خبر فوری
شناسه خبر: 49104

ظرفیت بالقوه جاده چالوس در سایه بی‌توجهی‌ها عقیم مانده است

جاده چالوس به‌دلیل نزدیکی با تهران و شاهراه اتصال با استان‌های شمالی بهترین مکان سرمایه‌گذاری برای جذب توریست است

ظرفیت بالقوه جاده چالوس در سایه بی‌توجهی‌ها عقیم مانده است

اخبار سبز کشاورزی؛ «جاده چالوس به‌دلیل نزدیکی با تهران و شاهراه اتصال با استان‌های شمالی بهترین مکان سرمایه‌گذاری برای جذب توریست است که متاسفانه طی 4 الی 5 دهه گذشته فقط بر میزان محدودیت‌ها و سختگیری‌ها در منطقه افزوده شده است»، این نوشته بخشی از نامه عین‌الله غلامی، یکی از ساکنان منطقه چالوس، خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور، است.

وی در این نامه به وضع قوانین سختگیرانه و ناعادلانه که مانع توسعه جاده چالوس شده انتقاد داشته و خواستار رسیدگی به مشکلات مردم این منطقه از کشور شده است، مشروح این نامه را در ادامه می‌خوانید:

ریاست جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر پزشکیان.

با سلام و احترام

صدها فرشته بوسه بر آن دست می‌زنند/ کز کار بسته خلق گره‌ای واکند

جاده چالوس، بخش آسارا ( شهرستان کرج) دارای ۵۷ روستا و جمعیتی بالغ‌بر ۲۰ هزار نفر جزو یکی از زیباترین جاده‌های کشور است که سرشار از پتانسیل درآمدزایی و اشتغال‌زایی است و به‌دلیل نزدیکی با تهران و شاهراه اتصال با استان‌های شمالی بهترین مکان سرمایه‌گذاری برای جذب توریست است که متاسفانه طی 4 الی 5 دهه گذشته فقط بر میزان محدودیت‌ها و سختگیری‌ها افزوده شده است.

جای واقعا بسی تاسف است که برای یک منطقه وسیع جاده چالوس با این همه روستا مجوز احداث هرگونه کارخانه، استخر پرورش ماهی و... ممنوع است.

برای اشتغال جوانان این روستاها هیچ فکری نمی‌کنند و نمی‌گذارند خودشان یا بخش‌های خصوصی فکری بکنند.

جناب آقای پزشکیان مردمان شریف بخش آسارا (جاده چالوس) برای حفظ آرمان‌های انقلاب هرچه در توان داشتند در طبق اخلاص نهادند، شاخص‌ترین آن ۸ سال دفاع مقدس بود که با حضور گسترده در جبهه‌ها بوده و ثمره آن بیش از ۲۵۰ شهید والامقام و ده‌ها جانباز و آزاده بوده، در مقابل جمهوری اسلامی با این مردم انقلابی چه کرد؟!

روزبه‌روز اعمال قوانین سختگیرانه‌تر و امروز مردم از این وضع ناعادلانه خسته و به ‌ستوه آمدند. جناب آقای دکتر پزشکیان اگرچه حضرتعالی در دوران سختی با کورانی از مشکلات عهده‌دار مسئولیت خطیر ریاست جمهوری شدید، اما شعارها و انگیزه گره‌گشایی شما از محرومان واقعا ستودنی است و بر این اساس از شما شاید این انتظار برود که به مشکلات و معضلات مطروحه ذیل التفاتی داشته باشید.

آقای دکتر پزشکیان آیا می‌دانید ضلع شرقی جاده چالوس از ابتدا تا کندوان به طول ۸۰ کیلومتر منطقه حفاظت شده البرز مرکزی است و حدود ۳۳ روستا در این محدوده قرار دارند که اداره محیط زیست با صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز، کارخانه موافقت اصولی و ... مخالفت می‌نماید؟

راستی طی ۴۵ سال مردم بارها از متولیان محیط‌زیست این کلمه (منطقه حفاظت شده البرز مرکزی) را می‌شنوند اما کسی به آنها توضیح نمی‌دهد یعنی چه؟!

مگر کل جاده چالوس زیستگاه حیات وحش است؟ فرض بر این که باشد، زیستگاه در ارتفاعات است یا در داخل روستاها؟!

مگر نه اینکه این قانون مربوط به زمان طاغوت بوده و برای غروق شکارگاه درباریان بوده؟همچنین محیط زیست حریم برای رودخانه کرج هرطرف ۱۵۰ متر تعیین نموده و بدتر آنکه مصوبه شورایعالی امنیت ملی هرگونه ساخت و ساز در حوزه آبریزش رودخانه کرج را ممنوع نموده است؛ اما بناهای خود محیط زیست داخل رودخانه است.

جناب آقای دکتر پزشکیان آیا مطلع هستید که سازمان آب در اقدامی عجیب رودخانه کرج را سند مالکیت زده و ملک روستائیان را در هر طرف۱۰ متر جزء رودخانه آوردند که مردم دیگر مالک آن مقدار نیستند و در زمان نقل و انتقالات اداره ثبت از سند آنان کسر خواهد کرد!؟

سازمان آب ملک مردم را بدون پرداخت خسارت تصاحب و قصب کرده است؟ اما خود سازمان آب در کنار رودخانه چقدر بنای قدیمی و جدید دارد.

جناب آقای دکتر پزشکیان مشکلات و معضلات جاده چالوس به اینجا ختم نمی‌شود، بنیاد مسکن با نقشه طرح هادی چنان گره بر زندگی روستائیان انداخته که داد همه را درآورده و با اختصاص فضایی اندک برای ساخت و ساز، چالشی پس دشوار برای مردم به وجود آورده و پدرانی که چند فرزند دارند و تنها خانه محقر امکان سکونت برای فرزندانشان نیست بی‌خانمان هستند.

چرا با تصمیم غیرکارشناسی مردم را وادار به تخلف ساخت و ساز در خارج از بافت می‌کنیم و از دریافت هرگونه خدمات محروم گردند و تبعات آن نیز ورود اداره جهاد کشاورزی، دادگاه، تخریب و... .

واقعا وجود اداره جهاد کشاورزی در جاده چالوس محلی از اعراب دارد؟ اصلا در جاده چالوس زمین کشاورزی وجود دارد؟ مثلا محصولات درختی کل باغات در سال جوابگوی نیاز یک روز شهرستان کرج است؟ وقتی باغات بین وراث تقسیم و به سرعت خرد خرد می‌گردد؟ هر ورثه‌ایی دغدغه سرپناه خانواده را دارد. وقتی محصور نمودن ملک (صرفا به جهت حفظ امنیت و جلوگیری از غارت محصولات درختی) تغییر کاربری محسوب و جهاد کشاورزی در اقدامی جهادی اقدام به تخریب آن می‌نماید؟

جناب آقای دکتر پزشکیان امروز در جاده چالوس مردم برای یک انشعاب برق باید از هفت خوان بگذرند، چراکه اداره برق به بناهای فاقد پروانه یا پایانکار (ولو قدیمی) به اندازه دریافت پروانه ساخت استعلام می‌دهد که بعضا دو یا سه سال طول می‌کشد.

اما همین اداره برق به یک ساختمان مجلل (به تعبیر رسانه‌ها) ابر کاخ جاده چالوس که اوایل سال ۹۰ در خارج از بافت در بستر رودخانه و در مجاورت منابع طبیعی و جفت برق فشار قوی برق سه فاز می‌دهد جالب‌تر اینکه اداره برق به جهت تامین امنیت سازندگان و جلوگیری از خطر برق گرفتگی سازندگان، سیم‌های فشار قوی را با لوله پلاستیکی عایق می‌کنند.

البته بعد دو یا سه سال که تشت رسوایی کوتاهی همه این ادارات مرتبط در انجام وظایف محوله، بدجوری به زمین خورد صدای بلند آن صدای بسیاری را درآورد با ورود دستگاه قضایی تخریب گردید یا موضوع گازرسانی که به لطف دولت محترم ، مردم جاده چالوس، حدود دو سال است که از نعمت گرانبهای گاز بهره‌مند گردیدند واقعا جای بسی تقدیر و تشکر دارد؛ اما متاسفانه به بسیاری از خانه‌ها که در خارج از بافت قرار دارند و بعضا قدیمی یا دارای پروانه ساخت هستند گاز داده نشد.

جناب آقای دکتر پزشکیان، شما اولین رئیس جمهوری نیستید که این مشکلات رو به شما اعلام کردیم، متاسفانه آن‌که به‌جایی نمی‌رسید فریاد ملت مظلوم جاده چالوس بوده، ولی خدا کند شما آخرین نفری باشید که این معضلات را دریافت کردید.

امید است ضمن دستور بررسی، دستورات لازم مبذول فرمایید.

عین‌الله غلامی

دیدگاه تان را بنویسید

  • احسان میرزایی نشترودی پاسخ به نظر

    من هم با این موضوع هم عقیده هستم ،لطفا نیم نگاهی به این بهشت زیبا داشته باشید ،به گوش مسولین برسانید ،سعی شود در البرز از نیروهای بومی دلسوز استفاده کنید

  • ناشناس پاسخ به نظر

    خدا رحمت کنه اون پدر و مادرت رو

چندرسانه‌ای