خبر فوری
شناسه خبر: 48989

کاهش صادرات انار امسال در افغانستان

برخی از تاجران تاکید کردند که به دلیل چالش های تجاری با پاکستان، صادرات انار در سال جاری در افغانستان کاهش یافته است.

کاهش صادرات انار امسال در افغانستان

اخبار سبز کشاورزی؛ وزارت صنعت و تجارت گزارش داد که افغانستان در هشت ماه اول سال جاری خورشیدی (1403) بالغ بر 33 میلیون دلار انار صادر کرده است.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می گوید که بیشترین صادرات انار به کشورهای پاکستان، هند، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و امارات متحده عربی صادر شده است.

این سخنگو گفت: «افغانستان در سال 1403 حدود 63000 تن انار را طی هشت ماه به ارزش 33.3 میلیون دلار صادر کرد. این صادرات به کشورهایی از جمله هند، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، امارات، قزاقستان و ازبکستان انجام شده است.»

برخی از باغدارانی که برای فروش محصول انار خود از ولایات کابل به کابل سفر کرده اند، می گویند که با وجود افزایش حاصلات انار در سال جاری، بازار فروش این میوه همچنان کساد است.

ضیاءالحق یکی از باغداران ولایت فراه می گوید: امسال محصول ما زیاد بود اما مشکل این است که بازار مناسبی برای فروش وجود ندارد.

محمد ظریف، یکی دیگر از باغداران فراه می گوید: «70000 افغانی کرایه دادیم. شاروالی به ازای هر تن 300 افغانی می‌گیرد، هفت تا هشت پاسگاه در سر راه وجود دارد که 700 تا 800 افغانی جمع‌آوری می‌کند و حمل و نقل برای ما 1000 افغانی هزینه دارد.»

در همین حال، برخی از تجار تاکید کردند که به دلیل چالش های تجاری با پاکستان، صادرات انار در سال جاری کاهش یافته است. آنها از مقامات امارت اسلامی خواستند مسیرهای تجاری جایگزین ایجاد کنند و کریدورهای هوایی را برای تقویت صادرات فعال کنند.

محمد آقا سادات، تاجر به طلوع نیوز گفت: «ما حتی نمی توانیم مخارج خود را تامین کنیم. یکی از مسائل مهم پایین بودن ارزش روپیه پاکستان است که 1000 روپیه برابر با 240 افغانی است. علاوه بر این، آنها به ازای هر کیلوگرم 76 روپیه از ما مالیات می گیرند. امسال هیچ صادراتی نداشتیم و صادرات ما صفر بود.»

در همین حال، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از افزایش عملکرد انار در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت: این وزارت همواره در تلاش است تا تسهیلات بیشتری را برای تولید و برداشت محصولات زراعتی فراهم کند و از کشاورزان و باغداران در فروش محصولاتشان حمایت می کند.

افغانستان، یک کشور زراعتی، به شدت به این بخش متکی است و بیش از 80 درصد شهروندان آن برای امرار معاش خود به زراعت اشتغال دارند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای