خبر فوری
شناسه خبر: 49189

نمایشگاه جامع، فرصتی مغتنم که نباید از دست داد

نمایشگاه جامع کشاورزی فرصتی مناسب و منحصربه‌فرد برای برقراری تعامل میان رده‌های گوناگون این بخش پدید می‌آورد.

نمایشگاه جامع، فرصتی مغتنم که نباید از دست داد

اخبار سبز کشاورزی؛ امسال یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی 13 الی 16 بهمن، در حالی برگزار می‌شود که در آن کشاورزان، سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیران بخش کشاورزی گردهم می‌آیند تا آخرین تولیدات، تجهیزات و دستاوردهای این بخش را عرضه یا مشاهده کنند. این نمایشگاه فرصتی مناسب و منحصربه‌فرد برای برقراری تعامل میان رده‌های گوناگون این بخش پدید می‌آورد.

این فرصت موقعیتی است تا تصمیم‌گیران و مصرف‌کنندگان در بخش کشاورزی و صنایع بالادستی و پایین‌دستی آن، فارغ از مزاحمت‌های گوناگون با یگدیگر دیدار کنند، سخن و دفاع یکدیگر را بشنوند و خواسته‌ها و انتظار‌هایشان را با هم در میان بگذراند.

فرصتی مغتنم برای تبادل تولیدات و دستاوردها

این موقعیت به همان اندازه که مغتنم است، به همان اندازه نیز محدود است و به همین دلیل کمتر می‌توان اجازه داد که زمان بگذرد و دستاورد یا پیشرفتی حاصل بشود.

برای فعالان و تولیدکنندگان سموم، برگزاری نمایشگاه‌های جامع علاوه‌بر ایجاد فرصت برای برقراری تعامل میان تولیدکنندگان، فروشندگان و مصرف‌کنندگان، موقعیتی است که در آن یک‌بار دیگر مواضع اصولی دست‌اندرکاران این حرفه تشریح و مطالبات آنها از دولت، وزارت صمت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه پیگیری شود.

توان تولید بیش از ۹۵ درصد سموم در داخل کشور

در روزهای اخیر مسعود گیل‌‌آبادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی، در گفت‌و‌گویی اعلام کرده بود که علی‌رغم آنکه ظرفیت تولید ۹۵ درصد سموم مصرفی در کشور وجود دارد، اما اکنون ۷۵ درصد سموم مورد نیاز در داخل تامین و ۲۵ درصد وارد می شود.

به گفته وی، تامین ۹۵ درصد سموم مورد نیاز در داخل بسته به سیاست های دولت است که اگر خواستار جلوگیری از خروج ارز از کشور باشیم، امکان تامین در کشور وجود دارد.

تمرکز بر واردات مواد اولیه به‌جای کود آماده

این در حالی است که در تولید کالای اساسی کودهای شیمیایی که به‌صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، اختلال ایجاد شده است و از بهمن سال گذشته ارز مورد نیاز برای تأمین مواد اولیه تولید کودهای شیمیایی یارانه‌ای پرداخت نشده که در صورت تداوم این روند، کشور با بحران تأمین کودهای کشاورزی مواجه خواهد شد.

این شرایط، علاوه‌بر تعطیلی صنایع و بیکاری چند هزار نفری نیروی کار، تولید بخش کشاورزی را نیز با بحران تأمین کودهای شیمیایی مواجه می‌کند.

مصرف سالانه 35 هزار تن انواع آفت‌کش در کشور

گفتنی است؛ بر پایه آخرین آمار موجود، ایران به‌طور سالانه حدود 35 هزار تن از انواع آفت‌کش مصرف می‌کند که از این میزان 75 درصد آن در کارخانه‌های داخلی تولید می‌شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای