محصولات گواهی شده زیر ذره بین مدیران کنترل کیفیت
محصولات گواهی شده زیر ذره بین مدیران کنترل کیفیت
بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت 16 اکتبر روز جهانی غذا، دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی شعار تولید محصول گواهی شده ضامن سلامت و امنیت غذایی جامعه را انتخاب نمود.
محصولات گواهی شده به محصولی گفته می شود که با رعایت اصول مناسب کشت، فاقد باقی مانده آفت کش ها، آلاینده ها و نیترات بوده و یا مقدار آنها مطابق و یا کمتر از حدمجاز در استانداردهای مربوطه باشد و سلامت آن توسط نهادهای نظارتی معتبر گواهی و قابل ردیابی باشد.
یکی از ارکان های تولید محصولات گواهی شده مدیران کنترل کیفت بخش کشاورزی می باشد.
مدیر کنترل کیفی شخصی حقیقی ای هست که فارغ التحصیل رشته های کشاورزی مرتبط می باشد. که از طرف متقاضی معرفی و مسئولیت کنترل کیفیت فرآیند و محصول کشاورزی را بر عهده می گیرد. فرد معرفی شده باید تائیدیه صلاحیت فنی در حوزه محصولات کشاورزی دارای حد مجاز آلاینده ها را از سازمان جهادکشاورزی استان اخذ و به اداره کل استاندارد استان ارائه نماید و طبق آیین نامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت مصوب سازمان ملی استاندارد ایران، تائید صلاحیت شده و دارای پروانه فعالیت می باشد.
حداکثر میزان فعالیت برای هر مدیر کنترل کیفیت در محصولات زراعی و باغی 03 هکتار و 43 هکتار برای گلخانه و قارچ در یک زمان می باشد.
تاكنون بيش از 2000 نفر از متقاضيان مدیركنترل كيفيت در حوزه محصولات كشاورزی گياهی در 32 استان كشور توسط سازمان جهاد كشاورزی و با همکاری اداره كل استاندارد موفق به گذراندن دوره و اخذ گواهی احراز صلاحیت فنی شده اند.
نویسنده: دکتر فولادی (دفتر محیط زیست و سلامت غذا)