خبر فوری
شناسه خبر: 48292

مزایای مصرف عسل

مزایای عسل بسیار آشکارتر از آن است که نیازی به دلیل باشد. ماده مفید و شفابخشی که انسان در مدت هزاران سال از آن استفاده کرده

مزایای مصرف عسل

اخبار سبز کشاورزی؛ مزایای عسل بسیار آشکارتر از آن است که نیازی به دلیل باشد. ماده مفید و شفابخشی که انسان در مدت هزاران سال از آن استفاده کرده و به روش‌ها و اهداف گوناگون آن را به‌کار برده ‌است. اما کمتر مصرف‌کننده‌ای از مزیت‌های متعدد آن آگاهی لازم را دارد.

می‌دانیم که عسل یک ماده شیرین‌کننده طبیعی همراه با مزایای بسیار برای تامین سلامتی است. این ماده‌غذایی می‌تواند موجب کاهش و رفع سرفه و حساسیت‌های فصلی گردد.

به دلیل حضور جهانی زنبوران، انسان هزاران سال  از این ماده شیرین که توسط زنبورعسل با جمع‌آوری از گرده و شهد گل‌ ساخته می‌شود؛ بهره‌های بسیار برده است.

در این‌جا به چند امتیاز عسل اشاره می‌شود؛ که موجب تفاوت بین عسل‌های خام و پاستوریزه است

عسل‌خام یا پاستوریزه؛ در روند حرارت دادن به عسل خام، عسل پاستوریزه به‌دست می‌آید. عسل خام معمولاً دارای موادی چون آنتی‌اکسیدانت‌ها و ویتامین‌ها است؛ که همین موضوع، برترین مزیت آن نسبت به عسل پاستوریزه است.

روش مستقیم برای تهیه عسل خام، استخراج از شان‌ها است. سپس تصفیه و حذف ذرات اضافه گرده‌ها، موم و اجزای زنبوران مرده انجام می‌شود. برای آن که عسل پاستوریزه ‌شود؛ تا 70 درجه سانتی‌گراد حرارت داده می‌شود. با این روش، ظاهری شفاف به آن داده و دوره نگهداری را افزایش می‌دهد. اما در روند حرارت‌دادن، برخی از عناصر مغذی آن از بین می‌روند. هر دو نوع عسل‌خام و پاستوریزه برای مصرف مفیدند؛ اما از نظر مزایا تفاوت‌هایی دارند.

خاصیت ضدتورمی؛ عسل دارای موادی چون آنتی‌اکسیدانت‌ها، پلی‌فنل‌ها، منگنز، پتاسیم و ذرات ضد تورمی است. علاوه‌بر استفاده از عسل به‌عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی، این ماده غذایی خواص ضدتورمی، اکسیدانتی و ضد باکتریایی دارد.

بسیاری از افراد از عسل به‌عنوان برطرف‌کننده سرفه، گلودرد و معالج سوختگی‌ها و زخم‌های پوستی استفاده می‌کنند، اما تحقیق‌ها نشان داده که برای عوارض و بیماری‌های قلبی-عروقی، تنفسی، عصبی و گوارشی نیز مفید است

معالجه زخم‌ و سوختگی؛ عسل مانوکا به میزان فوق‌العاده‌ای برای درمان بریدگی و زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرن‌ها، در طول تاریخ از عسل به‌عنوان دارو استفاده شده که نشان می‌دهد پتانسیل چنین تاثیری را در نقش یک ماده ضدمیکروبی دارد.

یک بررسی معلوم نموده که برای درمان زخم‌، چهار تا پنج روز زودتر و سریع‌تر از سایر مواد مشابه عمل می‌کند. عسل حتی می‌تواند عفونت‌ پس از اعمال جراحی را نیز بهبود بخشد.

کمک به کاهش سرفه؛ در مدت قرن‌ها، عسل به‌عنوان داروی معالج برای سرفه به کار برده شده است. تحقیق‌های جدید نیز نشان داده که عسل مشابه داروهای کاهش سرفه موثر است. کودکانی که مشکل غیرمعمول در سرفه کردن ندارند؛ در صورت مصرف مایع شیر و عسل، جایگزینی مناسب برای محلول‌های مشابه داروهای شیمیایی ضدسرفه است.

نوشیدن چای با مخلوط آبلیموی گرم، باعث رفع خارش گلو می‌شود و مصرف عسل به‌تنهایی می‌تواند چنین تاثیری داشته‌باشد. تحقیق نشان داده که عسل مشابه داروی ضدسرفه «دکسترومتورفان» و شربت‌های کاهنده سرفه عمل می‌کند

بهبود آلرژی‌ فصلی؛ مصرف عسل‌های خام محلی، می‌تواند حساسیت‌های فصلی را کاهش دهد. چرا که زنبوران اقدام به جمع‌آوری شهد و گرده از گیاهان محلی می‌کنند که در تولید عسل از آنها استفاده می‌شود. چنانچه این گرده‌ها در مقادیر کم مصرف شوند؛ بدن نوعی مقاومت در برابر حساسیت نسبت به آن‌ها، در خود به وجود می‌آورد و دامنه حساسیت‌های فصلی را کاهش می‌دهد. نتیجه این روش در مورد رفع حساسیت در افرادی که از عسل‌های محلی استفاده کرده‌اند؛ مشاهده شده است.

ماهنامه دام و کشت و صنعت-شماره ۲۹۰-شهریور ۱۴۰۳

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای