بانوان سرمایههای علمی کشور+ ویدئو
در این سالهای اخیر مریم میرزاخانی، یاسمین مقبلی و صدها زن کارآفرین و محقق گویای تلاش و تخصص این بانوان در عرصههای علمی، هنری، ورزشی بوده و هستند
اخبار سبز کشاورزی؛ زنان توانمند، متخصص و دانشمند در سرزمین ما کم نبوده و نیستند و هر یک از آنان به تنهایی وزنهایی به لحاظ علمی، تحقیقاتی و اجرایی از دههها قبل تاکنون به بار علمی کشور افزوده است و افتخاری برای این کشور محسوب میشوند.
این زنان در کنار دغدغههای معمول خود راه تحقیق و شناخت و آگاهی جامعه را برگزیدند و بر خود وظیفه دانستند که صرفا به خاطر زن بودن زندگی نکنند و همپای مردان و بلکه بیش از آنان راه افتخارآفرینی در جهت رشد، شکوفایی و اعتلای کشور را انتخاب کنند.
در این سالهای اخیر مریم میرزاخانی، یاسمین مقبلی و صدها زن کارآفرین، دانشمند و محقق گویای تلاش و تخصص این بانوان اندیشمند در عرصههای علمی، هنری، ورزشی و غیره بوده و هستند.
پرفسور زاهدی اولین بانوی دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت
در این میان، پرفسور شمسالسادات زاهدی از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است، اولین بانوی دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت.
ایشان متولد سال 1323 در تهران، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی است. این بانوی فرهیخته با کولهباری از دانش و تجربه و تخصص بسیار متواضع و مردمی است و دانشگاه سیرجان به مناسبت زادروزش در اول آذرماه سالجاری مجلسی را در جهت تقدیر و پاسداشت از چند دهه فعالیت علمی– تحقیقاتی ایشان برگزار کرد که البته جای بسی خوشحالی است که تا این افراد در قید حیات هستند از آنان بهسبب سالها تلاش و زحمتشان تشکر شود و نه بعد از مرگ آنان.
انجمن علمی مدیریت دولتی ایران دکتر شمسالسادات زاهدی را در فهرست یکصد زن نامدار قرن ایران قرار داده است.
ایشان تحصیلات ابتدایی را در مدرسه میرعماد در تهران گذراند و در دوره دبیرستان به مدرسه آزرم رفت و آنجا دیپلم ریاضی را گرفت و بلافاصله بهعنوان آموزگار در آموزش و پرورش استخدام و در یکی از مدارس منطقه شوش تهران مشغول بهکار شد.
او در مقطع لیسانس در رشته مدیریت علوم اداری دانشگاه تهران پذیرفته و در سال 1347 پس از کسب لیسانس در آزمون استخدامی سازمان امور اداری و استخدامی کشور شرکت و پس از قبولی بهعنوان کارشناس آموزش استخدام شد.
در سال 49 مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه تهران با رتبه شاگرد اولی گرفت. همچنین بورسیه ادامه تحصیل در کشور تایلند به او پیشنهاد شد، اما زاهدی این بورسیه را نپذیرفت؛ ولی در مقابل بورسیه بانک مرکزی را دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا رفت و مدرک فوق لیسانس علوم اداری را گرفت. سپس به دانشگاه کلرمونت آمریکا رفت و فوق لیسانس و دکتری مدیریت دولتی را کسب کرد.
او در سال 1355 به ایران بازگشت و در مرکز آموزش مدیریت دولتی به کار و تدریس در مقطع فوق لیسانس مشغول شد و پس از تاسیس دانشگاه علامه طباطبایی در این دانشگاه به کارش ادامه داد.
او اولین استاد زن در رشته مدیریت در ایران است و در سال 1378 خانم استاد نمونه کشور شد و بهدلیل سالها فعالیت و تحقیقاتش عنوان زن نامدار را کسب کرد.
زاهدی از سال 78 تا 80 مدیر مسئول نشریه مطالعات مدیریت بود و در سال 82 به عنوان پژوهشگر نمونه برگزیده شد.
زاهدی در سال 96 اولین جایزه (زنان در علم) در حوزه علوم انسانی را کسب کرد و کتب معتبری در زمینههای مدیریت، روابط کار، مطالعات زنان، توسعه پایدار، گردشگری و مقالات بسیاری در نشریات داخلی و خارجی را به چاپ رسانید.
همه اینها گوشهای کوچک و مختصر از یک عمر تلاش و تحقیق از بانویی که به عشق وطن و مردم و علم آموزی را سرلوحه زندگی خود قرار داده است.
به هر حال، پایگاه خبری اخبار سبز کشاورزی بنابر رسالت اطلاعرسانی خود و آگاهیرسانی برای مخاطبان خود لازم دانست که به سهم خود انعکاسی از سالها فعالیت این بانوی پرتلاش را درج کند. در ادامه نظر شما را به کلیپی که دانشگاه سیرجان به مناسبت تولید او تدارک دیده بود جلب میکنیم.
باشد که بیش از پیش به این مفاخر علمی و تحقیقاتی خود بها داده و باعث غرور ملی و پیشرفت کشور در زمینههای مختلف شویم.