو هیات مدیره انجمن ارگانیک ایران در گفتوگویی با «اخبار سبز کشاورزی» به بررسی معضلات این صنعت پرداخت و اظهار داشت: «تولیدکنندگان بخش کود و سم با چالشهای بسیاری دست و پنجه نرم میکنند که یکی از آنها قطعی برق واحدهای تولیدی است».
او افزود: «مسائل مربوط به واردات به خصوص واردات سموم شیمیایی آماده یا ماده تکنیکال آن نیز یکی دیگر از معضلاتی است که با آن مواجهایم. همچنین عدم هماهنگی در انتقال ارز و طولانی شدن مسیر انتقال آن ااز چالشهای مهمی است که بخش کود و سم را تهدید میکند».
کاهش وابستگی به واردات، راهکار آینده است
رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبز آور تأکید کرد: «اختصاص بودجه و تمرکز بر توسعه محصولات داخلی و سازگار با محیط زیست میتواند به کاهش وابستگی بخش کشاورزی به واردات و ارز کمک کند. این رویکرد فرصت بسیار خوبی است تا بخش کود و سم از رشد پایدارتری برخوردار شود.»
چالشهای عمده در واردات و تأمین نهادههای کشاورزی
احمدیه در ادامه به چالشهای بخش وارداتی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، واردات همچنان با مشکلاتی مانند کمبود ارز، نوسانات قیمت و محدودیتهای گمرکی روبهرو است. این مسائل، روند تأمین سموم و کودهای ارگانیک و سازگار با محیط زیست را کند و پرهزینهتر میکند.»
وی خاطرنشان کرد: «در مقابل، مواد داخلی در تولید آفتکشها و کودهای ارگانیک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند و نسبتاً کممشکلتر هستند، اما باز هم چالشهای اصلی در بخش واردات باقی میماند.»
تاثیر افزایش مستمر قیمتها و تورم بر اقتصاد کشاورزان و بازار
رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبزآور، یکی دیگر از مشکلات مهم را افزایش مستمر قیمتها و تورم دانست و افزود: «کشاورزان غالباً با نقدینگی محدود روبهرو هستند. افزایش قیمتها، توان مالی آنان را کاهش میدهد و ممکن است نتوانند هزینههای تولید را به موقع پوشش دهند.»
احمدیه اعلام کرد: «متأسفانه، در این وضعیت، به دلیل شرایط موجود، نقش تقلب و واردات کود و سم بیکیفیت هم افزایش یافته است و برخی سودجوها با تغییر لیبل و قاچاق،، بازار را وارد مسیر نابسامانی میکنند.»
وی همچنین بر لزوم حمایت جدی سازمانهای متولی تأکید کرد و گفت:«سازمان حفظ نباتات و وزارت جهاد کشاورزی باید با برنامهریزی و سیاستگذاریهای دقیق، تفاوت بین تولید با کیفیت و تقلبی را مشخص کنند و نظارتهای مؤثرتری در این زمینه انجام دهند.»
راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت بحران قیمتها و جلوگیری از تقلب
رئیس هیات مدیره شرکت کیمیا سبزآور با انتقاد از طرح پرداخت سوبسید برای سموم، عنوان کرد: «این سیاست، ممکن است مصرف بیرویه را تشویق و قاچاق را افزایش دهد. در عوض، حمایت هدفمند از تولیدکنندگان واقعی، تسهیل روندهای اداری و تامین منابع مالی مستقیم مناسبتر است.»
او تأکید کرد: «قوه قضائی،ه نقش کلیدی در حمایت از تولیدکنندگان معتبر و واردکنندگان قصهگو دارد. حمایت حقوقی و قضایی از این فعالان و مقابله با مشکلات حقوقی، ریسک وامگیری و فروش اعتباری را کاهش میدهد و از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری میکند.»
چرا باید بر تولید نهادههای سازگار با محیط زیست تمرکز کنیم؟
احمدیه در پایان بیان کرد: «در مجموع، عدم حمایتهای مالی مستقیم و تخصیص بودجه برای ترویج تولید نهادههای سازگار با محیط زیست، راهحل مناسب و عملی است. این سیاست، نه تنها وابستگی به واردات و ارز را کاهش میدهد بلکه به حفظ سلامت خاک و محیط زیست و بهبود سلامت جامعه کمک میکند.»
او تأکید کرد: «این رویکرد، کشاورزان را تشویق میکند که محصولات سالمتر و باکیفیتتر تولید کنند و در نتیجه، قیمت نهایی محصولات در بازار تثبیت میشود و بهرهوری افزایش مییابد.»