خبر فوری
شناسه خبر: 46864

اعلام وضع خطرناک در تهران/ در این مناطق پایتخت تردد نکنید+ تصویر

آلودگی هوای تهران بار دیگر بازگشت؛ به دلیل گرمای بی‌سابقه، گاز ازن به علت اصلی آلودگی هوای تهران تبدیل شده است

اعلام وضع خطرناک در تهران/ در این مناطق پایتخت تردد نکنید+ تصویر

به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ با توجه به بی‌رنگ بودن و نبود علائم بصری برای گاز ازن، در شرایط آلودگی هوا، به شهروندان به ویژه گروه‌های حساس جامعه توصیه می‌شود تا حد امکان از فعالیت غیرضروری در فضای باز طی این ساعات خودداری کنید.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا امروز سه‌شنبه «۹ مرداد ۱۴۰۳»، روی عدد ۱۰۶ قرار گرفته و هوای تهران برای گروه‌های حساس جامعه آلوده و در وضعیت نارنجی است.

همچنین شاخص کیفیت هوا طی ۲۴ ساعت گذشته، روی عدد ۱۳۹ قرار داشت و هوا ناسالم بود.

تهران از ابتدای سال، ۵ روز هوای پاک، ۹۷ روز هوای قابل قبول و ۲۸ روز هوای آلوده و ۲ روز هوای ناسالم داشته است؛ این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش، ۸ روز هوای پاک، ۹۳ روز هوای قابل قبول و ۲۹ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه و ۲ روز ناسالم برای همه افراد داشته است.

بازگشت آلودگی هوای تهران

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوای پایتخت که عصر دیروز «۸ مرداد ماه» روی عدد ۸۴ و در شرایط قابل قبول و سالم بود، امروز سه‌شنبه «۹ مرداد ماه» بر روی عدد ۱۰۶ و در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

بر اساس اطلاعات از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران، هوا در ایستگاه‌های علم و صنعت در منطقه ۴، ژئوفیزیک در منطقه ۶، پارک شکوفه در منطقه ۱۴ و پارک سلامت در منطقه ۱۷ در وضع قرمز و ناسالم برای همه گروه‌های سنی قرار دارد.

به بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان توصیه شده از تردد غیرضروری در شهر و از دیگر افراد خواسته شده از فعالیت‌های طولانی و سنگین یا ورزش در فضای باز خودداری کنند.

در ۶ ایستگاه نیز، هوا برای گروه‌های حساس ناسالم، در ۱۲ ایستگاه هوا قابل قبول و سالم و در ایستگاه سرخه حصار در منطقه ۱۳ هوا پاک است. از ابتدای امسال تا امروز، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک، ۹۷ روز هوای سالم، ۲۸ روز هوای ناسالم برای گروه سنی حساس و دو روز هم ناسالم برای همه گروه‌های سنی جامعه استنشاق کرده‌اند.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

شاخص آلودگی هوای تهران به تفکیک مناطق

اعلام وضع خطرناک در تهران

دلیل اصلی آلودگی هوای تهران چیست؟

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: «دلیل اصلی آلودگی شهر تهران، ذرات معلق با منشاء معدنی، ذرات گرد و غبار و کانون‌های اطراف شهر هستند.»

با اعلام روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، داریوش گل علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: «در روزهای اخیر هوای شهر تهران در شرایط مناسبی قرار نداشت و دلیل آن ذرات معلق با منشاء معدنی و ذرات گرد و غبار و کانون‌های اطراف شهر تهران است.»

او با اشاره به اینکه استان‌های اصفهان، سیستان و بلوچستان، مرکزی و یزد نیز در شرایط مشابه قرار دارند، اظهار داشت: «البته منشاء آلودگی در این شهرها قدری متفاوت است مثلا در شهر یزد اراضی تخریب شده پیرامون شهر و فعالیت صنعتی در این امر دخیل است.»

او میزان مصرف برق به صورت میانگین در کشور را در حال حاضر ۷۹ هزار مگاوات دانست و تصریح کرد: «این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ هزار مگاوات افزایش داشته است و این یعنی مصرف سوخت نیروگاه ها نیز افزایش داشته و این باعث می شود تا ناکس ها به ذرات معلق ثانویه تبدیل شوند.»

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست ادامه داد: «شرایط کیفیت هوا به گونه ای است که باید وابستگی به سوخت‌های فسیلی را به حداقل برسانیم و در این زمینه وزارت نیرو باید برنامه‌ای ارائه دهد تا بدانیم در برابر ناترازی چه اقداماتی انجام خواهیم داد.»

گل علیزاده اضافه کرد: «شدت مصرف انرژی در کشور نشان می دهد که ما جزء سه کشور بالا هستیم و این با درآمد ناخالص ملی مطابقت ندارد، بخشی از این مساله به تجهیزات و بخشی هم به الگوی مصرف در کشور بر می گردد.»

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست اذعان داشت: «ما ۳۰۰ روز در سال امکان استفاده از انرژی خورشیدی را داریم اما اکنون سهم ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است و قرار بود در مدت ۴ سال به ۱۱ هزار مگاوات برسیم.»

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به فواید توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، اظهار داشت: «اگر تامین انرژی از محل انرژی‌های تجدیدپذیر باشد هم برای اقتصاد کشور مفید است و هم آلودگی های محیط زیست را در آینده کاهش خواهد داد. بیش از ۹۴ درصد تامین انرژی کل کشور از محل انرژی‌های فسیلی است و ما باید وابستگی به انرژی‌های فسیلی را در کشور کم کنیم تا آلودگی کاهش یابد.»

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست، تشکیل آلاینده ثانویه ازن را از جمله دغدغه‌های مهم در این ایام دانست و تاکید کرد: «ازن جو پایین آلاینده بسیار خطرناکی است و با توجه به وجود اکسیدهای نیتروژن و آلاینده‌های فرار که در حضور نور خورشید تبدیل به ازن می شوند، نگرانی‌ها در این زمینه بسیار افزایش یافته است.»

گل علیزاده گفت: وزارت نیرو باید گام های اساسی با زمان‌بندی و هزینه مشخص در این زمینه طراحی کند و در این راستا شاخص ارزیابی نیز مشخص باشد در غیر اینصورت هزینه اصلاح این روند در آینده بسیار بیشتر از امروز خواهد بود./ صدا و سیما

دیدگاه تان را بنویسید

  • سرا پاسخ به نظر

    تابستان و پاییز و زمستان فرقی نمی کنه هوا آلوده هست. مهم تولید بنزین است که خودکفا هستیم. مهم هم نیست که در مرگ هموطنان هم به خودکفایی می رسیم. بچه های خودشون که یک پاشون اینجاست و پای دیگرشون اتریش و لندن و ... همه جای خوش آب و هوای دنیا که اتراق می کنن. ما باید اینجا از هر مصیبتی تجربه و مرگ داشته باشیم.

چندرسانه‌ای