خبر فوری
شناسه خبر: 23174

۷۰ درصد زرشک خراسان جنوبی خام فروشی می شود

خراسان جنوبی در حالی پایتختی زرشک جهان را یدک می‌کشد که در ضعف فراوری، همچنان ۷۰ درصد یاقوت سرخ خام فروشی می‌شود.

۷۰ درصد زرشک خراسان جنوبی خام فروشی می شود
خراسان جنوبی در حالی پایتختی زرشک جهان را یدک می‌کشد که در ضعف فراوری، همچنان ۷۰ درصد یاقوت سرخ خام فروشی می‌شود.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، پارسال ۲۰ هزار و ۶۱۰ تن زرشک خشک در خراسان جنوبی تولید شد که تنها ۲۹ درصد این تولید فرآوری و بسته بندی شده است.
جشنواره ملی زرشک از فردا کار خود را در خراسان جنوبی و از روستای افین شهرستان زیرکوه آغاز می‌کند.
مسئولان جهاد کشاورزی می‌گویند در این جشنواره قرار است گام‌های خوبی در زمینه ایجاد شهرک بارگاهی و تخصصی زرشک و همچنین انعقاد تفاهم نامه اجرای چند طرح فراوری بزرگ برداشته شود تا سهم بسته بندی و فراوری در سبد صادرات افزایش یابد.
بیشتر بخوانید: قطب جهانی زرشک ناخوش از مشکلات تکراری

پیشرفت ۷۰ درصدی واحدهای فراوری زرشک

هم اکنون پروانه احداث ۱۵ واحد فرآوری جدید زرشک در خراسان جنوبی صادر شده است که این واحد‌ها بین ۲۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت دارند.
سرپرست مدیریت صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی می‌گوید: در صورت افتتاح، ظرفیت اسمی فرآوری آن‌ها به ۱۴ هزار و ۹۰۰ تن زرشک می‌رسد.
هم اکنون ۸ واحد فرآوری در خراسان جنوبی تولید آب زرشک، شربت زرشک، مربای زرشک و کنسانتره زرشک را انجام می‌دهند.
سرپرست مدیریت صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به ارزش افزوده بالای زرشک تازه نیز گفت: یک فرهنگ غلط در مورد زرشک، خشک کردن آن است در حالی که ارزش افزوده اصلی زرشک مربوط به تازه بودن آن است.
حسینی تاکید کرد: یکی از اهداف مهم جشنواره ملی زرشک، تبلیغ برای مصرف آن به شکل تازه آن است چرا که ارزش غذایی و دارویی زرشک تازه زیاد است و از زرشک خشک استفاده محدودی می‌شود.
وی همچنین از صدور مجوز جدید برای ۵۰ واحد بسته بندی زرشک هم خبر داد و افزود: تاکنون برای ساخت ۱۲۳ واحد بارگاه زرشک استان هم مجوز صادر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای