خبر فوری
شناسه خبر: 47270

موج ویلاساری در سوهانک+ ویدئو

ساخت و ساز‌های غیرمجاز در جنگل‌ها و کوه‌ها مرسوم به کوه‌خواری و جنگل‌خواری است و فرقی نمی‌کند که کجای ایران باشد

موج ویلاساری در سوهانک+ ویدئو

اخبار سبز کشاورزی؛ ساخت و ساز‌های غیرمجاز در جنگل‌ها و کوه‌ها مرسوم به کوه‌خواری و جنگل‌خواری است و فرقی نمی‌کند که کجای ایران باشد، عده‌ای برای منافع شخصی خود به این عرصه‌های دست‌اندازی می‌کنند و بدون ترس از قانون مشغول به ساخت و ساز می‌شوند.

به گزارش رکنا، در فیلم زیر یکی از شهروندان با ارسال تصاویری از ساخت ویلا در تپه‌های سوهانک که خارج از طرح شهری است از تجاوز به حریم جنگل ومنابع طبیعی گلایه دارد.

فرهاد بیضایی، کارشناس شهری در این باره با اظهار تأسف می‌گوید: وضعیت مناسبی در صیانت از منابع طبیعی ملی و اراضی جنگلی نداریم.

بیضایی می‌افزاید: در این رابطه چندین پرونده در شورایعالی شهر‌سازی توانسته‌اند مصوب شوند. مشکلاتی که این پرونده‌ها داشتند عناوینی مانند تغییر کاربری‌ها و تراکم مازاد‌ها و مغایرت‌هایی بود که با طرح جامع داشتند و توانستند در سیستم شورای عالی شهر‌سازی بگیرند.

او با طرح این موضوع می‌گوید: چنانچه در فاصله میان انتقال دو دولت مصوبات زیادی گرفته می‌شود و بسیاری از پرونده‌هایی که مشکلات قانونی دارند با اعمال نفوذ و غفلت‌های قانونی مسئولین مجوز دریافت می‌کنند.

او در همین رابطه با اعلام نگرانی از این موضوع ادامه داد: در حال حاضر چند پرونده مانند مجوز‌های سه هتل که ارتفاع بالای ۱۸۰۰ متر و ممنوعیت ساخت و ساز و یا تراکم مازاد دارند در شورایعالی شهرسازی منتظر دریافت مجوز ادامه عملیات هستند تا در این تغییر مدیران مصوبه دریافت کنند.

بیضایی می‌گوید: هرچند که کمیته فنی این پرونه‌ها را رد کرده و طبیعتا درشورایعالی شهر‌سازی رد می‌شود.

وزیر راه به صورت جدی بر پرونده‌های مسأله دار نظارت کند

این فعال شهری درباره نظارت عدم کافی شهرداری تهران می‌گوید: در شهرداری تهران هم به خاطر صدور بیش از اندازه مجوز‌های مسأله‌دار، نظارت بر این موضوع بسیار ضعیف است و خیلی وضعیت مناسبی ندارد.

او تأکید می‌کند: بهتر است وزیر راه و شهرسازی به‌صورت جدی بر پرونده‌های مسأله‌دار نظارت و ورود داشته باشد بر مصوبات شورایعالی شهر‌سازی به نظارت معاونت شهرسازی در پرونده‌ها اکتفا نکند، تا پرونده‌های مسأله دار در این انتقال قدرت با امتیازگیری قانون رابه نفع خود تفسیر نکنند.

در همین راستا، حسینعلی ابراهیمی کارنامی کارشناس محیط زیست گفت: ضعف قانون ساخت‌وساز در اراضی منابع طبیعی و ملی بزرگ‌ترین مشکل تجاوز به طبیعت و منابع طبیعی است.

او با ابراز تأسف از بروز پدیده‌هایی مانند کوه‌خواری و جنگل‌خواری در استان گیلان و غرب مازندران بیان کرد: در ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه مقرر شده از سال چهارم برنامه بحث تنفس جنگل و اثر سوء برداشت‌ها از جنگل‌ها مطرح شودکه اقدام بسیار خوبی بود، چون که جنگل‌های ما خیلی محدود است و ظرفیت آن حجم از برداشت بی‌رویه را ندارد. اما وزیر وقت با عجله در اجرای این طرح در سال دوم برنامه دستور توقف بهره‌برداری را داد قانونی داد و فقط به بحث حفاظت تأکید داشتند. این طرح در شرایطی اجرا شد که آمادگی در زیر ساخت‌ها و حتی بودجه و اعتبارات مورد نیاز در اختیار دولت نبود.

او ادامه داد: در همین زمان همه برنامه‌هایی که برای جنگل داشتند حفاظت بود و هیچ برنامه‌ای برای بهره‌برداری از جنگل وجود نداشت. بسیاری از افرادی که معیشت‌شان به جنگل‌ها وابسته بود و در این حوزه فعالیت می‌کردند با تجمع کردن مقابل دستگاه‌ها باعث بروز تنش‌هایی شدند.

این فعال محیط زیستی ادامه داد: در راستای اجرای زود هنگام حفاظت از جنگل‌ها توسط دولت شرکت‌هایی که تولید چوب در شمال ایران داشتندکاغذ وغیره که کارشان برداشت از جنگل‌ها بود، تغییر موضوع دادند و به حفاظت جنگل‌ها هم پرداختند و  شرکت‌های حفاظتی شدند.

او مطرح کرد: این شرکت‌ها که با منابع طبیعی قرارداد داشتند و در آن قرار داد حجم برداشت هایشان مشخص بود و بدون تعیین تکلیف به شرکت‌های حفاظتی تبدیل وضعیت شدند، در حالی که قرارد‌هایی با منابع طبیعی داشتند و در استان گلستان این شرکت‌ها توانستند خسارات وارد شده به خود را از منابع طبیعی دریافت به مبلغ میلیارد‌ها تومان دریافت کنند و باعث مسدود شدن حساب‌های منابع طبیعی شدند.

این مدیر کل سابق محیط زیست استان مازندران افزود: مجموعه عوامل دست در دست هم داد که ما امروز با چالش‌های زیادی مواجه باشیم .ما شورای حفظ حقوق بیت المال و نهاد‌هایی که در این زمینه فعال هستند را تشویق می‌کنیم که بر اساس تبصره ذیل قانون ۵۵ حفاظت بهره‌برداری منابع طبیعی و جنگل‌ها که در آن تأکید شده سازمان منابع طبیعی در صورت مشاهده هر گونه تخریب و تجاوزی نیاز به اذن قاضی ندارد و می‌تواند راسا در این موارد ورود کند و مانع تجاوز و تخریب شود ورود کنند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای