کوچ زنبورستان های خرد صرفه اقتصادی ندارد
یک زنبوردار مازندرانی کوچ زنبورستان ها در فصل سرما و زمستان از مناطق شمالی به جنوب کشور را برای زنبورداران خرد به صرفه ندانست.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از بازار؛ علی محمدی با اظهار این که زمستان فصل خواب زنبورها است، افزود: نوعی خمیر مخصوص خوراک ویژه زنبورها در زمستان است و از اسفندماه اقدام به تحریک و تقویت زنبورها می کنیم.
وی با بیان این که خمیر مخصوص زنبورها از شکر خرد شده تهیه می شود که به آن غذای خشک زنبور نیز می گویند، گفت: این غذای خشک را روی کندوها قرار می دهیم تا زنبور برای تغذیه زمستانی از آن استفاده کنند.
وی با عنوان این که برخی زنبورداران با سابقه در فصل زمستان کلنی های زنبور را به مناطق دارای آب و هوای گرم از جمله جنوب منتقل می کنند، افزود: این کار برای زنبورداران خرد صرفه اقتصادی ندارد.
محمدی یادآور شد: کوچ زنبورها از شمال به مناطق جنوبی برای افزایش جمعیت زنبورستان ها و کاهش تلفات صورت می گیرد.
این زنبوردار عمر زنبورها را ۴۰ روز ذکر کرد و گفت: ۲۰ روز اول عمر که به نوزادی معروف است نیازمند تقویت و کمک هستند و در ۲۰ روز دوم کارگر هستند ولی در مازندران به دلیل شرایط هوایی در فصل زمستان و سرمای هوا، زنبورها با تلفات مواجه می شوند.
وی گفت: تلفات زنبورها در زمستان و اوایل بهار زیاد است و برای پیشگیری از تلفات برخی زنبورداران اقدام به کوچ آن به مناطق جنوبی می کنند.
وی لوک آمریکایی و اروپایی را از جمله بیماری های رایج بین زنبورستان ها ذکر کرد.