نقش زن در اقتصاد خانواده در روستا
این داستان پخت انواع شیره
شیره سیب، یک محصول طبیعی و خوشمزه است که از تغلیظ آب سیب به دست میآید.
اخبار سبز کشاورزی؛ تابستان است فصل گرما و رسیدن میوههای تابستانی، همه افراد خانواده مشغول کار و فعالیت، فصل برداشت و نتیجه دادن زحمات و بهعبارتی فصل به گل نشستن و برداشت کردن، محصولات از اصول اصلی زندگی در روستا، فعالیت براساس، همدلی، همفکری، همکاری است که معمولا در همه امور این موضوع نقش دارد.
در روستا بعد از پدر خانواده، بیشتر امور توسط مادر خانواده مدیریت میشود، ازجمله مدیریت اقلام کشاورزی.
از آنجا که میوههای رسیده نیاز به نگهداری ویژه دارند، لذا باید سریع به صنایع تبدیلی، تبدیل شوند و این موضوع در روستاهای مختلف متفاوت است؛ یعنی براساس تولیدات کشاورزی صنایع تبدیلی مختلفی بهوجود میآید و این مقوله در تولیدات روستای شهرستانک و دیگر روستاهای محور جاده چالوس نیز انجام میشود که شامل انواع شیره سیب و گلابی، انواع سرکه، انواع لواشک و میوههای خشک و انواع مربا و کمپوت و... است که ما در اینجا به نحوه پخت و آموزش انواع شیره سیب و گلابی میپردازیم که زنان روستا با پخت آنها با این روش به این نتایج میرسند:
۱_ به اقتصاد خانواده کمک میکنند
۲_ جلوگیری از فاسد شدن و هدر رفتن میوهها
۳_کمک به تغذیه سالم چون سرشار از انواع ویتامینهاست
شیره سیب:
گنجینهای از خواص در یک بطری کوچک
شیره سیب، یک محصول طبیعی و خوشمزه است که از تغلیظ آب سیب به دست میآید. این شیره نه تنها طعم دلپذیری دارد، بلکه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مفید برای بدن است.
خواص شگفتانگیز شیره سیب:
تقویت سیستم ایمنی: شیره سیب به دلیل وجود ویتامین C و آنتیاکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به مبارزه با بیماریها کمک میکند.
بهبود سلامت قلب: پتاسیم موجود در شیره سیب به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
تقویت دستگاه گوارش: فیبر موجود در شیره سیب به بهبود هضم و پیشگیری از یبوست کمک میکند.
تقویت انرژی: شیره سیب بهدلیل داشتن قندهای طبیعی، منبع انرژی خوبی برای بدن است.
بهبود سلامت پوست: آنتیاکسیدانهای موجود در شیره سیب به کاهش چین و چروک و بهبود سلامت پوست کمک میکنند.
تقویت حافظه: برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف شیره سیب ممکن است به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کند.
طرز تهیه شیره سیب خانگی:
اگر به دنبال یک شیره سیب طبیعی و بدون افزودنی هستید، میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. برای این کار به سیبهای شیرین و رسیده، آب و کمی صبر نیاز دارید.
مواد لازم:
سیب شیرین و رسیده
آب
طرز تهیه:
روش اول
سیبها را شسته و به قطعات کوچک برش دهید.
سیبهای برش خورده را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بزرگ بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید سیبها به مدت حدود 45 دقیقه تا یک ساعت بپزند تا کاملا نرم شوند.
مخلوط سیب پخته شده را با استفاده از یک صافی یا پارچه نخی صاف کنید تا آب سیب خالص به دست آید.
آب سیب را مجددا روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا غلیظ شود و به قوام شیره برسد.
شیره سیب آماده شده را در شیشههای تمیز و استریل ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
روش دوم
بعد از شستن و خرد کردن سیبها انها را در اب میوه گیری ریخته ، بعد از گرفتن اب سیب انرا روی گاز یا اجلق گذاشته و میپزند تا به غلظت دلبخواه دراید
نکات مهم:
برای تهیه شیره سیب، بهتر است از سیبهای شیرین و رسیده استفاده کنید.
در طول پخت، به آب به سیب اضافه کنید تا از سوختن آن جلوگیری شود.
به هیچ عنوان برای شیرینتر شدن شیره از شکر استفاده نکنید زیرا سیب به اندازه کافی شیرین کننده طبیعی است و نیاز به شکر ندارد
شیره سیب خانگی را میتوانید به مدت چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
نکته :شیره گلابی را نیز به همین روش اماده می کنند
همچنین میتوان از دارچین و گلاب و انواع مغذی جات نیز دران استفاده کرد
همچنین بعد از کنار گذاشتن شیره سالانه که بیشتر به در صبحانه استفاده میشود و از دسرهای مصلح در کنار انواع غذاها است بقیه در شیشههای تمیز ریخته و به فروش میرسد
لازم به ذکر است با توجه به انجام این صنایع تبدیلی در روستا هم به اقتصاد خانواده و هم به خوراک سالانه کمک میشود، با توجه به منطقه جغرافیایی و اقلیم در روستا ، زنان در روستا باید نسبت به تغذیه سالانه خانواده در طی سال پیش یینی لازم را داشته باشند که اگر طی سال به هر دلیلی حوادث غیر مترقبه سیل زلزله ، بهمو... خانواده دچار بحران نشود و مایحتاج کافی در منزل داشته باشند تا داستان و صنایع تبدیلی دیگر بدرور
نویسنده: منیژه رجبعلی، لیسانس مدیریت و برنامه ریزی